Skocz do zawartości

Zimowe, wiosenne, letnie i jesienne latanie w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://picasaweb.google.com/anna.makarowska/SAABJ21PierwszaWalkaESA#

Tutaj kolejne loty SAABa.

Z obserwacji, moge powiedziec, ze lata swietnie. Stabilnie, rowno, potrafi byc zwrotny. I taki ladny - chyba poplakalbym sie gdybym go stracil :)

Co innego P39 Huberta, stracilem go dzisiaj z usmiechem na twarzy :P

Ted850: apopo rysowania zebow - narysuj mu zeby ale mleczne. Jak dostanie wieksze smiglo to bedzisz mogl mu narysowac wlasciwe ;P

Wesolych...

Dzięki za wprowadzenie w tajniki walk ESA i za piękne fotki ;-)

Śmigło zostało zmienione z 8x4 na 8.5x6 i prędkość wyraźnie wzrosła kosztem czasu lotu,

a po założeniu pakietu 3s 1000mAh udało się zamknąć kabinę i odbyć wieczorny lot.

Opublikowano

A ja dzisiaj wreszcie mogłem oblatać model, który już od miesiąca czekał na swój wielki dzień. Dodam tylko, że następne starty już były gładkie, ale, niestety, nie zostały zarejestrowane.

[vimeo]

[/vimeo]
Opublikowano

Cześć,

jest duża szansa, że 1 maja koło 9:00 będą 2-4 osoby na Czyżynach.

My szykujemy się około 12.

No i pada :/ Może koło 12 będzie lepiej :|

Opublikowano

Wątpie, żeby przestało, a nawet jeśli to będzie strasznie mokro :|. Byłem wczoraj, był Pan Mirek, tylko że przykreciłem modelem i miałem nadzieję, że dzisiaj jeszcze dam radę powalczyć a tu leje :cry: .

Opublikowano

Nie przejmujcie się.

U nas to samo.

W zasadzie to miesiąc mija a wspólne latanie z kolegami mieliśmy na rozpoczęciu 2giego kwietnia... Od tej pory jak nie leje to wiatr łby urywa.

Opublikowano

Ja na pewno bede. Jeszcze tylko nie wiem o ktorej. Bede mial pare ESA do przetestowania, po przerobkach. Przeciwnicy mile widziani :)

Opublikowano

No i było nas dzisiaj trzech tzn. ja, Rafał i Witek, było bardzo fajnie, dzisiał miałem swoje pierwsze cięcie taśmy. Co prawda w moim korsarzu brakowało mocy, ale tajemnica braku mocy już rozwiązana. Kawałek ośki silnika wystający przy mocowaniu silnika ocierał o klej mocujący silnik do samolotu. Już jest OK. Kiedy następny trening?

Opublikowano

Gratulacje Sebastian, ja na swoje pierwsze cięcie musiałem poczekać dosyć długo;)

Potem jeszcze troche polataliśmy we dwóch, ale jak to przy takiej małej liczbie samolotów dzwonków w powietrzu było chyba wiecej niż samych cięć tasiemek (chyba 4-y). Mając na uwadze, że coś mieć trzeba na zawody daliśmy sobie spokój z kombaceniem i juz były tylko testy. Rafał zadawał szyku nowymi oponkami w bergu i oblatał helika. W tym samym czasie moja foka oficjalnie przeszla w stan spoczynku glebiąc mało widowiskowo i wyrywajac silnik.

A tutaj mała dokumentacja fotograficzna dzięki uprzejmości Niki:

Foka RIP

Opublikowano

Jaka cisza... Nic się nie dzieje.....

A my jak zwykle dajemy czadu na Czyżynach po 19 tej....

A tu oblocik i wlatywanie się w model z nowym wyposażeniem RC Matsu...

Musiałem przełożyć pakiet mocno do tyłu aby model zaczął się "słuchać". Niestety z drugiego lotu filmu niet.

Opublikowano

Jak to nic się nie dzieje ?? ....dziś przed 19 były jeszcze ostatnie treningowe loty ESA przed zbliżającymi się zawodami. Kilka cięć i efektowne kraksy z Ił-em w roli głównej .... troszkę szkoda, że w tym przypadku "już zachodzi czerwone słoneczko".

ms

Opublikowano

Wierzę, że posklejany Ił będzie nadal groźnym przeciwnikiem! Pamiętacie Mustanga Kuby, który wrócił w reklamówce z lotniska? A jak ładnie potem latał :D

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.