adrian06adik Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 Cześć Właśnie zamówiłem model ESA i nie wiem jakich farb użyć do pomalowania go. Czy zwykłe lakiery w sprayu, czy może coś innego? Chcę, żeby to ładnie wyglądało (i nie było zbyt ciężkie ;D ).
skidan Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 Chcę, żeby to ładnie wyglądałoŁadne nie jest to co jest na prawdę ładne, tylko to co się komu podoba :devil: Jak pomalujesz tak będzie. Jeśli nie chcesz, żeby było ciężkie to nie staraj się uzupełniać (wypełniać) wszystkich porów farbą. Mam kolegę, który pomalował samolot farbą olejną :crazy: Wyszło "ładnie" i spokojnie zmieścił się z wagą. A o malowaniu już było wcześniej:link[/uR]L
adrian06adik Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Opublikowano 21 Lutego 2010 a czym namalować czarne linie na kadłubie i skrzydłach :?:
pelikan1500 Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Linie podziałowe blach zrobisz markerami do płyt CD o różnej grubości .
sebamor Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Sorki, że odkopuje temat, ale nie chciałem zakładac nowego na ten temat. Mam taki problem: Pomalowałem mojego ESA (F4U-Corsair) na granatowo od górnej strony, pomalowałem go białą farbą akrylową zmieszaną z granatowym atramentem. Tak, że wyszedł kolor jakiego oczekiwałem. Problem polega na tym, że nawet po wyschnięciu farby jak dotknę powierzchni to barwi palce na niebiesko :evil: Czy psiknąc to jakimś bezbarwnym lakierem w sprayu czy zostawic tak jak jest a z czasem przestanie zostawiac ślady?
pelikan1500 Opublikowano 20 Lutego 2011 Opublikowano 20 Lutego 2011 Raczej pozostaje Ci tylko pokryć to dodatkową warstwą jakiegoś lakieru bezbarwnego w spray-u , bo Twój pigment będzie ciągle barwił .Atrament nie nadaje się do takich zastosowań.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.