lukas Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Witam.Postanowiłem ,że pierwszym rc jaki zbuduje będzie jakiś szybowiec.Teraz pojawia się pytanie jaki?? WYMAGANIA -depron -łatwy w budowie i pilotowaniu -małe koszty budowy Najlepiej do 1,2 m rozpiętości i oczywiście ma dobrze latać Co polecacie :?: Prosze o odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 No to może szybowce Diakona :roll: ? (Ario, Pasat... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Wsumie to może dobre rozwiązanie.Jeszcze się zastanowie, ale narazie podawajcie jeszcze inne propozycje to może na cos innego się zdecyduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Witam.Postanowiłem ,że pierwszym rc jaki zbuduje będzie jakiś szybowiec.Teraz pojawia się pytanie jaki?? WYMAGANIA -depron -łatwy w budowie i pilotowaniu -małe koszty budowy Najlepiej do 1,2 m rozpiętości i oczywiście ma dobrze latać Co polecacie Prosze o odp witaj Ze wzgledu iz poczatki bywaja trudne proponuje bys zrobil model z czegos trwalszego i czegos co jest latwo naprawic,chociazby z balsy. Male modele sa bardziej podatne na podmuchy itp,a to przy nauce latanie nie jest to wskazane. Proponuje Ci model 1.5m .Sam sie na takim uczylem latac i sadze ze jest to odpowiednia wielkosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Krzysiek.Wydaje mi się ,że modele z depronu jest łatwiej odbudować niż modele z balsy.Ale każdy ma inne zdanie. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 pozatym balsa jest duzo drozsza i do naprawy przewaznie nie wystarcza tasma klejaca :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Adam.I dla tego właśnie zdecydowałam się na depronowca :wink: (10 płyt depronu 3 mm moge nabyć za 24 zł a balse chyba troche drożej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 to może wersje szybowcową Tota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 ja mam izoflor 3,5zl za szt. co do modelu to na twoim miejscu przyjralbym sie ToTo. nie czytalem o nim duzo, ale wiem ze jest z depronu, tani, i latwy w budowie, chyba dobrze lata czyli spelnia wiekszosc wymagan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ja proponuję Ci szybowiec Airfish,rozpiętośc 240cm,idealmy do nauki,wybacza prawi wszystkie błędy ale najwiekszą jego zaletą, że możesz go dostac za darmo a Twój wkład to troche papieru ściernego i farby,trzeba go oszlifować i pomalować,zamontować statecznik.Serwa są zamontowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ja jako początkujący mogę ci polecić coś co sam poleciłem mojemu bratu który się uczy tak jak JA LINK do TEMATU Chciałem bratu oddać model który sam dostałem od @Motyla ale postanowiłem że lepiej będzie jak brat wykona coś samemu i podarowałem mu płytę depronu 6mm oraz zamówiłem rdzenie styro Chłopak po kilku lotach na kablu lata już sam i nabrał ochoty na dalsze budowanie Ciągnie go oczywiście do balsy Taniej się już nie da !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Nie chce się wtraniać, ale Bartku, jesteś nieco bezczelny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 a na czym niby ta besczelnośc według Ciebie polega ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Zamknijmy ten temat!!! Koniec, a admina/moda prośże o usunięcie mojego postu z trzema --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Usunął posta, więc on wie o co chodzi. Pominmy to i wracamy do tematu. Łukasz. Ja zrobiłbym coś szerszego Dla przykładu znany Jerry. Jednak znamy tutaj niezłą konstrukcję - Toto, tak jak chciałes rozpiętość, którą chciałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 tak to wygląga mimo sporej rozpiętości jest to szybowiec dla początkujących,lata wolno.Jeżeli chcesz go,napisz mi adres na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Luk.Wiad. poszła na PM tylko niewiem czy dojdzie bo coś PM mi się psuje (chyba ) .Imoje wiad wysyłają mi się w kilku ilościach :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiju Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 a moze ktomus jeszcze poniewiera sie gdzies jakas niepotrzebna maszynka do latania ? z checia bym sie nauczyl tego i wkoncul spelnil marzenia malego chlopca :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Mam szybowiec balsowy 1,6 m do opylenia. Sęk w tym że ma niedzielone skrzydła. Chce ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.