Byczek Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 A myśmy latali w zielonkach trenerkiem, oto film w którym Michał katuje trenera
mirolek Opublikowano 21 Marca 2011 Opublikowano 21 Marca 2011 ładny teren do latania :-) Michał lepiej niech złoży model ESA PZL P-50 który ma wycięty od pół roku i przyłączy się do Eskadry Kraków .... Marnuje talent na katowanie tego trenreka zamiast ukierunkować się na tasiemkę przeciwnika w kombacie :? ms
f-150 Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 Jutro między 12 a 13 jak nie będzie wiało oblot Rainbow'a.
Ted850 Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 Gratuluję Eskadrze Kraków za wyniki i ciężką pracę na treningach :!: :!: :!: Jak się uda to może na oblot zdążę tylko dzisiaj duży ruch na Czyżynach był więc trzeba będzie uważać :devil:
darek.3333 Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 tylko dzisiaj duży ruch na Czyżynach był więc trzeba będzie uważać :devil: Musiałeś narozrabiać , że rozwinęli na Ciebie szyk bojowy i zaczęli strzelać. :wink:
extream Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Przynajmniej można było zostawić otwarte autko
From_heaven Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 Miałem już dość niewygodnego drewnianego krzesełka w kuchni, więc dokupiłem trochę kabla i teraz latam z sofy Na filmiku popularny śmietnik, na który mam z domu "rzut helikiem".
mirolek Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 dzisiaj duży ruch na Czyżynach wczoraj duży ruch a dziś latałem rano Extrimem przed pracą i było pusto :-) ms
Mellon-68 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Dziś udało mi się dopisać jedno zdanie o lotnisku w Czyżynach w WIKIPEDII - http://pl.wikipedia.org/wiki/Czy%C5%BCyny POZDR.>
darek.3333 Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 i teraz latam z sofy Ach to postępujące wygodnictwo.... i gdzie to cenne wyrwanie się z domu na świeże powietrze. PS Też o takim rozwiązaniu myślałem tylko w wariancie lądowania na dachu ale kolega, którego nauczyłem latać modelami mi powiedział , że starzeję się :wink:
Qbatus Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 Cytat z Wikipedii: Cześć (zachodnia) pasa znajdującego na terenie Muzeum Lotnictwa cieszy się dużą popularnością w gronie niezrzeszonych krakowskich modelarzy RC. :)
mirolek Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 Można było jeszcze dopisać ...."szczególnie latających kombat ESA" można też zaznaczyć, że modelarze proszą aby się nie łazić po tym terenie w czasie treningu a dzieci, psy i motocykle należy trzymać z daleka od modeli :rotfl: ms
Ellipsis Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 Chyba że pada (tak ja ma jutro) wtedy można do woli łazić :rotfl:
Qbatus Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Dziś pogoda nie zachęcała do lotów, co nie przeszkodziło Mirkowi odwiedzić lotniska. (ma najbliżej ) Zmarzły mu ręce uszy i przegonił deszcz więc nie ma czego za bardzo żałować Jutro pogoda powinna być bardziej łaskawa więc zwołuję trening na godzinę 9 Wiem, że jutro śpimy krócej, ale czym bliżej południa pogoda ma się pogarszać. Wierzę, że jesteście twardzi Tym bardziej, że przewidziane specjalne atrakcje (Mosquito vs Me-262 :devil: ) P.S. Mała prośba. Niech ktoś weźmie, bardzo proszę, ładowarkę, która będzie w krótkim czasie mogła naładować pakiet 1800 :wink:, mojej by zabrało to ze 3 h
Antek2 Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 ... www youtube.com/watch?v=n7fGoQwcl-gCzy ten film jest oznaczony datą rzeczywistą, czy po prostu data w kamerze nie była ustawiona? BTW, gratuluję świetnego materiału, odwagi i pozdrawiam!
mirolek Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 specjalne atrakcje (Mosquito vs Me-262 To faktycznie było atrakcyjne starcie ..... debiut w powietrzu nowego i jeszcze nie malowanego Mosquito i pierwszy raz doczepiona tasiemka do Me-262 . Dwusilnikowce zmierzyły się dzisiaj głównie z wiatrem bardziej starając się wyczuć możliwości przeciwnika niż starając się obciąć ogon rywala..... w efekcie liczne grono modelarzy nie doczekało się efektownej katastrofy ani choć symbolicznego cięcia W pięciu wcześniejszych walkach emocji jednak nie zabrakło, pianka trzaskała a "ogonki" niesione wiatrem spadały daleko od miejsca lotów. Kuba zaliczył chyba 4 cięcia, ja i Rafał po 3 a Hubert wprowadzając do walki nowego KI zaliczył 2 .... niestety jego model zaliczył coś jeszcze :devil: .... wklejać zdjęcia!! ms
Ellipsis Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Były 3 cięcia! Dzisiaj pierwsze loty oprócz Mosquita zaliczył mój Ki61, rano wyglądał tak: Poźniej było dużo dobrego latania i o jeden przelot za blisko Mustanga Kuby, co zmieniło wygląd Ki na taki: Całą galerię z dzisiaj znajdziecie TUTAJ I filmy z lotów Mosquita i pierwszej walki ESA: Mosquito vs Me-262 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=QsQB0whkftI http-~~-//www.youtube.com/watch?v=4MTRZwgkfR8 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=LPRgaWRYcDA Wspominałem, że było strasznie zimno i wiało? :faja:
mirolek Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Były 3 cięcia! Upss..... pogubiłem się w wynikach bo zbyt szybko ładował się eksperymentalny lipolek. Biegałem co chwilę do ładowarki, ładowanie prądem 5A pozwoliło wykonać 5 lotów jednym pakietem i jeszcze wróciłem z lotniska z naładowanym lipolem. Na filmach jak w rzeczywistości .....Me-262 udało się uchwycic tylko przy starcie :lol2: ms
Qbatus Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 Oj działo się działo Dużo cięć, niestety okupionych połamanym skrzydłem. Latanie przy takim wietrze sprowadzało się do mozolnego lotu pod wiatr i mocnego przyśpieszonego ataku z wiatrem. Niestety przy którymś z nawrotów było bliskie spotkanie z Hubertem, który wykonywał chyba dokładnie taki sam manewr. Cóż, kto nie ryzykuje nie ma efektów jak mawia Mirek Mam nadzieje, że nóweczka Ki szybko wróci do formy. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z lotów Mosquito Po pierwszym starcie poszedł jak po sznurku. Trochę zadzierał ale po korekcie trymerem wszystko było ok. Lot bardzo zachowawczy na małych wychylenia sterów, ale kolejny już z tasiemką i przeciwnikiem wypadł dużo lepiej Potrzebne drobne korekty i można malować. Przynajmniej jest pewność, że lata :rotfl: TUTAJ kilka kolejnych zdjęć. Dziękuje fotografowi ;D
mirolek Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z lotów Mosquito Po pierwszym starcie poszedł jak po sznurku. To prawda, model sprawdził się doskonale i lata jak rasowy jednosilnikowy myśliwiec. Troszkę zostawał w tyle za Me-262 ale nadrabia zwrotnością. To bardzo udana konstrukcja i myslę, że będzie groźnym przeciwnikiem w prawdziwej walce. Siła Eskadry Kraków wzrasta a wkrótce pojawią się jeszcze P-51 :lol2: ms
Rekomendowane odpowiedzi