darek.3333 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Kminek A czy podpis "www.muzeumlotnictwa.pl - tu wszystko się kończy" nie byłby bardziej odpowiedni? :wink:
Ted850 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 https://picasaweb.google.com/anna.makarowska/SAABJ21PierwszaWalkaESA# Tutaj kolejne loty SAABa. Z obserwacji, moge powiedziec, ze lata swietnie. Stabilnie, rowno, potrafi byc zwrotny. I taki ladny - chyba poplakalbym sie gdybym go stracil Co innego P39 Huberta, stracilem go dzisiaj z usmiechem na twarzy Ted850: apopo rysowania zebow - narysuj mu zeby ale mleczne. Jak dostanie wieksze smiglo to bedzisz mogl mu narysowac wlasciwe ;P Wesolych... Dzięki za wprowadzenie w tajniki walk ESA i za piękne fotki ;-) Śmigło zostało zmienione z 8x4 na 8.5x6 i prędkość wyraźnie wzrosła kosztem czasu lotu, a po założeniu pakietu 3s 1000mAh udało się zamknąć kabinę i odbyć wieczorny lot.
f-150 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Cześć, jest duża szansa, że 1 maja koło 9:00 będą 2-4 osoby na Czyżynach. My szykujemy się około 12.
Callab Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2011 A ja dzisiaj wreszcie mogłem oblatać model, który już od miesiąca czekał na swój wielki dzień. Dodam tylko, że następne starty już były gładkie, ale, niestety, nie zostały zarejestrowane. [vimeo] [/vimeo]
Ellipsis Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Cześć, jest duża szansa, że 1 maja koło 9:00 będą 2-4 osoby na Czyżynach. My szykujemy się około 12. No i pada :/ Może koło 12 będzie lepiej :|
sebamor Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Wątpie, żeby przestało, a nawet jeśli to będzie strasznie mokro :|. Byłem wczoraj, był Pan Mirek, tylko że przykreciłem modelem i miałem nadzieję, że dzisiaj jeszcze dam radę powalczyć a tu leje :cry: .
Wojtass_nt Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Nie przejmujcie się. U nas to samo. W zasadzie to miesiąc mija a wspólne latanie z kolegami mieliśmy na rozpoczęciu 2giego kwietnia... Od tej pory jak nie leje to wiatr łby urywa.
sebamor Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 A miałem jechac, tylko nie wiedziałem, czy ktoś będzie. A jutro też ktoś będzie? Bo zależy mi na walce ESA.
yay Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Ja na pewno bede. Jeszcze tylko nie wiem o ktorej. Bede mial pare ESA do przetestowania, po przerobkach. Przeciwnicy mile widziani
sebamor Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 No i było nas dzisiaj trzech tzn. ja, Rafał i Witek, było bardzo fajnie, dzisiał miałem swoje pierwsze cięcie taśmy. Co prawda w moim korsarzu brakowało mocy, ale tajemnica braku mocy już rozwiązana. Kawałek ośki silnika wystający przy mocowaniu silnika ocierał o klej mocujący silnik do samolotu. Już jest OK. Kiedy następny trening?
razor_kr Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 Gratulacje Sebastian, ja na swoje pierwsze cięcie musiałem poczekać dosyć długo;) Potem jeszcze troche polataliśmy we dwóch, ale jak to przy takiej małej liczbie samolotów dzwonków w powietrzu było chyba wiecej niż samych cięć tasiemek (chyba 4-y). Mając na uwadze, że coś mieć trzeba na zawody daliśmy sobie spokój z kombaceniem i juz były tylko testy. Rafał zadawał szyku nowymi oponkami w bergu i oblatał helika. W tym samym czasie moja foka oficjalnie przeszla w stan spoczynku glebiąc mało widowiskowo i wyrywajac silnik. A tutaj mała dokumentacja fotograficzna dzięki uprzejmości Niki: Foka RIP
CoolSky Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Jaka cisza... Nic się nie dzieje..... A my jak zwykle dajemy czadu na Czyżynach po 19 tej.... A tu oblocik i wlatywanie się w model z nowym wyposażeniem RC Matsu... Musiałem przełożyć pakiet mocno do tyłu aby model zaczął się "słuchać". Niestety z drugiego lotu filmu niet.
mirolek Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Jak to nic się nie dzieje ?? ....dziś przed 19 były jeszcze ostatnie treningowe loty ESA przed zbliżającymi się zawodami. Kilka cięć i efektowne kraksy z Ił-em w roli głównej .... troszkę szkoda, że w tym przypadku "już zachodzi czerwone słoneczko". ms
Ellipsis Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 Wierzę, że posklejany Ił będzie nadal groźnym przeciwnikiem! Pamiętacie Mustanga Kuby, który wrócił w reklamówce z lotniska? A jak ładnie potem latał
Rekomendowane odpowiedzi