misspalma Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam jak w temacie poszukuje sposobu na sciagniecie modelu z drzewa, zawisl na jakis 15metrach, wyglada nawet na nieuszkodzony wiec niechcialbym scinac drzewa bo wtedy moze juz nie przezyc:)
Janosik72 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Mozna wejsc na drzewo , mozna strzasac , lub rzucac kawal drewna z przywiazana zylka i celowac nad model i za pomoca zylki starac sie strzasnac model , zawsze to lepiej uszkodzic troche model niz pozbyc sie wyposazenia , Ale na milosc Boska nie scinaj drzewa
Bartosz Mesjasz Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Z tym wchodzeniem ostrożnie .. raz uratowałem model bez szwanku ale sam jak jeb**** o zmienię tak do dzisiaj kreta w okolicy nie wiedziałem :mrgreen:
Tomek Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 1. Długa linka , zakończona kawałkiem drewna , kotwicy , wiekszym węzłem. Wrzucasz to na drzewo , odchodzisz maksymalnie w bok i kołyszesz , aż spadnie model. 2. Zaglądasz do strażakowi za "flaszkę" organizujesz zlot straży pod Twoim blokiem. 3. Na terenach wiejskich mają ciągniki rolnicze ,drzewa nie złamią ,ale skutecznie pochylą. :wink:
razor Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 ja poprosiłem młodych ludzi, którzy byli w pobliżu (wiek na oko ~16-17lat) żeby weszli na drzewo i potrząsnęli gałęziami, model po 20 sek. spadł
Adam R. Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Jeśli to nie jest tartak to polecam strażaków. Tutaj jest skromna fotorelacja z akcji zdejmowania Easy Stara.
Rob Mc Fly Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Ściąganie samolotu z drezw:)Zlituj się i popraw ten tytuł bo naraża wzrok na uszkodzenie :shock: :wink: .
razor Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Jeśli to nie jest tartak to polecam strażaków. Tutaj jest skromna fotorelacja z akcji zdejmowania Easy Stara. i własnie wpadł mi świetny pomysł do głowy, na latanie będę brał ze sobą marker do paintballa
madrian Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Rozejrzyj się klubem alpinistycznym w okolicy. Możesz zapytać u strażaków, czasami korzystają z takiej pomocy. Członkowie takiego klubu mają odpowiedni sprzęt i wlezą na każde drzewo, za niewielką opłatą. Dobrze się pośpieszyć, ale przy tej pogodzie, prawdopodobnie możesz się pożegnać z pakietem.
wojcio69 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam Tak jak podpowiadali poprzednicy, 0,7l Bols'a pod pachę i do strażaków lub... MPK :roll: Powiatowego Zarządu Dróg :roll: takiej instytucji, która zajmuje się wymianą żarówek w latarniach ulicznych. Mają samochód z podnośnikiem koszowym, to będąc w okolicy za gratisową flachę nie podjadą :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.