Patryk Urban Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Witam Chciałbym znać wasze opinie na temat serw oraz jakich używacie. Do tej pory mam dopiero HS-422 oraz HS-55. Ostatnio jest wyprzedaż w moim ulubionym sklepie na serwa Blue Arrow, GWS, Tower Pro. Moge też dostać na Ebayu jeszcze taniej serwa blue arrow ale muszą mi przysyłać to z Hong Kongu. W najbliższym czasie będę musiał sobie kupić ze 3 serwa. Wiem że większość z was urzywa conradów, niestety one nie są u mnie dostępne. Z GWSa są dostępne tylko serwa PICO (19g) Blue Arrow 3.6g, 4.3g, 6.4g, 9g. Oczywiście te najlżejsze najdroższe ale i tak tańsze od hs55. Tower Pro dostępne są obie wersje. Czego Wy głównie używacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Ja używam Conrady . Na razie działają . Nie wiem, czy warto inwestować w te inne - jakiś imperialistyczny sprzęt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Ja używa Futabę 3107... Chyba najlepsze mikraki na świecie... nie licząć oczywiście Serw Vollz'a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 JA widziałem chyba wszystkie serwa o których pisze Patryk - moga byc ale na 1/2 - 1 sezon potem trzeba je wymienić bo coś sie zawsze SP %^&* ... Hiteci sie z tego wyłamują ale ta cena ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Hitec hs 55 naprawde pozadne serwka conrady wygladaja fajnie troche wolniejsze od hiteca ale jedno z moich conradow padlo bez przyczyny dlatego podziekowalem i kolejne to bedzie juz albo hs 55 albo cos z futaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian123 Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 A ja na przyszłość odradzam kupowania dynamów (jedno juz padło a drugie szwankuje) conrady mam od półtora roku i nic się z nimi nie działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Conrady sa stosunkowo dobrymi serwkami, rowniez ich uzywam, i jedynie raz mi tryby poszly w jednym koluszku - musialem za mocno przydzwonic w ziemie ;/ W uzyciu mam rowniez HS 55, ktore sa do tej pory bezawaryjne. A kupuje je uzywane na aukcjach allegro przewaznie w cenie conrada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 ja mam serwa CONRADA ES-05 w dwoch modelach depronowcyh i juz półtorej sezonu i zero problemów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 ja mam dwie sztuki serw E-Sky EK2-0500 8g i sprawują sie dobrze a wiele juz przeszły ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Ja odradzam TP 5 i 9g. Zebatki sie same scieraja. Dynamy maja potworne luzy Polecam conrady. troche wolne ale wytrzymale. za 3,99$ dostepne sa w unitedhobbies Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubad Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Mogłeś to wczoraj powiedzieć Właśnie zamówiłem kilka TP. Zobacze jak się będą sprawować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Ile osób, tyle opinii. Parę osób mi rekomendowało TP. Według mojego doświadczenia Conrady są solidne i bardzo wolne :twisted: Sam jednak mam głównie HS55, zwłaszcza, że pamiętam jak część z nich kupowałem po ok. 100zł.... Tak więc ich obecna cena w okolicach 42-45zł już nie wygląda żle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 ja już tylko używam D47 i D60 serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 ja uzywam TP 5g,9g i hs 55 TP mam z 9 miesiecy,hsy 3 lata,zero problemow.No raz mialem taka sytuacje ze mi tp wariowalo jak byl tym w neurtum :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Polecam conrady. troche wolne ale wytrzymale. za 3,99$ dostepne sa w unitedhobbies A to ciekawa wiadomość. Zawsze mi będzie łatwiej zamówić niż z Polski. Qrcze TP mam w bardzo dobrej cenie z Chin ale cena konradów też mi się podoba. Do lepszych modeli chyba jednak będę kupował hs55 a do depronowców itp conrad albo TP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Ja głównie używam GWS i Hiteca. Z GWS szczególne polecenia są Pico BB+F i Naro, z Hiteca używam przede wszystkim HS55 i HS81 i HS81MG. W GWS-ach padają przeważnie zębatki, z Hitecami nie miałem problemów. Miałem i mam kilka TP 5g i 9g , oba serwomechanizmy dziwnie terkoczą przy pracy, ale wydaje się że to wina sterownika serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Używam i Conradów i TP 9g. TP są szybkie, przynajmniej o wiele szybsze niż Conrad. Mam w sumie 6 TP - jedno szwankowało, ale sprzedawca ma wymienić (jeszcze nie odesłałem ). Z Conradami problemów nie miałem, ich zaleta to długi kabel, więc np. można je zamontować w skrzydło bez przedłużaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrK. Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 moje doświadczenia GWS Naro Pro - 2 szt., mocne, bez luzów, latały w pierwszym modelu, przeżyły wiele kretów, nadal żyją, ale pewnie dla tego, że miały dużo szczęścia ( ); cena ok 39PLN potem była seria eksperymentów z najtańszymi TP 9g - 4 szt, względnie małe luzy, wszystkie żyją do tej pory; potwierdzam to co pisali koledzy wyżej o "terkotaniu" - zapewne wynika z niedoskonałości sterownika; cena ok 20 PLN Dynam 9g - 4 szt, moja największa wpadka z zakupem serw: maja tragiczne luzy (tak na oko z 5 stopni!) - oczywiście w każdym egzemplarzu inne; wyraźne problemy z powrotem do pozycji wyjściowej i z tego powodu przynajmniej jedna sztuka do wywalenia; zdecydowanie odradzam, nigdy więcej nie kupię E-sky 9g - mam kilkanaście sztuk, wszystkie żyją; mają delikatne luzy; kultura wykonania o wiele wyższa niż Dynam, a cena ta sama; poza tym podobno pasują do nich zębatki od HS55, ale tego nie sprawdzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Serw mini jakich używałem to TP, Dynam, E-sky , a obecnie użytkuje tylko E-sky, wg moich doświadczeń TP i Dynamy są dużo wolniejsze od E-sky, poza tym mają większe luzy. Z tego co widzę to nie tylko ja mam takie doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Jezeli chodzi o mikro serwa polecam tower pro SG-90, tanie szybkie i w miare mocne serwo, bez luzow na wale. Mam ich 8 sztuk, 1 mi sie trafilo nowe odrazu bylo uszkodzone ale juz zostalo wymienione na nowe sprawne. Jak narazie spisuja sie bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.