Skocz do zawartości

Zimowe, wiosenne, letnie i jesienne latanie w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strona internetowa sklepu zostala już uruchomiona :)

http://www.marvio-rc.pl/

trzeba jednak zaznaczyć, że ten asortyment, który jest na stronie, to jest fizyczny stan magazynowy w sklepie stacjonarnym ;)

z czasem pojawi się asortyment "na zamówienie", ale na to potrzebujemy trochu czasu, ze względu na mnogość pozycji ;)

Opublikowano

Witam,

Zawitałem z kolegami około 16 na lotnisko lecz niestety było już pusto, został tylko jeden pilot oprócz nas :)

p3020416.jpg

p3020417.jpg

Zdjęcie trochę rozmazane, aczkolwiek całkiem fajne ;)

p3020419.jpg

p3020430.jpg

Regulator od combata odmówił posłuszeństwa w ostatniej chwili, więc musiałem przełożyć elektronikę z FunCuba.. ah te okrzyki radości w stylu "to lata".. ;)

p3020444.jpg

p3020446.jpg

I lądowanie ekstrawaganckie czyli do drzewa :)

p3020496.jpg

Opublikowano

Jak na dzień dzisiejszy wygląda możliwość latania na Czyżynach? jest to teren otwarty?, można jakoś podjechać bliżej samochodem? Jak by znalazła się jakaś mapka i porada co do dojazdu byłbym wdzięczny :) .Próbowałem doszukać się informacji w wątku ale przy takiej ilości postów nie udało się :) .

Opublikowano

to najlepsza droga od Ciebie na parking ;)

http://goo.gl/maps/sm3vT

parking jest ogólnodostępny i przeważnie pusty.

teren jest otwarty, nie można tylko samochodami wjeżdżać, co niweluje możliwość ładowania pakietów z akumulatora samochodowego ;)

z lataniem nie ma problemu, jak i z ludźmi.

raczej wzbudzamy ciekawość, a i przy okazji uświadamiamy ludzi na czym to hobby polega :)

także jest i okazja, że ktoś się zarazi lataniem ;)

a przejście z parkingu jest.

przeważnie jesteśmy na tym trójkącie pod malunkiem, tam gdzie te samochody stoją na pasie.

p.s.

pozdrów Grześka od psychotropa i wyciągnij go może na lotnisko, bo chyba tam się z nim prędzej spotkam, niż na spotkaniach foto ;)

Opublikowano

to najlepsza droga od Ciebie na parking ;)

http://goo.gl/maps/sm3vT

parking jest ogólnodostępny i przeważnie pusty.

teren jest otwarty, nie można tylko samochodami wjeżdżać, co niweluje możliwość ładowania pakietów z akumulatora samochodowego ;)

z lataniem nie ma problemu, jak i z ludźmi.

raczej wzbudzamy ciekawość, a i przy okazji uświadamiamy ludzi na czym to hobby polega :)

także jest i okazja, że ktoś się zarazi lataniem ;)

a przejście z parkingu jest.

przeważnie jesteśmy na tym trójkącie pod malunkiem, tam gdzie te samochody stoją na pasie.

p.s.

pozdrów Grześka od psychotropa i wyciągnij go może na lotnisko, bo chyba tam się z nim prędzej spotkam, niż na spotkaniach foto ;)

Pozdrowiłem i zwracam pozdrowienia ;) , dzięki za informacje i postaram się dotrzeć jak wyszykuję coś do lotu :) .

Opublikowano

Zawsze można kupić sobie mały akumulatorek (taki jak do systemów alarmowych montowanych w domach). Mi się taki udało ostatnio upolować podczas remontu w domu i nadaje się idealnie na lotnisko. Jest mały => niewiele waży. Parametry to 12V 7000mAh. W zupełności wystarcza. Naprawdę fajna rzecz :D.

Opublikowano

Dziś kolejny dzień z piękną wiosenną pogodą i żal było tego nie wykorzystać.

Dlatego z samego rana na Czyżynach pojawiła sie moja spalinowa Cessna i elektryczny Speed-400 Wojtka

speed.jpg

Mimo podmuchów wiatru mały elektryczny model dzielnie radził sobie w powietrzu co udało się zarejestrować i zmontować w krótki filmik: https://picasaweb.google.com/111364731422052630499/FilmyZLatania2013r?authkey=Gv1sRgCNKbk4_e5eL8Eg#5852346860606323730

Wiosna na całego - czas zdjąć z szafy zakurzone skrzydła, wyciągać z piwnicy odłożone na zimę modele, naładować pakiety i ruszać na lotnisko ;)

ms

Opublikowano

Witajcie, czy są jakieś plany na spotkanie w najbliższy weekend ? Bo chcielibysmy się wybrać polatać ze znajomym a na Pobiednik czasu brak. I w zesżły weekend tam potwornie wiało i ciążko się latało :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj wybrałem się z kolegami do sklepu modelarskiego. okazało się, że sklep modelarnia na rondzie grzegórzeckim był już zamknięty więc postanowiliśmy się udać do nowo otwartego marvio-rc. Na drzwiach nalepka "sobota 9-14" (byliśmy tam o 15-stej). Ale pociągnąłem za drzwi... otwarte ! :D okazało się, że Pan Wojtek był w sklepie i grzebał przy nowym modelu. Bez problemu nas obsłużył. A ceny w większości o 1/4 niższe :D. Może to niewłaściwy dział, ale naprawdę jestem BARDZO mile zaskoczony, więc polecam wszystkim modelarzom z Krakowa i nie tylko. ;)

Opublikowano

Potwierdzam każde słowo ;) Trochę sobie pojeździliśmy po Krakowie w pogoni za otwartym sklepem modelarskim, ale było warto :)

Jeszcze co do latania. Będą chętni na spotkanie na Czyżynach w Wielką Sobotę ? Pogoda zapowiada się ciekawa ;)

Opublikowano

Mimo nawrotu zimy, śniegu i mrozu - może znajdzie się ktoś chętny aby polatać wcześniej niż w Wielką Sobotę tj. dzisiaj na łączce w Przegorzałach?

Wstępnie umawiałem się z Adamem na 13, nie powinno być mniej niż -5 stopni, komfort :D.

Szkoda tylko, że już zdemontowałem narty z Rafika.

ms

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.