kminek Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 ESIAKI w zimie prezentują sie jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sfrustrowany Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Witam, Czy spotkania w zimie odbywają się normalnie, co jeśli wieje lub pada? Chciałbym za jakiś czas zobaczyć jak wyglądają walki dobrych pilotów :wink: Pozdrawiam Oskar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Witam, Czy spotkania w zimie odbywają się normalnie, co jeśli wieje lub pada? Chciałbym za jakiś czas zobaczyć jak wyglądają walki dobrych pilotów :wink: Pozdrawiam Oskar Oczywiście, jeżeli warunki pogodowe są wybitnie złe to nie latamy, ale zazwyczaj jak tak jest to po prostu się na latanie nie umawiamy. Natomiast jeśli jest jakiś trening to zazwyczaj w weekend i jest on zapowiedziany rzez kogoś z eskadry albo w tym temacie, albo w temacie "Kombat Kraków". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Czy są jakieś plany na jutrzejszy dzień na Czyżyny? Pogoda do latania będzie może nie najlepsza ale znośna. Może zapoda Ktoś jakąś godzinę? PLS . Dziś rano znów (już trzeci raz) sam latałem na "LODOWISKU" na Czyżynach. Do ZOBACZENIA zatem jutro - może w samo południe?. POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Może przyjadę Ci pokibicować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Cześć. Jeśli pogoda dopisze to i ja może wpadnę z nowym Su-26 m który szykuje się do oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 No to jak??? 12:00 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Panowie czy można w połowie lutego zawitać u was w odwiedziny. Oraz czy znalazło by się skrawek miejsca dla przyjezdnego ze Śląska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 To ja jestem za żeby spotkać się o 12. Model gotowy jeszcze tylko jutro wstępnie wyważyć naładować pakiety i można latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 O 12:00 - przyjade. I moze nie sam! Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Panowie czy można w połowie lutego zawitać u was w odwiedziny. Oraz czy znalazło by się skrawek miejsca dla przyjezdnego ze Śląska?Po co pytasz?Masz ochotę to przyjeżdżaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 No mam taki zamiar... Bo wiesz , może nie tolerujecie przyjezdnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Na Czyżynach mimo wiatru było b.fajnie - 3D, akrobaty, quadro, ESA i oblot: http://www.youtube.com/watch?v=8da5HdfjTxM&feature=plcp&context=C3d23671UDOEgsToPDskImtYTpkXX_EU-Etff9AxtN Więcej niestety nie ma bo skończył mi się prąd w telefonie. POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Muszę się pochwalić .... dziś szczęśliwie oblatałem nowy model Fun-Fly o wdzięcznej nazwie "Rafik" Rozpiętość 105 cm, silnik Thunder Tiger 4cm3, waga 1150g http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7689 Po kilku zimnych i mokrych dniach, dziś na Czyżynach nie wiało, obeschło i można było poderwać model. Po próbie kołowania, model poszedł w górę i pokazał się z jak najlepszej strony. Bardzo szybki i zwrotny a na małej prędkości stabilny, spokojny i w pełni przewidywalny. http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7690 Pełna radość z oblotu i wielka satysfakcja, że własny projekt został zrealizowany i bardzo dobrze zachowuje się w powietrzu. Więcej na temat projektu i budowy tu: http://www.modelemirek.republika.pl/rafik.html ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino477 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam kolegów z Krakowa, od poniedziałku będę w okolicach ( Szyce ) przez co najmniej miesiąc i chciałbym się dowiedzieć gdzie latacie ( nie chcę przerabiać całego tematu ). Co bym was odwiedził, zobaczył jak i czym latacie itp. Zabiorę swojego heli - Caliber 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Bylem dzisiaj na EPKC. Rozłożyłem się kombatem, wystartowałem ... i w zasadzie po 2 okręgach wylądowałem. Co prawda - 10 stop C nie bylo straszne ale jednak wiatr był zbyt silny Do włascicieli aparatury Turnigy 9x - działa przy tej temp. bez zarzutów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Nie pamiętam już tak długiej przerwy w tym wątku .... mróz trzyma i skutecznie zniechęca do wyjścia z domu :lol2: Dziś spadł świeży śnieg i było tylko - 11 stopni dlatego postanowiłem spróbować rozpocząć na Czyżynach sezon lotów z nartami. Zaliczyłem kilka startów i lądowań ale łącznego czasu lotu nadajnik pokazał niewiele ponad 8 minut gdy uciekłem do samochodu. Słońce chyliło się już ku zachodowi a niemiły wiatr zamrażał ręce i twarz. To nie są warunki przyjazne modelarzom :? http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7838 Z kolejnym startem wstrzymam się do czasu gdy słupek termometru nieco się podniesie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Wariat :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Mirek,dawno,dawno temu w czasie próby polatanie na nartach wysiadły mi korzonki w plecach. Pewnie nikt w to nie uwierzy ale taka jest prawda. Uważaj bo to każdemu może się przytrafić a katar po takim lataniu w zimę to mały pikuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ja też wybrałem się dzisiaj polatać nad polami koło domu. Wylatałem 1,5 pakietu i zorientowałem się, że nie czuję palców. Co z tego, że pogoda ładna, jak nie da się wytrzymać dłużej niż 20 minut . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi