adrian06adik Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Cześć Właśnie zamówiłem model ESA i nie wiem jakich farb użyć do pomalowania go. Czy zwykłe lakiery w sprayu, czy może coś innego? Chcę, żeby to ładnie wyglądało (i nie było zbyt ciężkie ;D ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Chcę, żeby to ładnie wyglądałoŁadne nie jest to co jest na prawdę ładne, tylko to co się komu podoba :devil: Jak pomalujesz tak będzie. Jeśli nie chcesz, żeby było ciężkie to nie staraj się uzupełniać (wypełniać) wszystkich porów farbą. Mam kolegę, który pomalował samolot farbą olejną :crazy: Wyszło "ładnie" i spokojnie zmieścił się z wagą. A o malowaniu już było wcześniej:link[/uR]L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 a czym namalować czarne linie na kadłubie i skrzydłach :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Linie podziałowe blach zrobisz markerami do płyt CD o różnej grubości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 najlepiej foliopis-em ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Sorki, że odkopuje temat, ale nie chciałem zakładac nowego na ten temat. Mam taki problem: Pomalowałem mojego ESA (F4U-Corsair) na granatowo od górnej strony, pomalowałem go białą farbą akrylową zmieszaną z granatowym atramentem. Tak, że wyszedł kolor jakiego oczekiwałem. Problem polega na tym, że nawet po wyschnięciu farby jak dotknę powierzchni to barwi palce na niebiesko :evil: Czy psiknąc to jakimś bezbarwnym lakierem w sprayu czy zostawic tak jak jest a z czasem przestanie zostawiac ślady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Raczej pozostaje Ci tylko pokryć to dodatkową warstwą jakiegoś lakieru bezbarwnego w spray-u , bo Twój pigment będzie ciągle barwił .Atrament nie nadaje się do takich zastosowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ok, dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.