KRUUP Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Czy można użyć tkaniny diolenowej na zawiasy w szybowcu? Oglądałem kiedyś jej specyfikacje, i ma bardzo podobne właściwości jak aramidowa. Ktoś z was jej używał? Tak przy okazji uważacie że robienie takich zawiasów (nie wiem jak one sie zwą) tkanina po całej długości lotki, klapy sie sprawdza?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 tak na moj rozum to chodzi Ci o zawiasy z tkaniny delaminarzowej. tkanina aramidowa czy diolenowa po przesaczeniu jest utwardzona i :ass: z zawiasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 tak na moj rozum to chodzi Ci o zawiasy z tkaniny delaminarzowej. tkanina aramidowa czy diolenowa po przesaczeniu jest utwardzona i z zawiasu No tak, wtedy sie ją łamie, żywica pęka a tkanina nie i tworzy to zawias. Tkanina szklana, też da się tak złamać ale pęka całkowicie po kilku ruchach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Kup sobie delaminaż, będziesz zadowolony W havlu są gotowe taśmy z delaminażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Kup sobie delaminaż, będziesz zadowolony W havlu są gotowe taśmy z delaminażu.Wiem ze są.1. Delaminaż mam w domu 2. Robiłeś zawiasy z delaminażu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Mam takie zawiasy w Falconie od L.K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Mam takie zawiasy w Falconie od L.KZ delaminażu, kewlaru czy diolenu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 oczywiście delaminaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanB Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Zrobiłem z tkaniny używanej na sita do sitodruku. Nakleiłem na wewnętrzną stronę forniru podczas oklejania rdzenia, Działa idealnie .W dowolnej drukarni sitodruku załatwisz te mikro ilości bez problemu. Lotka 560 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 2. Robiłeś zawiasy z delaminażu??Robiłem w stateczniku od Muchy. Działają świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Wcześniej nie brałem delaminażu pod uwage i wydawało mi sie dziwne ze proponujecie taki materiał. No ale człowiek ciągle sie czegoś uczy... Wtakim razie nie pozostaje mi nic innego jak użyć delaminażu. Dzieki. A co do tej tkaniny używanej na sita do sitodruku, dla mnie to zbyt kłopotliwe, ale pomysł fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielonnn Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Nylon jest b.dobry na zawiasy.Sam używam jej w modelach DLG na stateczniki, skrzydlo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarwi Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Od lat stosuję na zawiasy taśmę diolenową o szerokości 2cm. Taśma ma ta zaletę, ze jest tkana 45 st. wiec każde włókno "niesie". Taśmy delaminażowe są tkane 0/90 st. wiec wykorzystane jest tylko co drugie włókno. Z zawiasami z diolenu nie miałem jeszcze problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Od lat stosuję na zawiasy taśmę diolenową o szerokości 2cm. Taśma ma ta zaletę, ze jest tkana 45 st. wiec każde włókno "niesie". Taśmy delaminażowe są tkane 0/90 st. wiec wykorzystane jest tylko co drugie włókno. Z zawiasami z diolenu nie miałem jeszcze problemu.I o to mi właśnie chodziło, dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.