n6210 Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Lepiej stracic ciut na pojemnosci niz stracic ogniwo Niestety ja na moje A123 bede musial jeszce 2 tyg. poczekac bo gosc odpisal ze ma 3 szt na magazynie a ja zamowilem 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Rozwój chemii ogniw pokazuje, że warto inwestować w ładowarki, które mają zapewniony rozwój oprogramowania. Czyli np. Pulsar ruzlez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Swieta prawda Ale czlowiek sie uczy cale zycie .... itd Aczkolewiek widzialem soft do mojej ladowarki (w coitke innym modelu) z programem LiFe do 5 ogniw. Skontaktuje sie z producentem - moze mi "upgada" zrobia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_szaa Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Witajcie, chcialbym zauwarzyc ze na polskim rynku jest juz dostepny balancer do ogniw A123 a mianowicie produkt Robbe: http://rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=2995 ladowarka, nie tylko pulsar ale Infinity 3 ktora zupgradowana u producenta obsluguje rowniez te ogniwa: http://rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=2669 oraz same ogniwa: http://rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=3051 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 drogo jak diabli... za 65€ mozna dorwać spakietowany zestaw 4celek. shark 20 tez ma obsluge LiFe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 11 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Nie dramatyzuj - 4 ogniwa to 276zł czyli bardzo blisko tych 65E, a przesyłka ze scorpiona pewnie jest sporo tańsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_szaa Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Piszesz ze za 64euro mozesz miec pakiet ogniw, pytanie z jakiego zrodla i czy sa to nowe ogniwa? Wiele osob nie bierze pod uwage ze jesli kupuje ogniwa nowe w sklepie to dostaje na nie gwarancje i w razie jak cos sie z nimi zlego dzieje moze je reklamowac. Bylo tak z akumulatorami FullyMax seria Super Power ktora zrobila negatywne wrazenie na klientach. Wszyscy narobili szumu ze te akumulatory sa do niczego. Prawda jest taka ze akurat w przypadku rcskorpion bylo okolo 10% zwroconych akumulatorow i wymienionych na nowe z serri Super Power lub na pakiety z nowej serii. Okazalo sie ze bledem jakie popelnila firma fullymax byly przekladki miedzy ogniwami ktore zastosowali w tej serii. Wlasnie wyszla najnowsza seria juz bez przekladek ktora niebawem bedzie w sprzedazy. Reasumujac wydajac na pakiet okolo 260 zl roznica rzedu 20 zl nie robi wielkiego znaczenia a perspektywa awarii pakietu badz tez wady konstrukcyjnej chyba daje do zastanowienia. Druga sprawa to koszty transportu jak juz wspomnial Kojot:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 No na przyklad tu sa po 15Eur/szt nowe wiec z gwarancja. http://www.rchobbyshop.de/product_info.php?info=p495_A123-266523-FePO4-Einzelzelle-m--Loetfahne--2300mAh--3-3V.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Pakiet byłby z niemieckiego sklepu www.natterer-modellbau.de Kupilem jednak na allegro. Jak tylko dojdą to się pochwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_szaa Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Spoko,ale ile wyniesie transport z niemiec? no i ewentualna wysylka do nich reklamacji (czyli w dwie strony). Pesymistycznie liczac to juz nie tak fajnie:) przerabialem juz to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Bartek dlaczego zawsze zakładasz że się wszystko zepsuje. Tyle rupieci z zagranicy mam i nigdy się nic nie zepsuło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_szaa Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Zakladam bo lepiej zalozyc ze cos sie moze zepsuc i przewidziec to przy zakupie niz potem sie zdziwic bo okaze sie ze cos sie przestanie oplacac po prostu profilaktycznie, tak mnie zycie nauczylo... niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kareks Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 A udało ci się zareklamować ogniwa w polskim sklepie, była tu kiedyś dyskusja na ten temat i nie jest to łatwe do zrobienia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Sporo pakietów RC Skorpion miał przygotowanych do wysyłki do producenta jak przyszła , partia wadliwych (przysłanych przez klientów) ,więc akurat w tym sklepie nie jest tak ,źle (wdziałem na własne oczy podczas zakupów silnika do Katany) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_szaa Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Jasne ze reklamowalem ale zalezy o jakim sklepie mowisz. Akurat w rcskorpion nie ma z tym problemu, w innym sklepie bylo to niemozliwe. Dlaczego tak ma byc ze jedna czarna owca ma zle swiadczyc o stadzie ? Ciekaw jestem czy ktorys z Was reklamowal cos w sklepie za granica czy podczas jakiejs awarii spisal towar na straty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Gdzies mi sie o oczy obilo ze maja byc czy juz nawet sa inne pojemnosci LiFe. Moze nawet na tym forum to bylo pisane ale nie moge sobie przypomniec gdzie. Moze ktos to wyjasnic - jakis link podac czy cos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Z tego co widzialem w sklepach w sieci sa dostepne pojemnosci 1100mAh, 2300mAh, 2900mAh ale z A123 sa poki co tylko 2300. Te pozostale maja czasami dosc kiespkie parametry wydajnosciowe - trzeba uwzazac co sie kupuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GAN Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Na UH są też 1600mAh opisane 30C. GAN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Pozwole siebie odswiezyc watek Anasazi - odnosnie rozwazania czy mozna ladowac LiFe ladowarka z programem Pb. Jak sie okazuje moja ladowarka laduje Pb 12V do 13.8V i po ladowaniu pradem 1C (2.3A) do pakietu 4S wchodzi 2180 czyli jest niedoladowany, ale da sie Niemniej jak sie chce miec dobrze naladowane ogniwka trzeba bedzie cos lepszego wykombinowac np. ladowac zasilaczem ze stabilizacja pradu i napiecia (albo zainwestowac w lepsza ladowarke). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 A więc tak.. mimo, ze model jeszcze daleko niegotowy to kupilem Shark 20 z obsługa LiFe Niemniej jednak mysle, ze pokazalismy, że na upartego da się obejść trochę kosztów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.