Janeczek Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3722 Witam ...od dluzszego czasu mam taki silnik ,ma pojemnosc ca. 2,5 ccm i napis z przodu na karterze MDB -czy ktos juz spotkal sie z takim silnikiem i czy moze udzielic informacji co to za jeden... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Baardzo ciekawy motorek-wydaje mi się tylko czy jest to samopał bez śruby kompresyjnej? :mrgreen: stopień sprężania ustawiony był fabrycznie? PS.Tak szczerze to bardziej przypomina mi to izolator na słupie aniżeli silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Popieram przedmówcę to na pewno samozapłon z ustawionym stopniem sprężania możliwe że do odpalenia należy nagrzać cylinder. Możesz spróbować odpalić na paliwie do samozapłonów bez grzania cylindra, a w paliwie może być więcej eteru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Jedrula, hahahaha dawno się tak nie uśmiałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Janeczek,Naprawdę wie jak się obchodzić z motorkami, uwierz on wie więcej o silnikach niż Ty sam o sobie. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 No co Ty Bartek "wybitni" specjaliści się wypowiedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Wdziałem już to ustrojstwo kiedyś, chyba............tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Dobra, dobra tylko nie docinajcie już bo mi głupio :oops: :oops: faktycznie nie była to trafna wypowiedź, ale było to jedyne co mi przyszło na myśl bo widziałem kiedyś w starym muzeum techniki traktorek z silnikiem dwu cylindrowym i po dokładnych oględzinach zauważyłem, że silnik ten nie posiadał ani świec ani śruby kompresyjnej, nawet miejsca na wymienione spytałem obsługę jak to coś ma działać, powiedzieli, że cylindry przed rozruchem należało nagrzać, a potem zakręcić kołem zamachowym jak zobaczyłem ten silnik to tylko to przyszło mi na myśl. PS. Teraz już wiem, że Janeczek wie dużo o motorkach przedtem nie wiedziałem i nie miałem podstaw żeby wyciągnąć takie wnioski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Kolego, wyciągnąć właściwe wnioski jest trudną sztuką. Tobie się udało. Szacunek! Teraz już wiesz, że nie warto za wszelką cenę się wypowiadać i warto orientować się, do kogo się kieruje wypowiedź. Bardzo wiele osób tej sztuki opanować nie może ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Pawel -ten motorek "tu" to jest wlasnie moj ...kiedys zadalem to pytanie u Kolba i w MECA, ale do dzis nie mam odpowiedzi ...dziwna sprawa ...wydawaloby sie ze majac nazwe silnika szybko dowiem sie jego pochodzenia ...no niestety najwieksze specjalisty glowia sie do dzisiaj ... Silnika jeszcze nie rozbieralem ,jest mocno skrecony -nie chce go polamac ... Oczywiscie silnik ma stale sprezanie . Kiedys go moze rozkrece ,zeby zobaczyc jakie ma gwinty -moze anglosaskie ?wtedy odpadnie mi stary Kontynent i zostanie reszta swiata (oprocz Angli) Aha -przepraszam ze zdjecia nie udalo sie wcisnac na strone -jedynie link -znowu mi cos nie dziala ....to tak jak sie duzo "lata" po internecie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 zdjecia nie udalo sie wcisnac na strone -jedynie link -znowu mi cos nie dzialaA teraz może być? :roll: :wink: Link do fotki wstawiaj Janku w znaczniki .... używając przycisku z napisem: "Img". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witaj Robert -dzieki za wstawienie zdjecia ...wstawialem jak pisales ale cos mi nie wstawialo tego IMG i dlatego zdjecie nie wchodzilo ...probowalem sam dopisywac IMG ale to nic nie dawalo ...musze jeszcze potrenowac ...denerwuje mnie to ze raz wychodzi a drugi raz nie ... Dzieki ...pozdrawiam Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Übung macht den Meister :wink: - szybko dojdziesz do wprawy . Po naciśnięciu przycisku: "Img" wyświetla Ci się okienko - w pasku adresu w tym okienku wklejasz adres fotki i naciskasz "OK" :faja: . Musi działać . Edit: literówka :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Chyba kolega Janeczek ma rację, ja też próbowałem wstawić poprzez "Img" i nic się nie wyswietliło dlatego poprawiłem na normalny link do serwera ("Url"działa poprawnie) pozdrawiam, Roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.