madrian Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 Latałem sobie dzisiaj, przy pięknej pogodzie, no może lekki wiaterek był wyżej. A przy okazji kręciłem widoczki z okolicy. Spędziłem na mrozie ponad 15 minut, aż zaczeły mi marznąć palce w rękawiczkach. Niestety, po sprawdzeniu nagrania okazało się, że po niespełna 4 minutach, kamera się wyłączyła samoistnie i włączyła ponownie już po wylądowaniu. Mocno się rozczarowałem, bo miałem nadzieję na kilka ładnych ujęć. Między innymi miałem nadzieję nagrać przelatującego niedaleko i nisko "pasażera" na Okęcie. No, dobra - było ze 2 km. Ale byłoby ładne ujęcie. Poza tym, miałem kilka wysokich lotów, z nadzieją na ładną panoramę okolicy. Zwłaszcza, że wyżej wiejący wiatr pozwalał w locie bez silnika, prawie zatrzymać Deltę. w powietrzu. Niestety ni c z tego mi nie wyszło. :cry: Mam pytanie, czym mogło być spowodowane to nagłe wyłączenie się kamery? Niską temperaturą? Zakłócenie? Kanał od kamery mam podpięty pod switch dwupozycyjny, co pozwala mi uruchamiać i zatrzymywać kamerę w locie, ale na pewno go nie przełączyłem. Najdziwniejsze jest to, że kamera rozpoczęła drugie nagranie już po wylądowaniu. Czyżby wstrząs i problem z łaczami? Kartę mam 2GB, a nagrało się tylko 188MB przez niecałe 4 minuty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukkow Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 Zapewne winowajcą jest niska temperatura. Ten sam problem występuje w przypadku kamerek za kilkanascie $ z ebay, gumcam itp. Kilka minut nagrania i koniec. W temperaturze powyżej zera kamerka działa normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 Mam pytanie, czym mogło być spowodowane to nagłe wyłączenie się kamery?Niska temperatura,a wlasciwie to bateria.Wiekszosc takich urzadzen w takich warunkach dziala zle.Czesciowym rozwiazaniem jest zmiana bateri na ,,mocniejsza'' i owiniecie calej elektroniki np. w gabke.Wiatr potrafi bardzo wyziebic calosc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubi120 Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 Ale jak zapewne doczytaliscie kolega Madrian posiada kamerkę FCO2 ECO i zasilanie z odbiornika - więc pakiet napewno miał skoro delta dała się sterować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 Ale jak zapewne doczytaliscie kolega Madrian posiada kamerkę FCO2 ECO i zasilanie z odbiornika - więc pakiet napewno miał skoro delta dała się sterowaćNo wlasnie niekoniecznie,po to stosuje sie osobna galaz zasilania ze stabilizatorem LDO.Sprawdzone empirycznie-serwa dzialaja,kamerka po minucie juz nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted February 8, 2010 Author Share Posted February 8, 2010 Wychodzi na to, że trzeba będzie w modelu zainstalowac grzałkę. :wink: Faktycznie, poczytałem trochę i wychodzi, że nie tylko ECO, ale i normalne kamerki FCO mają problemy w niższych temperaturach. A dzisiaj było zimniej, niż przy poprzednich lotach. Będę musiał na to uważać. :? Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Dodam tylko ze przy lotach np. pow 1000 m (w lato) ten efekt rowniez wystepuje-wychlodzenie.Przy lotach w chmurach dochodzi do tego jeszcze kondensacja pary wodnej.Objaw - zaparowany obiektyw lub w woda w kamerce :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrula Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Mam ten sam problem z kamerą w pilocie do samochodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diem Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Madrian a sprawdz jeszcze jak masz F/S ustawiony, moze chwilowy zanik sygnalu i sie kamerka wylaczyla na przelaczniku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Dodam tylko ze przy lotach np. pow 1000 m (w lato) ten efekt rowniez wystepuje-wychlodzenie.Przy lotach w chmurach dochodzi do tego jeszcze kondensacja pary wodnej.Objaw - zaparowany obiektyw lub w woda w kamerce :| Przy lotach w churach kamerka jest zupełnie nieodzowna... zwłaszcza jak ktoś lubi różne odcienie szarości :lol2: Ja też maiłem ochotę na filmik z powietrza ale zwykły aparat Samsung D760 przytwierdzony do spalinki też nie wytrzymał temperatury. :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.