Norman Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Jeśli masz jakąś aplikację do tego interfejsu (np. Real flight) to po jej uruchomieniu ( lub uruchoimieniu emulatora w przypadku wersji "legalnej inaczej", powinna zacząć migać kolorowa dioda, która świeci się stałym światłem jeśli podłączona sama aparatura. Następnie włączasz AUrorę, w lewym dolnym rogu pokarze Ci się przycisk Multi I/O - naciskasz , pokazują się dwa kplejne- naciskasz T. Pupil. Dioda led zaczyna migać dość szybko I już powinno działać. Teraz w menu Aurory ustaw sobie model do latania tylko na symulatorze i już. Hajda w virtualne powietrze Multi I/O - jest po prawej stronie zanim ustawisz sobie cos w aurorze to najpier zrób kalibrację : panel sterowania/kontrolery gier / później ponownie w AFPD , i najlepiej tam sobie pozmieniaj reversy itd
pietka Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 :oops: fakt prawo jest po prawej a nie po lewej!!! Mea culpa! Dzięki za poprawkę. Jestem jeszcze nabuzowany po oblocie 3 metrowego b25 mojego przyjaciela, to mi się mykło.... Sorry. Jeśli chodzi o kalibrację, to w realflight musisz ją wykonać po uruchomieniu programu. Jeśli masz emulator to tylko podpowiem, że te wartości kalibracji w emulatorze ( przed uruchomieniem programu symulatora) jakie jakie ten wpisuje po wykonaniu kalibracji nijak się maja do rzeczywistości. Ale o tym inną razą, nie wiem jaki masz symulator. Pozdrawiam
pietka Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 pietka, witam jestem zdecydowany na kupno Hitec - Kabel USB do symulatora lecz mam pytanie techniczne jak wygląda instalacja z PC plug-and-play na system vista. czy są jakieś problemy ze sterami , czy już ktoś ma podpięty kabel pod PC z vista Franz, instalowałem bez problemu pod vistą i obecnie mam na 7ce. Tak jak pisał smootny, powinno chodzić zaraz po włączeniu do portu USB, dobrze abyś miał czynne połączenie z netem to w razie problemów instalator podpowie, żeby ściągnąć z sieci. ( a tak wogóle, uruchomiłeś już?) Piotr
Areq Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Robię jak mówicie, ustawiłem tryb pupil, ale w panelu sterowania nadal nie ma rekacji na drążki, po kalibracji również. Powinno to chyba już wtedy zadziałać jak dżojstik, hę?
Norman Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Robię jak mówicie, ustawiłem tryb pupil, ale w panelu sterowania nadal nie ma rekacji na drążki, po kalibracji również. Powinno to chyba już wtedy zadziałać jak dżojstik, hę? jeśli możesz to rozkręć wtyczkę "jack" i podaj jak masz podłączone , może wystarczy zamienić te dwa przewody jak w przypadku przejścia z Mx-12 do Aurory9
Areq Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Wtyczka jest akurat nierozbieralna, ale na kablu zrobiłem cross'a i jest to samo co przed.
pietka Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Stawiam zatem na nie podpięty kanał usb na płycie głównej albo brakujące stery w windzie. Może opisz, co się dzieje w windowsie po włączeniu go do portu usb? czy na tym porcie chodzą inne urządzenia , np. pedrive?
Areq Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Sprawdzałem jeszcze na innym komputerze i jest to samo co u mnie, czyli: podpinam interfejs, radio ustawiam w tryb pupil, system wykrywa kontroler gier PPM, ale przy kalibracji brak jest jakiejkolwiek reakcji na drągi czy pstryki w radiu. Na tym porcie chodzą inne urządzenia usb typu pendrive, drukarka itd
sliwek Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 czytam i szukam, jak podłączyć aurore9 do PCta i polatac na symulatorze, ale jakoś nie rozumiem. Kabel mini jack... ok ale jak go przerobić ? co dać na 2 koniec kabla ? czy w kompie trzeba jakiś driver apki instalować ? możecie mi troche rozjaśnić albo skierować do tego wątku który byćmoze istnieje ale ja go nie znalazłem ? moze inaczej, w dokumentacji jest napisane że HP-22 to interfejs do PC a na stronie producenta nie ma takich interfejsów w dziale PRODUCTS. To sobie mysle "hmm mam ręce to kręce i sobie dorobie" no i szukam jakiegoś schematu czy jak. ----EDIT czy tutaj chodzi o takie pudełeczko "EPP-22" EPP-22
Eryk Opublikowano 25 Stycznia 2012 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Ja z kolei mam pytanie, czy sygnał z nadajnika jest jakoś przetworzony(koder/dekoder lub inne cudo) czy bezpośrednio trafia na zacisk wytczki USB? Ewentualnie, czy jest ktoś w stanie przedstawić schemat gdzie sygnał jest podłączony?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.