rapier Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Mam problem z laptopem Co jakis czas jak wkladam pendriva to laptop sie wylacza. Dzieje sie to momentalnie ( jakby wylaczyc zasilanie ) Po czyms takim nie chce sie uruchomic. Dopiero odlaczenie od zasilania i wyjecie i ponowne wlozenie bateri pozwala na uruchomienie. Co z tym zrobic sie da???? Sytuacje dzieje sie z roznymi pendrivami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zasilanie zewnętrzne podpięte ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Problem z wydajnością prądową linii 5V dla USB. Chwilowy wyższy pobór prądu i wylatuje zabezpieczenie przeciwzwarciowe. W pececie można było wymienić zasilacz, tutaj to nie wiem. Może kondensatory Ci wysiadły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Być może problem z chipsetem. 1/ ustaw bios na ustawienia domyślne 2/ przeinstaluj sterowniki od chipsetu (płyty głównej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Prawdopodobnie uszkodzone gniazdo USB - gniazdo ponieważ twierdzisz że dzieje się to z różnymi urządzeniami podłączanymi do USB. Dochodzi do zwarcia, przebicia, w momencie "mechanicznego" poruszenia gniazdem. Pytanie - czy dzieje się tak tylko z jednym gniazdem czy ze wszystkimi? Kilka dni temu przechodziłem podobną sytuację (identyczne zachowanie laptopa), w moim przypadku uszkodzony był kabel myszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 nie ma znacze nia jakie to gniazdo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Wystarczy włożyć przedłużacz do USB bez podpiętego urządzenia na drugim końcu. Jeśli samo gniazdo to i przy przedłużaczu wysiądzie jeśli nie to zasilacz w laptopie trzeba wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Czy to samo się dzieje na samej baterii ? Jak tak to wymiana zasilacza raczej niewiele da. Zasilacz laptopowy czy bateria daje jedno napięcie, za to w środku laptopa jest elektronika, która to rozkłada na kilka różnych napięć potrzebnych do różnych linii zasilających. Jakieś przetwornice, stabilizatory i inne takie. Jak tam coś zdechło, to bez lutownicy się nie obejdzie. Naprawiałem już laptopa - miałem problemy z zasilaniem/ładowaniem. Wystarczyło poprawić zimny lut na gnieździe zasilania (popękał od użytkowania) i lapek żyje do dziś. Może masz podobny problem z gniazdem USB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Mam problem z laptopem Dopiero odlaczenie od zasilania i wyjecie i ponowne wlozenie bateri pozwala na uruchomienie. Co z tym zrobic sie da???? Mój laptop dostał alergii na swój akumulator. Pewnego dnia zaczła straszliwie mulić, ruch myszką skutkował poruszenie kursora po ok. 15 - 20 sek. Wielokrotnie skanowałem kompa antywirusem, próbowałem diagnostyki systemu wszystko na nic. Gdy chciałem wyłączyć czekałem kilkanaście minut, gdy moja cierpliwość się skończyła wyciągnęłem akumulator.Później uruchomiłem laptopa bez akumulatora prosto z sieci i o dziwo zaczął działać płynnie. Akumulator odłożyłem na półkę, po ok. miesiącu przypomniałem sobie o nim załadowałem do laptopa i wszystko było ok. tyle, że nie do końca. Akumulator rozładował się na amen i nie chce się naładować. Taki z niego teraz pożytek, że laptop się nie kiwa bo brakowało jednej nózki, która była na obudowie akum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.