Skocz do zawartości

Zimowe, wiosenne, letnie i jesienne latanie w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy na forum. Chciałbym zapytać jak dojechać na lotnisko w Czyżynach (od której strony) i kiedy najczęściej można tam kogoś spotkać żeby pooglądać.

Pozdrawiam

Opublikowano

Najczęściej eskadra spotyka się w soboty około 9.00. Ale nie zawsze, np. dzisiaj są zawody ESA w Warcie Bolesławieckiej.

A tutaj masz drogę dojazdu od strony drogi przecinającej pas na dwie części. Strona, na której latają modele, to ta zaznaczona czerwonym X. A na czerwono jeszt zaznaczona droga dojazdu.

Dołączona grafika

PS. Jest jeszcze jedna droga dojazdu (od drugiej strony), tylko, że jej na tym zdjęciu nie widać. Jak znajdę jakieś inne zdjęcie to pokażę.

Opublikowano

Ta scieżka pokazana przez kolege Sebamora jest nie do konca legalna. Polecam dojazd od ul. Spadochroniarzy lub pod budynek Muzeum Lotnictwa. Szybko, wygodnie i legalnie.

Opublikowano

Przebywanie i latanie na lotnisku w Czyżynach samo w sobie jest nielegalne, więc nie należy się przejmować legalnością drogi dojazdu. Wszyscy tamtędy jeżdżą.

Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcami. Od zawsze pamiętam że tylko tą drogą wjeżdżałem i jeszcze nigdy się nikt nie przyczepił do mnie. Pozdrawiam i życzę udanych lotów.

Opublikowano

A tutaj Cię zaskoczę bo jednak obchodzi to dyrekcje MLP ktora ma na uwadze to zeby na terenie ktorym zarzadza bylo bezpiecznie. A to że ludzie wydeptali sobie skrót to juz zupelnie inna historia. Na szczescie dla wszystkich uzytkowników pasa startowego teren bedzie jeszcze w tym roku ogrodzony w calosci i pojawia sie stosowne tablice informacyjne o ruchu kołowym w tym miejscu.

Dokładnie to co napisał Callab, nikogo raczaj nie obchodzi którędy wchodzisz na "zakazany" teren :P .

Opublikowano

Na szczescie dla wszystkich uzytkowników pasa startowego teren bedzie jeszcze w tym roku ogrodzony w calosci ...

Czy to szczęście będzie też udziałem modelarzy?

Czy będzie można ze sprzętem podjechać do pasa?

Opublikowano

Przebywanie i latanie na lotnisku w Czyżynach samo w sobie jest nielegalne, więc nie należy się przejmować legalnością drogi dojazdu. Wszyscy tamtędy jeżdżą.

Wojtku a skad masz takie wiadomosci? Dlaczego nielegalne? Gdzie tak pisze?
Opublikowano

Nie wiem jaki jest dokładnie status tego terenu, ale skoro jest to teren ogrodzony, nieposiadający bramy wjazdowej otwartej dla wszystkich, to raczej legalność wjazdu tam jest wątpliwa.

Opublikowano

W zasadzie teren ogrodzony jest jedynie od Bora Komorowskiego. A co z terenami rekreacyjnymi blizej muzeum? Rozumiem ze przebywanie nocą moze byc niemile widziane, ale w dzien napewno nie. Po to jest ten teren.

Opublikowano

Zamiast jałowo dyskutować czy wolno latać na lotnisku Czyżyny ... lepiej powiedzcie kiedy się na nie wybieracie :rotfl:

Już nie raz było o alternatywach a jednak na Czyżynach tłok, zwłaszcza w taką pogodę.

ms

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.