kminek Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 Mala panorama EPKC z dn. 06/05/2011. Pozdrowienia dla kolegów ESA ktorzy wtedy latali:) Uploaded with ImageShack.us
razor_kr Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 A tutaj kilka fotek z wczorajszego treningu: klik
mnowak3555 Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Witam Jestem nowy na forum. Chciałbym zapytać jak dojechać na lotnisko w Czyżynach (od której strony) i kiedy najczęściej można tam kogoś spotkać żeby pooglądać. Pozdrawiam
sebamor Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Najczęściej eskadra spotyka się w soboty około 9.00. Ale nie zawsze, np. dzisiaj są zawody ESA w Warcie Bolesławieckiej. A tutaj masz drogę dojazdu od strony drogi przecinającej pas na dwie części. Strona, na której latają modele, to ta zaznaczona czerwonym X. A na czerwono jeszt zaznaczona droga dojazdu. PS. Jest jeszcze jedna droga dojazdu (od drugiej strony), tylko, że jej na tym zdjęciu nie widać. Jak znajdę jakieś inne zdjęcie to pokażę.
kminek Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Ta scieżka pokazana przez kolege Sebamora jest nie do konca legalna. Polecam dojazd od ul. Spadochroniarzy lub pod budynek Muzeum Lotnictwa. Szybko, wygodnie i legalnie.
Callab Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Opublikowano 7 Maja 2011 Przebywanie i latanie na lotnisku w Czyżynach samo w sobie jest nielegalne, więc nie należy się przejmować legalnością drogi dojazdu. Wszyscy tamtędy jeżdżą.
sebamor Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Dokładnie to co napisał Callab, nikogo raczaj nie obchodzi którędy wchodzisz na "zakazany" teren .
tadek041 Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Zgadzam się z przedmówcami. Od zawsze pamiętam że tylko tą drogą wjeżdżałem i jeszcze nigdy się nikt nie przyczepił do mnie. Pozdrawiam i życzę udanych lotów.
mnowak3555 Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 dziękuję za info. Znając moje szczęście jak ja tam wjadę do do mnie miśki sie przyczepią>
kminek Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 A tutaj Cię zaskoczę bo jednak obchodzi to dyrekcje MLP ktora ma na uwadze to zeby na terenie ktorym zarzadza bylo bezpiecznie. A to że ludzie wydeptali sobie skrót to juz zupelnie inna historia. Na szczescie dla wszystkich uzytkowników pasa startowego teren bedzie jeszcze w tym roku ogrodzony w calosci i pojawia sie stosowne tablice informacyjne o ruchu kołowym w tym miejscu. Dokładnie to co napisał Callab, nikogo raczaj nie obchodzi którędy wchodzisz na "zakazany" teren .
sebamor Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 No to pokaż nam na mapce, którędy będzie można wjeżdżać :wink: .
sebamor Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 No to pokaż nam na mapce, którędy będzie można wjeżdżać :wink: .
Antek2 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Na szczescie dla wszystkich uzytkowników pasa startowego teren bedzie jeszcze w tym roku ogrodzony w calosci ...Czy to szczęście będzie też udziałem modelarzy? Czy będzie można ze sprzętem podjechać do pasa?
rapier Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Przebywanie i latanie na lotnisku w Czyżynach samo w sobie jest nielegalne, więc nie należy się przejmować legalnością drogi dojazdu. Wszyscy tamtędy jeżdżą.Wojtku a skad masz takie wiadomosci? Dlaczego nielegalne? Gdzie tak pisze?
Callab Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Opublikowano 8 Maja 2011 Nie wiem jaki jest dokładnie status tego terenu, ale skoro jest to teren ogrodzony, nieposiadający bramy wjazdowej otwartej dla wszystkich, to raczej legalność wjazdu tam jest wątpliwa.
rapier Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 W zasadzie teren ogrodzony jest jedynie od Bora Komorowskiego. A co z terenami rekreacyjnymi blizej muzeum? Rozumiem ze przebywanie nocą moze byc niemile widziane, ale w dzien napewno nie. Po to jest ten teren.
Callab Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Opublikowano 9 Maja 2011 Moim zdaniem modelarzy lotniczy są tam zawsze mile widziani. W końcu to lotnisko :-)
mirolek Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Zamiast jałowo dyskutować czy wolno latać na lotnisku Czyżyny ... lepiej powiedzcie kiedy się na nie wybieracie :rotfl: Już nie raz było o alternatywach a jednak na Czyżynach tłok, zwłaszcza w taką pogodę. ms
Callab Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Opublikowano 9 Maja 2011 Niewykluczone, że w piątek rano będę chciał polatać w Czyżynach. Pogoda napawa optymizmem :-)
Rekomendowane odpowiedzi