darek.3333 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 U mnie -7st. Wiatr pod wieczór nie był zbyt silny ale śnieg za puszysty i narty mojego elektryka się zapadały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Dzisiaj w Krakowie rano była mgła i trochę prószył śnieg. Zniechęciło mnie to do wyjścia z domu. Potem pogoda się trochę poprawiła, ale bezchmurnego nieba nie było. W Krakowie często tak jest, że okolice są słoneczne, a u nas mgła. Takie położenie, w dolinie, wiąże się właśnie z takimi lokalnymi zmianami pogodowymi. Może jutro się uda. Jak nic mnie nie zatrzyma w domu, to ok. 10:00 będę na Czyżynach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 No cholibka Wojtek! U mnie mamy dokładnie tak samo! Krew mnie zalewa że Zakopane i okoliczne wsie od rana mają piękne słoneczko a my ani pół godziny :/ Tak było dzisiaj. Widoczność z 50m. To był jedyny moment kiedy widziałem swój cień. Później było jak w Mordorze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 A ja dziś się wybrałem do Czyżyn. Mgła była okropna i ze 3 razy straciłem model z oczu w odległości max 100m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Fajny ten "parapet" Faktycznie ten model to trochę wygląda jak parapet .... ale bardzo sympatyczny w tych kolorkach Gratuluję udanej budowy i mam nadzieję, że jutro będę mógł pogratulować szczęśliwego oblotu. Tez wybieram się koło 10-ej na Czyżyny. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Chyba pozostanie wam "rura" :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 U mnie za oknem jest minus 15. Siedzę w domu. Jeszcze nie przestawiłem się na takie polarne powietrze. Faktycznie ten model to trochę wygląda jak parapet .... ale bardzo sympatyczny w tych kolorkach Gratuluję udanej budowy i mam nadzieję, że jutro będę mógł pogratulować szczęśliwego oblotu. Parapet - też dobrze :-) Wrzuciłem krótki opis budowy: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=340290#340290 Niestety musi jeszcze poczekać na swój pierwszy raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Dziś o 11:00 bylem na Czyżynach. Przy fajnym śłońcu zrobiłem dwa loty pianką. Od paru dni na pasie w czyżynach pracują "ścierki - cosworth'y" było ich ze 20 szt. , które pięknie wyczyściły pas po obydwu stronach. Start i lądowanie bezproblemowe! Tylko latać. POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Mnie przeraził rano termometr za oknem wskazując -18 stopni, w ciągu dnia mimo słońca nie chciał się podnieść powyżej -11 kreski ...... odpuściłem :roll: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Dobrze wiedzieć, że ktoś nam przygotował pas :-) Mellon-68, twardy jesteś! :-o Ja, poza odmrożeniami, bałem się także o sprawność akumulatorów. -15 czy, jak pisał Mirek -18 stopni (pewnie tyle było na lotnisku), to jednak sporo. W każdym razie jeszcze nie założyłem nart do moich zimowych modeli, ale w tym tygodniu pewnie założę i na przyszły tydzień będę gotowy na wszelkie ewentualności. Już nie mogę się doczekać zimowych lotów na marchewkach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal11c Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Było trochę latania... Zdjęcia z 05.12.2010, - 10st C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Kurcze Jacek zrobił narty,chyba czas zacząć strugać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Wychodzi na to, że "wszyscy" latali, a tylko ja się przestraszyłem zimna. Następnym razem wyjdę, choćby było -30! :-P ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Tak nieśmiało zapytam... Ktoś się jutro wybiera na Czyżyny??? Jak tak to o której godzinie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Wczoraj jeszcze nie planowałem dzisiejszego wypadu na latanie, ale rano postanowiłem skorzystać z braku wiatru i niezbyt niskiej temperatury. Ok. 10:00 byliśmy na lotnisku, rozstawiliśmy modele: I trochę polataliśmy. Przed 11:00 zaczął padać śnieg więc się zwinęliśmy. Nowy model oblatany. Zdjęcie po lotach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Taco świetnie się prezentuje .... oglądając zdjęcia z budowy miałem wrażenie, że jest zbliżony wymiarami do JYD a tu widać, że mimo mniejszej wagi jest zdecydowanie większy czyli pewnie masz spory nadmiar mocy na tym silniku :-) Szkoda że się nie udało spotkać ale ja już o 9 byłem w domu po udanych lotach Fokkerem. Ten bezwietrzny poranek sprawił, że pojechałem wcześniej i postanowiłem wykorzystać "ciszę" przed zapowiadanym śniegiem. Fokker wykonał dziś 4 loty i bardzo się sprawdził. Lata spokojnie i przewidywalnie. Nawet udało mi się pilotować jedną ręką i zrobić kilka zdjęć w locie :-) http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5877 http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5878 Mimo obfitych opadów śniegu to bardzo udany dzień a może właśnie dlatego bo zrobiło się bajkowo a jeśli jutro przestanie padać zabieram model z nartami. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Szkoda Mirku, że byliśmy w tym samym miejscu, ale nie w tym samym czasie. Miałem nadzieję, że zobaczę oblot Fokkera. Ale teraz faktycznie napadało tyle śniegu, że mam nadzieję, na nasze tradycyjne, zimowe latanie na marchewkach. JYD już narty ma, Baleronowi już też zacząłem zakładać, z tego co pisałeś, Twoje modele też już są w nie zaopatrzone, więc następne starty planuję ze śniegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Patrząc na to co dzieje się za oknem to mam zamiar zamienić narty na pływaki :lol2: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Model pozostał jednak na ratach i dziś przy bardzo ładnej zimowej pogodzie rozpocząłem "sezon narciarski" ..... poniżej pierwsze udane zimowe lądowanie http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5898 zbliża się rocznica rozpoczęciu tematu o zimowym lataniu i znów pojawiło się zdjęcie tego samego modelu na nartach ..... zdjęcie jest jednak aktualne, co można poznać po zamontowanym niedawno wzmocnieniu podwozia i gumowych stabilizatorach :wink: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Mirku a Shindena przemilczałeś :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi