tadek041 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Witajcie. Ohhh jak fajnie że znów można wejśc na forum i coś poczytać, napisać, dodać zdjęcia czy filmy i znów brac udział w internetowym modelarskim życiu. Myślę że forum już bedzie działać na całego. Pozdrawiam. Mam nadzieję że weekendzik bedzię ładby i coś się polata na Czyżynach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Ładne zdjecia ale chyba dość stare skoro Mustang jeszcze w całości ..... no tak, kolejne zdjecie prezentuje już "zestaw części do samodzielnego montażu" - co orzekła Komisja Bdania Codziennych Zdarzeń Lotniczych ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 To jak z prezydenckim Tupolewem.Dwie komisje i dwa różne raporty. Filmu nie chcą udostepnić.Maciek twierdzi że po włączeniu chowania podwozia model przestał reagować.Dziwne,ponieważ zasilanie podwozia było osobne,choć z tego samego żródła prądu. Ja i Marek,że było za wolno i zwalił się korkiem w skręcie.Nie widziałem całego lotu,ponieważ latałem w tym momencie z klientem.Widziałem tylko start,chwilę w powietrzu po drugim nawrocie i moment jak już szedł do ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Mustang. Szkoda mi go bardzo nawet nie zdążyłem go obejrzeć na żywo. A co do zakłóceń hmm ostatnio latając na czyżynach rozbiłem swojego su-26. Pierwsze trzy pakieciki ok, po koljenym, cóż model się spalił. Wyleciałem dość wyskoko, zacząłem kręcic beczki pikując ku ziemi, aż tu nagle nie mam sterowania. Kompletnie brak reakcji na stery. Latam na aurora optima. I model w takiej właśnie to pikującej pozycji, że tak śmiało powiem zjednoczył się z matką ziemią, nad którą po chwili uniósł się biały dym dający szczery znak lokalizacji rozbitego płatowca, oraz tego że Li-pol się spalił i już go raczej nie wykorzystam. Myślicie, że coś mogło zakłócić mi optime /?? Może macie jakieś sugestie ?? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Gdzie to miejsce? Nie bardzo chce mi się wierzyć w zkłócenia na 2,4 GHz . Problemem mógł być regulator, BEC, pakiet ale w zakłócenia sygnału raczej nie uwierzę. Spalinowymi modelami też latam na optimie i jeszcze nie miałem nigdy problemu na Czyżynach .... i niech tak zostanie. Na FM-ie to wiadomo gdzie nie należy latać i specjalnie kiedyś sprawdzałem czy na 2,4 pojawi się problem w tym miejscu ale nic nie zauważyłem. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Nie mam pojęcia na 100 % co to było, ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że to wina mojego pakieciku, najprawdopodobniej odlutowało się złącze miedzy pakietem a regulatorem, co spowodowało właśnie brak reakcji na stery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 że to wina mojego pakieciku, najprawdopodobniej odlutowało się złącze miedzy pakietem a regulatorem To bardziej prawdopodobne niz utrata sygnału modułu Optima Czy w sobotę rano znajdzie się ktoś chętny do latania na Czyżynach? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Hej, nie wiem jak z innymi, ale ja bym bardzo chętnie, jeśli pogodna pozwoli polatał w sobotę na Czyżynach, a o której rano ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Cześć. I jak polataliście coś dzisiaj na Czyżynach ?? Ja niestety z braku mocowania śmigła do ray'a nie mogłem polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Polataliśmy i dużo się działo - dzięki Ani można to zobaczyć :-) https://picasaweb.go...2/Czyzyny210412 Niestety około 10 klub emeryta urządził sprzatnie "naszej łączki" i nie pomagały słowne prośby aby utrzymać dystansu od strefy lotów - dopiero kilka niskich przelotów Me-262 nad głowami oczyściło teren. Na koniec szybowce, balecik i próbne loty Hortena .... nie ma to jak poranek na Czyżynach, od razu życ się chce :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Dziś w godzinach południowych pierwszy lot wykonał mój nowy model T-34 Mentor produkcji CMPro. Oblatywaczem był Marek. Ponieważ model jest do małych poprawek (dociążenie przodu, poprawka składania przedniego podwozia) na lotach Marka się skończyło. Jestem generalnie zadowolony bo model i tak świetnie lata i do tego świetnie prezentuje się w powietrzu. Poniżej filmik z pierwszego lotu. http://www.youtube.com/watch?v=cfiA3OizLX0 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Ładnie, ładnie. Ciekawy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Kurczę,a CMPro podobno nie lata. :D Ciekaw jestem co powiedzieli by "znawcy" widząc mojego Lancaira latającego jak trener i dziwnie nie zwalajacego się Czary z mleka Panie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Tak tak samo jak mój Giles 202 miał nie latać z CM pro. A jednak latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Hej. W związku z tym, że pogoda coraz to lepsza, a po pracy czasu jeszcze trochę jest. To sobie polatałem w samotności na Czyżynach. A o to krótki filmik z pokładu ultimate 'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Jutro latanko od 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Poniżej filmiki z sobotniego latania na Czyżynach - modele Wojtka. http://www.youtube.com/watch?v=nVsaQUbmGGE http://www.youtube.com/watch?v=XUp2_9arlTA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 I jeszcze rodzynek: http://www.youtube.com/watch?v=0RFSDyQFaw0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Jutro od 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi