Skocz do zawartości

Poczatki ESA na ziemi dolnoślaskiej

Dj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, film przedstawia pierwszy model, który zapoczatkował lawinową popularnośc modeli typu ESA. Film powstał prawdopodobnie(dziś juz trudno to ustalic) w 2003 roku. Kolega z tego forum ecik(Piotrek pamiętasz te pionierskie czasyl?)wykonał ten model z deronu

(wtedy chyba jeszcze nikt nie myślał o EPP), napęd prawdopodobnie szczotkowa 400-tka. Latał super, aż któregoś dnia Wodzu postanowił go zestrzelić... szmatą - widać to na filmie. Jakość materialu niska, ale ze względu na czas kiedy powstał to i tak nie jest żle :D

http://www.youtube.com/user/Dj1414104#p/a/u/0/qzg7yLfI3yw

Opublikowano

Tak, tak pamiętam :D . Wstawiony był silnik 400 z przekładnia 4,3: 1 i latałby jeszcze lepiej jakby były założone akumulatory Li Po a nie Ni-Mh 800mah. W tym dniu szczygłem Wojtkowi włosy śmigłem, a ten nie docenił tego i zdzielił mojego mustanga szmatą :( . :shock:

Opublikowano

pierwszy model, który zapoczatkował lawinową popularnośc modeli typu ESA

Ecik. Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi za te pionierskie czyny.

Teraz wiem, że gdyby nie Ty to musiałbym przejść na spaliny, a tego moi sąsiedzi długo by nie wytrzymali. :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A tu kilka fotek z naszych Pierwszych Zmagań ESA na SOŁTYSOWICACH .

Jak patrzę na te zdjęcia to stwierdzam że teraz to LAJCIK. Tam codziennie było na ZABÓJ

prawie do ostatniego ŻYWEGO./ no całego :mrgreen: /

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

I każdy zaliczył DRZEWO MARFIEGO :lol:

Opublikowano

Ale macie wspomnienia

Bez nich ani rusz. Pamiętam jak chłopaki "rznęli " sie w powietrzu... Czy to wtedy Marek D. otrzymał przydomek "rzeżnik"?

Opublikowano

Mirolek a może spróbujcie w najbliższym sklepie modelarskim powiesić ogłoszenie ze chętni do latania aircombatami typu ESA zapraszamy TU czy TAM i może własnie w ten również sposób uda się pozyskać nowych pilotów do kombata / oczywiście ŚWIEŻE MIĘSO też jest mile widziane ale NOWI od czegoś muszą zacząć / . :mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.