Jump to content

mocowanie radiatora

Recommended Posts

koledzy potrzebuję pomocy!!

dwie z 4 śrub mocujących radiator do silnika są.... okrągłe... chyba ktoś przesadził i rozjechał imbus... nie wiem czy się jasno wyrażam o co mi chodzi, potrzebuję porady jak mam odkręcić śruby, które są pciężkie do złapania jakim kolwiek narzędziem:( pomocy:(

Witam

Dobre wiertło w rozmiarze śruby ( np M3 wiertło fi 3,0 ) i do roboty :lol:

silnik zamocuj stabilnie i pewnie , ideałem była by wiertarka z prowadzeniem .

rozrobione gniazdo zapewni wprowadzenie wiertła w osi .

Guest Anonymous

Przerabiałem, i w sumie dalej przerabiam, ten temat w fabrycznych śrubkach z zestaw heli HK-450. Jakość tych śrub to jakiś koszmar! Albo tu albo na http://www.epheli.pl wyczytałem właśnie, że zaleca się przed montażem każdą śrubkę naciąć miniszlifierką, aby była możliwość zastosowania śrubokręta płaskiego.

Jako że nie mam miniszlifierki, zamówiłem nowe śruby (tak mi się wydaje, bo zamówiłem trochę rzeczy do tego HK a przyszło na razie tylko jedno :( )

Rozwierć same łby śrub.najpierw nawierć cieńszym wiertłem aby zapewnić prowadzenie.Następnie wiertłem o średnicy większej niż łeb rozwierć aż sam odpadnie.Zdejmij radiator i teraz bez problemu szczypcami wykręcisz pozostałość.

a czy to rozwiercanie nie uszkodzi silnika? tzn, czy przy rozwiercaniu nie będzie tak dużych drgań, że coś z silnikiem się stanie? albo uszczerbi minimalnie?

chyba najpierw postaram się bez rozwiercania naciąć śrubę do płaskiego wkrętaka, dzięki za pomoc chłopaki

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.