wojcio69 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam To sznurowadło w płozie jest namalowane czy ponawiercane otwory i poprzetykany sznurek :shock: Jeżeli sznurek, to gdzie znalazłeś chińczyków do tej mówczej roboty :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 hehe..otworki i sznurowanie reczne. Miska ryzu i sam zem to uczynil a powaznie mowiac to loza byla przygotowana juz z otworami pod laser wiec musialem tylko przeleciec otworki po malowaniu jedynie a samo sznurowanie to zajecie w sam raz na siedzenie przed telewizorem. Przyznam ze bardzo odprezajace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Czym go okleiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 oklejam japonka. mam uraz do ciagle marszczacych sie foli w zaleznosci od tego jaka jest temperatura. Zreszta japonkowe pokrycie jest o wiele ladniejsze a wcale nie slabsze od cienkiej folii. Ten model ma 120cm wiec tylko cienka fola wchodzilaby w gre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puskal Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 piękny model, podziwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Kolejne postepy w pracy nat gacusiem. Tym razem wnetrze kabinki a jednoczesnie miejsce mocowania serw ( jedno do wyczepu holu a drugie do kierunku ) Calosc planuje miec wyciagana a osadzona bedzie w modelu przy pomocy malych wkrecikow. Tak prezentuje sie wstepnie osadzony fotelik w modelu No i teraz mam pytanie do kolegow ktorzy mieli do czynienia z szybowcami z tej epoki... Nikt nie wie i nigdzie nie mam poparcia w jakims zrodle w jakim kolorze jest wnetrze kabiny. Lakier bezbarwny czy jakis kolor? Oryginal wisi na miejscu u mnie ale jednak wisi i nie ma szans tam zagladnac a dostep do wnetrza bede mial w okolicach miesiecy letnich kiedy to ekspozycja bedzie przenoszona do nowego hangaru ekspozycyjnego muzeum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Pod mikroskopem elektronowym go robisz? :rotfl: Ale misterna praca. Fajnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Pamietacie mnie jeszcze? Projekt zyje nadal choc krzyzyk pewnie nie jeden postawil na nim. Nie wszystko jest tak jak bedzie finalnie. O ile kadlub poszedl od strzalu to tutaj bedzie kilka poprawek. Inna sprawa ze balsa i sklejka nie trzymaly wymiarow i wyszlo nazbyt pasownie co wymagalo pomocy pilnika tu i owdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 No tak, lato się kończy to ludzie sobie przypominają o budowie modeli i relacjach na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Ja pamiętam i poznaję Fajny ten "jig" do montażu skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 17 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 doszla krawedz splywu z wegla 0,6mm x 5mm , oraz polzebra na przykadlubowej czesci lotki. Co do mechanizacji skrzydla to bedzie tylko sterowanie za pomoca sterolotek. Nie bedzie klap ani sterowania oporowego ( nie ta skala ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Gora skrzydelek prawie gotowa. Pozostaly jeszcze trojkaty wzmacniajace przy nakladkach na zeberka. Wczesniej jednak odetne podporki i podstawe montazową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.