Rob Mc Fly Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 W niedzielę 23 września dzięki pięknej jesiennej pogodzie udało się zorganizować zbiórkę na górce i przewietrzyć skrzydła modelom. Frekwencja dopisała co najmniej tak jak słońce . Korzystając ze sprzyjającej aury Artur zawitał na takim sprzęciku 8) Na stojance było dosyć tłoczno, chociaż przez to, że paparazzi cokolwiek się obijał :oops: to nie wszystkie modele załapały się na sesję foto :wink: Znany ogólnie żółtasek w regulaminowym oznakowaniu :devil: Nowy nabytek Henia o nazwie adekwatnej do forumowego nicka właściciela :wink: Motoszybowiec Marka, który doczekał się reaktywacji w postaci dorobienia nowego kadłuba do dosyć zabytkowych płatów. Z powodu odmówienia współpracy przez silnik :evil: nie doczekał się udanego lotu :wink: Wiatr nie wyczyniał dzikich harców, to i modele posłusznie podążały za komendami pilotów Przemek cierpliwie trenował międzylądowania i starty na bramkę aż Miss Morava uległa drobnej kontuzji :cry: Nie zrażony tą drobną wpadką wziął się Przemek do ujarzmiania Four Stara Przestrzeń powietrzną regularnie naruszały takie wyrośnięte latadła Ta mocno okrojona i pobieżna relacja i tak nie oddaje wszystkiego, co działo się na górce. Bo w powietrzu było więcej modeli i uczestników było więcej niż to fotki uwidaczniają :oops: . Nie sposób wszystkiego i wszystkich wystarczająco uwidocznić bo mógłby serwer takiej porcji nie wytrzymać :devil: , a i jakiś widz zniecierpliwiony przynudzaniem autora relacji mógłby mu w palnik pomidorem przydzwonić :devil: . Tymczasem to by było na tyle :faja: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Fajniście tam macie , co prawda byłem nie 23-go, a 26-go. Ale o tym to już pisze w innym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Dzień nie podobny do dnia... W niedzielę piękne jesienne słońce za to środa już tak nie rozpieszczała pogodą. Pochmurno, chłodno. Jednak modelarzy nie tak łatwo da się zniechęcić :devil:. Jak już Tomasz wspomniał 26 września udało mu się wyrwać trochę wolnego czasu i zawitać w Zagłębiu :jupi: . Dla Tota dąbrowskie powietrze wcale nie było gorsze od tarnogórskiego Pojawił się również Piotrek ze swoim Jakiem Marek sprawdził swojego motoszybowca po wymianie silnika na większy i sprawniejszy Model dosłownie wyłaził ze skóry, żeby udowodnić, że nadaje się do latania :devil: ...a nawet do przewozu pasażerów na gapę :wink: Powodem kontuzji była utrata przyczepności przez folię spowodowana starością Marek będzie zmuszony zafundować mu nową skórkę Diuczek Henia też nie próżnował Do grupy dołączył też Marcin ze swoim trenerkiem, którym odbył całkiem udany choć początkowo mocno ekstremalny lot :wink: Ogólnie popołudnie było udane- bez strat i na dodatek okraszone wizytą Motylastego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Pozdrawiamy kolege Motylastego i mamy nadzieje że spotkamy się w następnym roku u Romka (podobał nam się model obdarty ze skóry). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 O lataniu na Podwarpiu ,bardzo mało piszę,chociaż ciągle coś się tam dzieje,ale nie było nowych modeli.Dzisiaj nie najlepsza pogoda chłód,mżawka i mgła,wybrałem się Markiem aby jeszcze troszkę w tym roku polatać,gdyż nie było więcej chętnych.Ja wziąłem mojego nowego Trajnera 60 roz.190cm.na silnik 15cm3 C4. Jako pierwszy do lotu poszedł dziewiczy Trajner 60,jest to naprawdę pięknie latający model.Po starcie nawet nie było potrzeby trymowania,można powiedzieć ze sam startuje i lata,tylko mu nie przeszkadzać. Teraz kilka nie najlepszych fotek z powodu zachmurzenia i mgły. Marek latał nowym modelem Rebelowe po remoncie,którego mu dałem po poważnej kraksie,i tak się on prezentował na stojance i w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Dobrze, ze mi wczoraj Robert zameldował ok godziny 14.00 że latacie, to nie musiałem przybywać . Polatałem za to u siebie nowym ToTem-5, przy najbliższej okazji Heniu wpadnę do Was i polatamy. Mam nadzieję że jeszcze w tym roku się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Wczoraj zniecierpliwieni długim oczekiwaniem na normalną pogodę rozpoczęliśmy nowy sezon lotów na Podwarpiu. Wykonaliśmy tylko po parę lotów ale i tak dostarczyły nam one sporo radości bo w końcu to pierwsze loty po długiej przerwie. Gdyby jeszcze nie wiało i ręce nie marzły to było by już naprawdę super chociaż i tak mimo tych drobnych uciążliwości rozjechaliśmy się do domów z uśmiechem na ustach. Oto kilka fotek z wczorajszego dnia Modle oczekujące na pierwsze loty At 40 tuż po starcie a tu już w powietrzu. zdjęcia z lotów jakieś słabe tym razem powychodziły :/ Marek i fikołek obsługa naziemna przygotowuje mustanga Jak zwykle lubi zwalać sie na skrzydło przy podejściu do lądowania pełen gracji start fikołka do kolejnego lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 A za tydzień MANIAKI będziecie latać ?, bo i może ja PRZYLECĘ jak się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Piotrek już napisał o rozpoczęciu sezonu 2008r.ale ja też troszkę napisze i pokaże kilka fotek,od siebie,może troszkę lepszych. Można powiedzieć że sezon 2008r.ósmego marca rozpoczęty. Było to bardzo skromne rozpoczęcie sezonu tylko cztery modele,dwa moje i dwa Piotrka-solainer. Nie było chętnych do latania,zbyt silny wiatr i wiadomo,dzień kobiet,które stawiały różne trunki,niektórzy woleli w ten dzień pozostać w domu. Teraz kilka fotek z lotów Mustanga i Jaka-3 które pilotował Piotrek. Są to niezłe przecinaki osiągają szybkość około 100km/godz.więc wiatr dla nich nie jest obcy i pięknie latały. Tak się prezentowały modele na stojance oprócz Mustanga,gdyż podczas robienia fotek mieszał powietrze na niebie. Teraz kilka fotek z lotów moich modeli AT-40L i dobrego przecinaka powietrza własnej konstrukcji,którego nazwałem fikołkiem,gdyż można nim troszkę wymieszać powietrze na niebie. Marek przyjechał na lotnisko prosto z pracy bez modelu,więc lataliśmy moimi modelami. Był też Stanisław S.bez modelu,jako kibic stojąc obok Marka,pierwsza fotka,druga fotka podejście do lądowania,na trzeciej fotce widać jak AT-40L przykleił się do ziemi, TOMKU jeżeli dopisze pogoda, będziemy w sobotę lub niedziele latać,dam ci jeszcze znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 No i dzisiaj znowu coś się działo na Podwarpiu,kiepska pogoda,mgła i wiatr, ale tacy zapaleńcy do latania jak Marek i ja nic nam nie może przeszkodzić w lataniu. Zaprosiłem tez naszego kolegę z forum Jano,który też zrobił moim fikołkiem kilka kółek,ale niech to Jano opisze,jego wrażenia z tych lotów. Miałem tez The duke który czekał na lepszą pogodę,ale ciągle wiało i nie doczekał się startu. Marek latał modelem Rebelowe teraz piękny start i loty tego modelu. Tez latałem moim modelem własnej konstrukcji,zwanym fikołkiem ale brak fotek gdyż nie miał kto pstrykać. A teraz kolega Jano na fotce po wylądowaniu fikołka,wziął go w swoją opiekę,czyścił i pielęgnował mówiąc,tak pięknie latałeś mój kochany fikołku,więc będę zawsze o ciebie dbał. ., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 witam. No i stało się,pierwszy raz sterowałem prawdziwy model.Co prawda zrobiłem tylko parę kółek na bezpiecznej wysokości na kabelku z Markiem ale mimo to jestem bardzo zadowolony bo wydawało mi się że pomimo wiatru wyczułem ten model choć latał dosyć szybko,jakoś ręce mi nie latały i czułem się pewnie no ale model był dość wysoko i Marek czuwał.Bardzo żałowałem że mój trener jest jeszcze w pudełku ale co się odwlecze to nie uciecze.Prawdą jest że nie odważyłbym się na lądowanie tym modelem, raz że nie jest mój no i był dosyć mocny wiatr. Chciałbym podziękować Heniowi i Markowi że pozwolili mi przeżyć ten pierwszy raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Chciałbym podziękować Heniowi i Markowi że pozwolili mi przeżyć ten pierwszy raz. Taki duży chłopczyk i dopiero pierwszy raz ? No to wreszcie ktoś Cię rozprawiczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Podwarpie - 27.04.2008 Tarnogórscy latacze w mojej osobie pojechali tłumnie polatać u kolegów z Podwarpia. Trochę fotek na tę okazję. Pogoda dopisała, straty ? - cóż trochę było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Tak loto Toto7 Tomka. słabo widać bo latał wysko ale to jest Toto na 100%. fikołek Heńka zawis Marka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 A jednak jest kilka fotek z powietrza, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Dzisiaj przy bardzo silnym wietrze,wybraliśmy się na Podwarpie. Pierwsze latanie rozpoczęte o godz.9 ale za kosiarką. Po skoszeniu trawy czas na wyjęcie modeli z samochodów,przygotowanie do lotu i oczekiwanie na lepszą pogodę. Godzina 11 a wiatr jak wiał tak wieje,nie zanosi się na lepszą pogodę. Więc decyzja latamy,ale na próby takiego wiatru,nadaje się tylko mój fikołek,który ma duży nadmiar mocy silnika. Pierwszy lot wykonał Marek,okazało się że model przy tej wichurze na pełnych obrotach silnika dobrze lata,więc lataliśmy fikołkiem ja i Marek. Po pierwszym locie fikołka zaczął latać starszy syn Mirka Łukasz. Łukasz miał ciężki model akrobata waga 3 kg.rozpiętość płatów 160cm silnik 10cm3 Webra. Tym modelem Łukasz kręcił pięknie akrobacje,ale z powodu wiatru na dużej wysokości. Pozostałe modele czekały na lepszą pogodę i nie doczekały się,przy większych podmuchach aż same chciały latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Kolejna niedziela. Kolejne fotki. Nowy aparat, nowy autor zdjęć. Temat zdjęć niezmienny. :shock: Oglądajcie. Nawet mnie fotkę zrobili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Piękna pogoda została wykorzystana na maxa URL=http://imageshack.us][/url] mój trenerek po remoncie URL=http://imageshack.us][/url] Mustang Piotra jednym słowem miło spędziliśmy czas na Podwarpiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 ja mam prosbe o koordy (mapke) gdzie latacie chetnie sie kiedys tam wybiore z moim EG. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Wskakujesz na 'autobahn' do Warszawy i przed samym Siewierzem na światłach w prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.