Kamil kowalski Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Tylko latacie na "starym lotnisku"? czy w innych miejscach w Krakowie też? Są jeszcze w Krakowie jakieś dogodne miejsca do trenowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 np. Śmietnik Solvay Marchewki itp, wszystkie były opisane w tym temacie, wystarczy poszukać :wink: A swoją drogą to będzie ktoś w tą sobotę z ESA na czyżynach? Bo wiem, że wakacje i nie każdy jest obecny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yay Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Na razie nic sie nie zmienilo. Latamy w soboty o 9:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Tak się tylko upewnić chciałem, czy ktoś będzie. Może nawet zdąże z Messerschmittem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Z dwóch owocnych dni na Czyżynach (bo w końcu osobiście oblatałem Sbacha 342) w ostatni weekend mam tylko jeden filmik z nagranym Boeingiem Wojtka. Zapraszam do oglądania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Tylko latacie na "starym lotnisku"? czy w innych miejscach w Krakowie też? Są jeszcze w Krakowie jakieś dogodne miejsca do trenowania? Ano są Miejsca w Polsce do latania Jest ich oczywiście dużo więcej. Te są najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Nie było mnie tutaj około dwóch tygodni i jak czytam teraz latanie w Krakowie, to wyczuwam, że brać latająca w Czyżynach jest już pogodzona ze stratą. Pewnie słusznie. Chciałem się odnieść do wypowiedzi kolegów Kminka i Nighthawka i będzie krótko, bo argumentów merytorycznych mało. Za to prób obrażenia kogoś jest więcej. Ale do rzeczy. Wypowiadasz swoją opinię o odleglosci o bramkach nie znając jeszcze szczegółów gdzie beda, ile ich bedzie itd. Zapewniam Cię że pozostawienie środka lokomocji np. na osiedlu akademickim (gdzie też bedzie furtka) i przejscie na pas to jest kilkanascie metrów. Nie wierzysz - przyjdz, zmierz sam. Zapraszam. Myślę, że kolega mnie zaprosi do pomiarów ponownie wtedy kiedy bramki już będą. Teraz o bezpieczeństwie. W najbliższym czasie nie zamierzam latać modelami kilkanaście metrów od parkingu osiedlowego. Więcej merytorycznych argumentów nie dostrzegam. OT: Rozumiem że zostałeś wychowany w duchu walki z władzą - patrząc na Twoją metrykę to dobrze tyle że to już nie ta władza... Nie można tępić wszystkiego co zaczyna mieć bardziej oficjalny wymiar tylko dlatego - bo tak (to argumentacja dobra dla Pań i to w pewnym specyficznym wieku)...Kolega patrzy na metryczkę pod awatarem (wymaganą przez gospodarzy forum - ale czy do takich celów), czy może na moją własną metrykę?To jest wątek o lataniu w Krakowie a nie o eutanazji. Teren Parku został uznany z teren Historyczny, zostanie ogrodzony i koniec , jeśli będzie zgoda dla modelarzy to i tak należy się cieszyć, bo na wawelu chyba nie pozwolili by latać...Taaa. Teren parku pisany z dużej litery a Wawel z małej? Jestem starej daty. Piszę zazwyczaj odwrotnie.Już całkiem na marginesie: na Wawelu, na zabytkowych budynkach, widać całkiem dużo i całkiem nowoczesnych okien dachowych. Teren Parku został uznany z teren Historyczny, zostanie ogrodzony i koniec... I koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 że brać latająca w Czyżynach jest już pogodzona ze stratąNie bardzo wiem czego?Jak na razie same zyski.Latamy nadal.Teraz przynajmniej jest spokój,brak motorowego oszołomstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Dzisiaj na czyżynach ostro wiało, w prognozie odawali 5 m/s. Mimo to były 3 walki ESA i 3 zawodników. Messerschmitt czekał na oblot jednak nie odważyłem się oblatywać go przy takim wietrze. Ogólnie podsumowując, to wygrał oczywiście Rafał, Witek był drugi a ja oczywiście trzeci . Ale jak na takie warunki to i tak dobrze, że utrzymałem spita w powietrzu, któremu w pierwszych dwóch walkach działała tylko lewa lotka :mrgreen: . A ja się głowiłem co on mi tak słabo w jedną stronę skręca. Mam nadzieję, że za tydzień będą lepsze warunki pogodowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Jak na razie same zyski. Latamy nadal.Teraz przynajmniej jest spokój,brak motorowego oszołomstwa.Dzięki za dobre wieści!Oby to *na razie* trwało jeszcze jakiś czas. A jak jest teraz z dojazdem? Tylko od ul. Spadochroniarzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 A jak jest teraz z dojazdem? Tylko od ul. Spadochroniarzy? Nie, dojazd jest z tego co wim też tędy: Co prawda jest tam brama, ale na razie otwarta więc można jeszcze wjeżdżać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Dlaczego tak panikujecie? Dlatego, że ogradzają i zamykają dzikie wejścia na teren muzeum? W czym problem abyście się dogadali z muzeum i mieli wstęp za darmo głównym wejściem?? Pytam z ciekawości bo mam wrażenie, że niepotrzebnie panikujecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 W czym problem abyście się dogadali z muzeum i mieli wstęp za darmo głównym wejściem??Przecież nikt nie każe płacić za wstęp chodzi o możliwość wjazdu samochodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Brama jest zamknieta ale niestety zawsze ten kto chce wjechac zrobi wszystko by otworzyc ta brame i wjechac. W chwili obecnej na zmiane MLP zamyka a "dzicy" otwieraja. Nie odstrasza ich nawet to że tam jest mega grząsko i osobówkami cieżko przejechac. Ech... to jest wlasnie Polska. A jak jest teraz z dojazdem? Tylko od ul. Spadochroniarzy? Nie, dojazd jest z tego co wim też tędy: Obrazek Co prawda jest tam brama, ale na razie otwarta więc można jeszcze wjeżdżać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 A wracając do tematu to wczoraj ulotniłem swój nowy nabytek - F4U Corsair z Lanyu (1,4m), ponieważ z Dominikiem wybraliśmy dla niego "trochę" za duży silnik to lata bosko Wojtek znów polatał swoim P-38: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Brama jest zamknieta ale niestety zawsze ten kto chce wjechac zrobi wszystko by otworzyc ta brame i wjechac. W chwili obecnej na zmiane MLP zamyka a "dzicy" otwieraja. Nie odstrasza ich nawet to że tam jest mega grząsko i osobówkami cieżko przejechac. Ech... to jest wlasnie Polska. W takim razie przepraszam że się wprosiłem. Myślałem, że ta brama jest jescze otwarta :oops: . A może by tą bramę zamknąć na kłódkę i udostęnić ewentualnie kilka kluczyków modelarzom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 P-38 robi wrażenie. Przydał by się jeszcze spowalniacz do serw w podwoziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Jest spowalniacz i dodatkowo spowolnienie w aparaturze ale na razie wyłączone.Serwa nie domykają podwozia przy powolnym zamykaniu.Muszę jeszcze z tym powalczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Ile razy wracam z basenu na rowerze to widzę jakąś latającą ekipę, czas się wybrać w końcu z modelem Wczoraj przejeżdżałem właśnie jak latał P38 i F4U. Całkiem fajny dźwięk dawał ten F4U. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Ech... to jest wlasnie Polska.No tak. Polska winna, że ktoś sobie postawił bramę, a inny mu ją otworzył.Polska ma takie szczęście, że teraz każdy $%^ może sobie o niej powiedzieć co chce i nie spotka się na ogół z należytą odpowiedzią. Stawianie Polski w pejoratywnym świetle staje się szpanem? Kolega deklaruje związek z Muzeum Lotnictwa, to powiem coś związanego. W czasie II wojny, w Anglii, w pubie lub innym dowolnym miejscu, jeśli polski pilot usłyszał coś lekko chociażby negatywnego o Polsce, to wyrażający taką opinię na ogół nie był w stanie swojego wywodu dokończyć. Dzisiaj, w Polsce, na Polskim Forum Modelarskim można bezkarnie. Najwidoczniej admini są na urlopie. Mam jednak nadzieję, że kolega się przejęzyczył i chodziło mu o polaków, a nie o Polskę. Ale tutaj też nie jest wskazane generalizowanie. Nawet gdyby ludzi porządnych było tylko 30%. Na przykład takich, którzy nie wyłamią bramki, nie traktują Polski jak własnego folwarku i którzy faktycznie dają Jej coś od siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi