Wojtass_nt Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Choć to myśliwce, to zdjęcia bombowe Dobrze widzę, że byłeś w roli widza? Nie udzieliła Ci się krakowska kombatomania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Udzieli mi się, jak będzie w wersji FPV Pozatym obserwowałem ich z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Dzisiaj wreszcie polatałem chwilę :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 fajnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Ale aparatu nie miałem.Sorry Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Jakieś detale, wrażenia, nieprzewidziane sytuacje, nagłe zmiany pogody, defekty sprzętu, kataklizmy... a tu tylko, że polatałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Jakieś detale, wrażenia, nieprzewidziane sytuacje, nagłe zmiany pogody, defekty sprzętu, kataklizmy..Chciałbyś.Nic z tych rzeczy.Marek przytrzymał Cessnę za ogon,pełna faja i po dwóch płytach byłem już w powietrzu.Lekki trym lotek i wysokości i po 7 min.lądowanie choć mocy jeszcze było sporo.Naładuję akumulator i zobaczę ile połknęła.Jedyne problemy to jak zwykle z przednim kołem.Pomimo hartowania goleń jest nadal do :ass: Pasowało by też większe i wolniejsze śmigło np.11x4,na 10x5 jest bardzo szybka.Przed samym przyziemieniem dmuchnęło z boku i z ok.pół metra zwaliła się na skrzydło,ale tylko parę rysek na folii. :mrgreen: Thunderbirdem zrobiłem dwa loty ,tak że dzień był bardzo udany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 fotki, fotki ..... Panowie ! Jak czytam same opisy to wyobraźnia robi swoje i zamiast siedzieć w biurze chetnie wyskoczyłbym na lotnisko zobaczyć to na "żywca" :lol2: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Ktoś robił zdjęcia z Esiarzy ,ale chyba nie nam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Nowy entuzjasta Nr 1 wspomniany przez Mirka zgłasza wyjście z chmury Założyłem w końcu konto na forum i mam parę zdjęć, których nie zawaham sie użyć. Dziękuję za świetne przyjęcie na lotnisku i parę godzin doskonałej zabawy w sobotę, niedzielę i poniedziałek! Nie wiem, czy pamiętacie ale w niedzielę oprócz sporego wiatru mieliśmy nad głowami chmury soczewkowate (Altocumulus lenticularis) I oczywiście to je winię za całe zło Niestety aparat miałem dopiero w ostatni dzień a i tak rąk brakowało do obsługi tego wszystkiego więc tylko kilka sztuk jest wartych pokazania. A co to na tym brzuszku? Właśnie! Bardzo ciekawy brzuszek Obrady, naprawy... Jak to mówią złej baletnicy to nawet drut kolczasty między nogami przeszkadza - więc będę trzymał się wersji, że to przez wiatr I znów waga wzrośnie o parę gramów CA Inwalida na zdjęciu to P39 Airacobra - właśnie wraca do zdrowia pzdr Hubert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Witamy na forum a jeszcze cieplej w gronie entuzjastów ESA. Kraków rośnie w siłę ....... mimo chwilowej utraty ogona przez P-39 :-) Z tego co widzę na zdjęciu to model dostał kolorek - gratuluję. A co to na tym brzuszku? Rafał ma popychacze od lotek pod skrzydłem i pewnie po lądowaniu sprawdza czy jeszcze tam są :lol2: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Ząbki liczył w serwie stwierdzając brak jednego, ale co tam brak kawałka zębatki, i tak ściął mi tasiemkę skubany; odgryzł?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Witamy Hubercie, witamy Nie wiem, czy pamiętacie ale w niedzielę oprócz sporego wiatru mieliśmy nad głowami chmury soczewkowate (Altocumulus lenticularis) I oczywiście to je winię za całe zło Jak tylko wyjechałem z domu zobaczyłem te piękne chmurki Z opisu na Wikipedii wynika, że są często mylone z UFO :devil: Może jednak to nie była pomyłka tylko na prwadę jakieś pozaziemskie siły oddziaływały na nasze modele, stąd te wszystkie awarie np. moje wyginające się w locie skrzydło. Jednak zmienna geometria płata nie pomaga w walce :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Soczewki powstają przy zafalowaniu powietrza przy dość silnym wietrze.... ale mieli fajnie szybownicy będący wtedy na Żarze. A że fala sięga aż do Krakowa... to nie wiedziałem. PS - tu jest coś więcej o tych soczewkach: http://www.glidezar.com/index.php?option=com_content&view=article&id=269:brama-morawska-otwarta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor_kr Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Hej, Ja po niezbyt długim locie samolocik do klepania mam - biedne kawasaki :evil: Oczywiście zgodzę się z teorią Huberta że to ten podstępny wiatr :devil: pozdrawiam Witek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 samolocik do klepania mam .... widziałem w temacie ESA, drobne poprawki blacharskie i lakier :-) właściwie to przód można wziąć i dokleić z innego modelu, silnik się przełoży a tył to prawie nówka. Jak masz "Samolot-Casco" to oddaj całość do naprawy bezgotówkowej :rotfl: :rotfl: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Jak masz "Samolot-Casco" to oddaj całość do naprawy bezgotówkowej :rotfl: :rotfl: Właśnie, on jedyny szczęściarz może sobie spokojnie na kanapie leżeć piwko sączyć, a nowy dziubek się zrobi sam :devil: No może nie sam, bo trzeba będzie się na manicure dla mechanika szarpnąć, żeby CA z paznokci zdrapał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor_kr Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Opłaciło się na studiach grać w starcrafta, na battlenecie można poznać dobrego mechanika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niki Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Witam Panowie Dzióbek już przyklejony... jeszcze nie całkiem doszlifowany, ale prezentuje się tak: a manicure zaklepane na jutro pozdrawiam Gosia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 No proszę, witamy mechanika stajni Hien! Ładna robota dzióbek jak nowy. Pilot, rozumiem, że się relaksuje przed weekendem :rotfl: Jeszcze tylko kolorek jakiś może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi