Psychotrop Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Spokojnie :-) My dopiero przyjechali i będziemy pewnie do późnego popołudnia :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Lata ktoś dzisiaj na Śmietniku? Ja się wybieram około 16-17. Będę pod laskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Dobrze latało się dziś rano na Czyżynach - była lekka mgła ale pusty pas co pozwolił na bezpieczne loty większego modelu. Najpierw ulotniłem spalinową Cessnę .... a gdy już słońce było wyżej przyszedł czas na oblot Albatrosa.... Model już znany na forum ale ....... bardziej dojrzały :-) Po kraksie w zeszłym roku przeszedł małą rekonstrukcję, dołożyłem tez kilka detali wnętrza kabiny i figurkę pilota Z udanego oblotu udało sie zmontować krótki filmik: https://picasaweb.go...505652818183202 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek314 Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 nom bardzo dobrze się latało i troszkę nas było kiedy kolejne wyjście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Nie trzeba się umawiać tylko spontanicznie korzystać z dobrej pogody Przedwczoraj w Przegorzałach było kilka walk ESA i oblot spaliny (filmik tu: https://picasaweb.google.com/111364731422052630499/FilmyZLatania2013r?authkey=Gv1sRgCNKbk4_e5eL8Eg#5876009458328707746 ) a dziś może powtórzymy zabawę bo nie pada i nie wieje ..... czyli pogoda wymarzona do latania. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 w niedzielę Mirek zszedł z lotniska i weszliśmy my Marek oblatał mojego piperka - jeszcze bez maski, ale jutro pewnie zrobię ją do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Nie bądź taki skromny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psychotrop Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 ta, tylko ten lot w porównaniu z markowym wyglądał jak raczkowanie w porównaniu z biegiem w maratonie ale jakoś doczekać się nie mogę kolejnego latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek314 Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 jutro 12 maja idę na łąki nowohuckie koło 13 jak co pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Dziś pogoda nie była przyjemna i wątpię czy ktoś latał. Wczoraj rano na Czyżynach, jeszcze zanim zbudowano stalowe ogrodzenie zamykające lotnisko i przygotowujące teren do zbliżającego się koncertu rock-owego polatałem samolocikiem z Samolocikiem Zrobiłem też ciekawe zdjęcie dwóch par wojowniczych bliźniaków .....jednojajowych p-40 oraz dwujajowych Ił-ów W kombatach ESA każdy model jest tej samej wielkości wynikającej z dopuszczalnej rozpiętości skrzydeł, w spalinowych obowiązuje skalowanie 1;12 i widać znaczącą różnicę wielkości pomiędzy "szturmownikiem" i myśliwcem. Ił nie został jednak oblatany. Zawiódł popychacz steru wysokości, korekty wymaga też wyważenie. Każdy model zawsze warto dokładnie sprawdzić przed lotem aby uniknąć przykrych niespodzianek. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach uda się go oblatać ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niki Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Dziś pogoda nie była przyjemna i wątpię czy ktoś latał. latanie było i dziś o 10 na Przegorzałach - ale bez aparatów, więc dokumentacji brak w sumie to skończyło się na paru oblotach ponaprawianych Esiaków, jednym przelocie MiniMaga i TwinStara... no i próbie odpalenia Adasiowej spalinki przegonił nas koło 13 nasilający się deszcz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 My byliśmy jeszcze około 13-stej na Czyżynach. Niestety z powodu pogody pojeździliśmy tylko trochę monster truckiem z silnikiem benzynowym w skali 1:5. Wejść na lotnisko można do środy, zostawiono przejścia w ogrodzeniach i na razie oficjalnie można wchodzić. Po koncercie mają 2 dni na spakowanie się więc najpóźniej w przyszłą środę lotnisko będzie ponownie otwarte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek314 Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Niedziela 19 maja idę na łąki nowohuckie koło 13 ale dokładnie nie wiem jak ktoś chce się umówić dzwonić na tele 796 548 311 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Dziś nie dało się latać,więc pływaliśmy http://www.youtube.com/watch?v=vEQvqlaeZuA http://www.youtube.com/watch?v=NRupUZPhT54 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 A to całkiem nowa łódź: http://www.youtube.com/watch?v=-CZrJAsK38U Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek314 Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 zobaczcie sami jak się zakończył dzisiejszy lot odleciała mi najprawdopodobniej osłonka na silnik wleciała w śmigło i wszystko zniszczył niestety nie znalazłem części która mi odleciała jednak samolot żyje po super awaryjnym lądowaniu w krzakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 tak się zazwyczaj kończy latanie ze zmęczonym śmigłem. Zapewne to efekt urwania łopatki śmigła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek314 Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 ciekawa hipoteza bo ja mam inną http://pfmrc.eu/index.php?%2Ftopic%2F37151-jak-naprawic-samolot%2F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Osłona sama z siebie nie odpada i nie rozlatuje się. Pękło Ci śmigło a wibracje rozwaliły łoże silnika. Osłona to pikuś. To że piaste wyrwało potwierdza tylko duże siły jakie działały. TAk czy inaczej odbudowa banalna. Troszkę styroduru, nożyk i zabawa z papierem ściernym. NAjważniejsze to odbudować pożądnie sklejkowe łoże silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi