misspalma Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Witam jak w temacie poszukuje sposobu na sciagniecie modelu z drzewa, zawisl na jakis 15metrach, wyglada nawet na nieuszkodzony wiec niechcialbym scinac drzewa bo wtedy moze juz nie przezyc:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janosik72 Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Mozna wejsc na drzewo , mozna strzasac , lub rzucac kawal drewna z przywiazana zylka i celowac nad model i za pomoca zylki starac sie strzasnac model , zawsze to lepiej uszkodzic troche model niz pozbyc sie wyposazenia , Ale na milosc Boska nie scinaj drzewa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Mesjasz Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Z tym wchodzeniem ostrożnie .. raz uratowałem model bez szwanku ale sam jak jeb**** o zmienię tak do dzisiaj kreta w okolicy nie wiedziałem :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 1. Długa linka , zakończona kawałkiem drewna , kotwicy , wiekszym węzłem. Wrzucasz to na drzewo , odchodzisz maksymalnie w bok i kołyszesz , aż spadnie model. 2. Zaglądasz do strażakowi za "flaszkę" organizujesz zlot straży pod Twoim blokiem. 3. Na terenach wiejskich mają ciągniki rolnicze ,drzewa nie złamią ,ale skutecznie pochylą. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 ja poprosiłem młodych ludzi, którzy byli w pobliżu (wiek na oko ~16-17lat) żeby weszli na drzewo i potrząsnęli gałęziami, model po 20 sek. spadł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam R. Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Jeśli to nie jest tartak to polecam strażaków. Tutaj jest skromna fotorelacja z akcji zdejmowania Easy Stara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob Mc Fly Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Ściąganie samolotu z drezw:)Zlituj się i popraw ten tytuł bo naraża wzrok na uszkodzenie :shock: :wink: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Jeśli to nie jest tartak to polecam strażaków. Tutaj jest skromna fotorelacja z akcji zdejmowania Easy Stara. i własnie wpadł mi świetny pomysł do głowy, na latanie będę brał ze sobą marker do paintballa Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Rozejrzyj się klubem alpinistycznym w okolicy. Możesz zapytać u strażaków, czasami korzystają z takiej pomocy. Członkowie takiego klubu mają odpowiedni sprzęt i wlezą na każde drzewo, za niewielką opłatą. Dobrze się pośpieszyć, ale przy tej pogodzie, prawdopodobnie możesz się pożegnać z pakietem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojcio69 Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Witam Tak jak podpowiadali poprzednicy, 0,7l Bols'a pod pachę i do strażaków lub... MPK :roll: Powiatowego Zarządu Dróg :roll: takiej instytucji, która zajmuje się wymianą żarówek w latarniach ulicznych. Mają samochód z podnośnikiem koszowym, to będąc w okolicy za gratisową flachę nie podjadą :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.