Eski Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Diem , Mifau Z niecierpliwością czekam i wspieram was duchowo Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Dzieki, sam nie moge sie doczekac kolejnych krokow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Jako że zaczęliśmy projekt od zaawansowanego oprogramowania, to teraz zostaje już tylko kosmetyka. Projektowanie płytek, drugiej ramy, oraz zgranie tego wszystkiego tak, by poskładanie nikomu nie sprawiało problemów Na fotkach widoczne są dwie płytki w wersji pre-produkcyjnej. - płyta główna - płyta IMU Jak już wcześniej pisaliśmy, całość elektroniki zbudowana jest modułowo. Niestety firma produkująca płytki pomyliła kolory, całość miala być niebieska. Rozmiar płytek to 50mm x 50mm. Rozstaw otworow kompatybilny z mikrokopterem Na razie wszystko lutowane ręcznie, dopiero wersja finalna pojdzie z automatu. Aktualnie rozpoczynamy intensywne testy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Diem Piękna robota ;-) Gdzie można już wycinać kupony ze zniżkami na to cudo ;> ? Ciągle oczekuje na koniec tego projektu. Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Piekna robota Mifaua ktory to zaprojektowal i polutowal Prace ida ciagle do przodu. Piszac ten tekst omawiam projekt regulatorow z Miskiem Moze uda sie zakonczyc prace w lato. Zobaczymy jak pojdzie. Jesteśmy dobrej mysli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Był dzisiaj u mnie mifau i latał mifkopterem powiem wam peterda Jest zarąbiście stabilny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Czy przyjmujecie już zapisy i przedpłaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Jeszcze nie, mamy do zalatwienia jeszcze troche formalnosci. Gdy bedziemy gotowi z wszystkim to od razu poinformujemy W dniu dzisiejszym Mifau odbyl pierwszy lot testowy na nowej elektronice. W niedalekiej przyszlosci postaramy sie o wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 [...] W dniu dzisiejszym Mifau odbyl pierwszy lot testowy na nowej elektronice.[...]Czy próbowaliście latać z "waszą" ramą?Tak sobie myślę że jej spora powierzchnia boczna będzie jak żagiel QC będzie zmuszony przez to częściej i/lub mocniej korygować pozycję a w efekcie zje akumulatory szybciej niż "węglowy patyczak". Jaka jest Wasza opinia Panowie projektanci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Jak juz wspomnialem, ta rama nie jest tak masywna jak to wyglada. W kazdym badz razie doszlismy do wniosku iz "drewno" bedzie opcją. Budzi zbyt wiele pytan i ludzie po prostu musza sie do tego rodzaju ramy przekonać z czasem. Testy ramy juz sie odbyly, nie ma z nia zadnych problemow. W tej chwili powstaje projekt duzo prostszej ramy, laminatowo-aluminiowej. Wkrotce wiecej info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Diem- No ale jakieś przybliżone koszty chyba znacie ile będzie mogło to kosztować ?? Bo nie wiem czy kupować Heli czy czekać na waszą maszynkę ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Czekaj Eski czekaj opłaca się to jest lepsze od heli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 kefir ;-) Chłopaki jeszcze mają troszkę pracy nad maszynką ;-) A jak się okaże, że chcą za niego jak ze sklepu w Niemczech 1k euro To nim uzbieram to zostane mistrzem świata w lataniu akrobacyjnym Heli z HobbyCity P.S. Kefir dlaczego ostatnio nic nie budujesz ? , psujesz ? :roll: Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Tutaj też na 100zł bym nie liczył :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 kefir ;-) Chłopaki jeszcze mają troszkę pracy nad maszynką ;-) A jak się okaże, że chcą za niego jak ze sklepu w Niemczech 1k euro To nim uzbieram to zostane mistrzem świata w lataniu akrobacyjnym Heli z HobbyCity P.S. Kefir dlaczego ostatnio nic nie budujesz ? , psujesz ? :roll: Eski Trochę a co do mnie to Zbudowałem http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=512 A tutaj film z oblotu http://vimeo.com/11398097 Sory diem że nie na temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Tutaj też na 100zł bym nie liczył :wink: Ja mam wtyki to może i tylko za przesyłkę zapłacę :-) Spam się robi;-) Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Ja nie mam wtyków, to mogę zapłacić za przesyłkę nawet 3 razy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Tak sobie myślę, że skoro ceny modułów GPS nie powalają na kolana to można by użyć drugiego modułu przy nadajniku, który wysyłałby swoją pozycję do komputera QC. W ten sposób w trybie śledzenia pozycji, QC lata za nami jak pies na smyczy Praktycznie zastosowanie... hmmm... nie wiem ale bajerek ciekawy jako rozszerzenie funkcji "do nogi". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Jak juz nie bedzie co rozwijac w dronie to pomyslimy o takich dodatkowych bajerach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Kolejny film z oblotow prototypu. Tutaj mozna zauwazyc stabilnosc, nawet przy lotach blisko ziemi, brak tzw. "ground effectu". Tym razem tester Kefir za sterami Elektronika zainstalowana na sztywno, bez żadnych podkladek antywibracyjnych. Śmigła niewyważone. [vimeo]http://www.vimeo.com/11583051[/vimeo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.