Jedrula Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Specjalnej relacji z budowy nie będzie bo jak to z modelami Multiplexa nim się sięgnąłem po aparat to połowa modelu była gotowa. Na razie tylko to zdjęcie koło 15 wstawię nowe. :mrgreen: Edit No niestety zdjęcia opóźnią się do jutra. Aparat totalnie odmówił posłuszeństwa zdjęć nie będzie dość długo. :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Noooo wreszcie udało mi się zrobić jakieś zdjęcia na razie ma tylko silnik i bez sterów żeby mieścił się w kartonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Mam nadzieję, że nie zamierzasz mocować serw na rzepa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Serwa będą na rzepa, a między nimi będzie wciśnięty kawałek twardej pianki. Wcześniej przetestowałem to i serwa siedzą bardzo mocno nie sposób wyrwać ciągnąc do góry i w ogóle nie ruszają się. Zastanawiam się jaki dać pakiet myślałem o 3s i coś w okolicach 3000mach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 3Ah to przesada. 2200 mAh jest idealny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 To se załatwię 2200, zastanawiam się czy serwa Tower Pro SG-91R BLACK 1/2 METAL będą dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Witam Nawet zwykłe Tower Pro SG 91R będą dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Cena w HK jest atrakcyjna, sam się zastanawiałem nad tym modelem. Obawiałem się tylko tego, że tyle co bym zaoszczędził to musiałbym zapłacić cła. Czy ktoś w Was zamawiał już większe gabaryty z HK? Większe paczki chyba szybciej zwrócą uwagę celników. Wiem, że wątek stary lecz modele nie podlegają ocleniu, wszelaka elektronika (silniki, kable, pakiety, serwa) owszem tak... Zamawiałem już sporo modeli z HK i nie tylko - dla znajomych.. nigdy cła nie zapłaciłem. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Jak zwykle ocleniu podlega to co najtańsze. :evil: Edit. Porównanie wielkości pilot-model. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo_upb Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Cena w HK jest atrakcyjna, sam się zastanawiałem nad tym modelem. Obawiałem się tylko tego, że tyle co bym zaoszczędził to musiałbym zapłacić cła. Czy ktoś w Was zamawiał już większe gabaryty z HK? Większe paczki chyba szybciej zwrócą uwagę celników. Wiem, że wątek stary lecz modele nie podlegają ocleniu, wszelaka elektronika (silniki, kable, pakiety, serwa) owszem tak...Zamawiałem już sporo modeli z HK i nie tylko - dla znajomych.. nigdy cła nie zapłaciłem. :mrgreen: Bardzo dziękuje za odpowiedź. Co prawda wydatki na nowe modele odkładam na później, tym bardziej, że ciągle mam jeden nieposkładany, ale informacja 'ku pokrzepieniu' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 23 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 informacja 'ku pokrzepieniu'Ja bym sie nie cieszyl , zamawiajac jeden jedyny model w chinach zaplacilem wlasnie podatek , i raz za dosc duza paczke pelna lipoli hmmmm.... ale faktycznie cla chyba nie placilem :wink: Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo_upb Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 No właśnie. Wtedy jakoś z rozpędu napisałem 'cło', a ono nawet jakby było, to niewielkim procentem. Najgorszy jest podatek. To samo się tyczy jak się ściąga ze Stanów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Serwa będą na rzepa, a między nimi będzie wciśnięty kawałek twardej pianki.Hmmm... 1 kwietnia dzisiaj, a ten dowcipy awansem miesiąc wcześniej pisał. A to śmieszek jeden .Spróbuj serwa dać na ślinę, a miedzy nimi wciśnij klocek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam Serwa będą na rzepa, a między nimi będzie wciśnięty kawałek twardej pianki. Wcześniej przetestowałem to i serwa siedzą bardzo mocno nie sposób wyrwać ciągnąc do góry i w ogóle nie ruszają się.Swojego czasu jak latałem EG Electric serwa od lotek umocowałem na taśmie klejącej, dwustronnej. Siedziały ciasno i się nie ruszały. Ale po którymś tam n-tym locie jedno prawie całkowicie wypadło. Ale to pewnie bakterie jakie się znalazły między serwem a taśmą wypchnęły je swoimi malutkimi nóżkami :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 To jak je zamocować żeby się było dobrze, a w razie awarii można było je wyciągnąć nie niszcząc kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krecik13 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zakładasz pasek koszulki termokurczliwej na mocowania serwa i przyklejasz (koszulke do kadłuba) na CA. Jak chcesz wyciągnąć serwo to poprostu przecinasz koszulke i wyjmujesz. Koszulka musi być na tyle obszera aby objąć mocowanie serwa. Mam na myśli montaż serw do SW i SK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Można też okleić serwo dobrej jakości taśmą samoprzylepną i lekko zmatowić powierzchnię drobnym papierem ściernym. Tak zabezpieczone serwo wklejasz na CA czy żywicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ok dzięki, zastosuje chyba pomysł z taśmą (ciężko z koszulkami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 W ostatnią niedzielę odbył się oblot EG :jupi: , model lata wyśmienicie ale niestety nie posiadam żadnego filmu ani zdjęć. Niedługo wkleję zdjęcia modelu w stanie gotowym do lotu. Mam tylko jeden problem pakiet Turningry 2200mah 3s wchodzi tam na wcisk szukam jakiś cieńszych pakietów o podobnych parametrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 A w którym miejscu lata kolega w Świdnicy :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.