From_heaven Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Bo to trzeba latać FPV z samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Nareszcie sypnęło a temperatura około -5 zachęca już do latania :-) Na bajkowo białych Czyżynach rano troszkę wiało a kopny śnieg uniemożliwiał start na nartach, ale to tylko drobne przeszkody. Około 9 traktorek odśnieżył kawałek pasa a modele już z pustymi zbiornikami mogły się dumnie zaprezentować do zdjęcia. Jutro zapowiada się jeszcze lepsza pogoda ... może pojawią się inni narciarze :rotfl: http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7878 http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7879 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Wodni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Mam i ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightHawk Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Mam i ja Obrazek dobra dobra... przyznaj się lepiej od kogo je odgapiłes... ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Od razu odgapiłes... Pomysł na nartki w ogóle od Mirolka (dzięki), wymiary ze strony Callaba (dzięki) a materiał od Ciebie (dzięki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Kurcze sami "boazeriowcy",a kto lata na "parapecie" :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 nareszcie jakieś nowe modele na nartach - nic jednak nie piszecie jak się latało z tą "boazerią" :-) Jako "parapet" to na Czyżynach w sobotę zadebiutował taki śmieszny model Kuby http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7910 choć w jego przypadku, trudno mówić o lataniu :-) Ja polatałem trochę Rafikiem, Rafał na kołeczkach lądował na drodze Acro-Masterem http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7909 ale najwięcej frajdy sprawiły jak zawsze walki ESA. Tym razem był pojedynek dwa na dwa czyli dwa Me-109 (mój i Rafała) kontra Hurrican-y (Witka i Kuby). Nie ustrzelić swojego ale dopaść przeciwnika to trudniejsze zadanie z którego lepiej wywiązały się maszyny z czarnymi krzyżami :-) W kolejnej walce do aliantów dołączył się jeszcze Spit Krzyśka ale mimo liczebnej przewagi alianci nie uzyskali sukcesu ...... wręcz przeciwnie, skrzywdzili się nawzajem :rotfl: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightHawk Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 mnie z nartami latało się ok, udane starty i lądowania niemal w pionie niczym winda To były moje pierwsze loty nowym nabytkiem i od razu z nartami, tak więc odniesienia do latania z klasycznym podwoziem nie mam. Odnoszę wrażenie ze model zrobił się bardzo powolny, narty spore mocno zadarte, pewnie hamują. ale sam materiał , czyli spienione pcv 3mm uważam za trafiony w (10) doskonale klei się ca jest w miare mocne i elastyczne (w granicach rozsądku) sam użyłem sprężynek na osi obrotu narty które jednocześnie pełnią funkcję blokady wychyłu. Cessna Huberta narty traktowała wyraźnie jako element niepotrzebny , coś jak wózek startowy w Me163 po którejś z kolei próbie postanowiła wyglądać bardziej jak MiniMag Gosi i polatać agresywnie bez zbędnych oporów, balastów etc. Swoją droga sinik w tej Cesnie czyni z niej niezłą zabawkę do pogoni za Rafałowym funJetem ;] oraz zdjęcia Huberta Było tez troche walk Esa, po kolizji mojego Nieuporta z Rafałowym Messerem , stwierdziłem ze więcej nie walczę dziadkiem z młodzikami... braki w piance już uzupłlnione, model wróci do latania ale tylko w ww1 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niki Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Cessna Huberta narty traktowała wyraźnie jako element niepotrzebny , coś jak wózek startowy w Me163 po którejś z kolei próbie postanowiła wyglądać bardziej jak MiniMag Gosi i polatać agresywnie bez zbędnych oporów, balastów etc. że niby MiniMagowi czegoś brakuje?? ja sobie wypraszam a co do wczorajszego latania... to w końcu szalał na niebie ostatnio ukończony hurricane 'n00b' śmiga rewelacyjnie, sama radość patrzeć na niego w locie fotki tutaj pozdrawiam Gosia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 To i ja sie pochwale... W sobotę po południu udało nam się zrobić oblot EGP wyposażonego w FPV Pomyślnie testy lotu obciążonego EGP, pomyślny odbior video oraz jego nagranie. Filmik z lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightHawk Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Adam , wciąż zbieram szczene z ziemi... stockowy zestaw, a bezbłedny... jakosc obrazu, brak zerwań... zazdroszczę... chyba bede musial poogladac co i jak tam poukładałes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Przygotowuję nową "zabawkę" do sezonu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 a co do wczorajszego latania... to w końcu szalał na niebie ostatnio ukończony hurricane 'n00b' śmiga rewelacyjnie, sama radość patrzeć na niego w locie fotki tutaj pozdrawiam Gosia Gdzie to latanie odbywało się? Co to za teren? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 To duży teren z dala od psów/dzieci/itd - ot po prostu wielki kawał łąki. Przez środek jest droga polna, która umożliwia start z kółek. m a p k a Wjazd od Półanki, drogą szutrową, między dwoma budynkami (jakieś firmy) - można poznać po szlabanie ten wjazd - jest zawsze otwarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 To duży teren z dala od psów/dzieci/itd - ot po prostu wielki kawał łąki. Przez środek jest droga polna, która umożliwia start z kółek. Dzięki za info. Nieźle to wygląda. Ciekaw jestem czy w innych - niż zima - porach roku można tam latać i czy nie jest zbyt mokro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightHawk Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 teren przeze mnie eksplorowany jest od wczesnej jesieni, a może i puźnego lata, juz nie pamietam... miejsce wskazał z tego co pamietam K(ae)M stad "łaka Krzyśka" ;] nawet przy solidnych roztopach wjechały tam ostatnio samochody nie tylko z napedem na wszystkie koła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Przygotowuję nową "zabawkę" do sezonu ;DA mógłbyś dokładniej przedstawić ten model? Wiem tylko tyle, że to SebArtu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Shark 30E,rozpiętość 157,waga 1700g do lotu.Taki dziwny "trenerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Jutro o godz.11 w siedzibie RC Matsu odbędzie się zebranie założycielskie Małopolskiego Stowarzyszenia Modelarzy RC.Zapraszamy wszystkich chętnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi