adrian06adik Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Cześć Właśnie zamówiłem model ESA i nie wiem jakich farb użyć do pomalowania go. Czy zwykłe lakiery w sprayu, czy może coś innego? Chcę, żeby to ładnie wyglądało (i nie było zbyt ciężkie ;D ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
skidan Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 Chcę, żeby to ładnie wyglądałoŁadne nie jest to co jest na prawdę ładne, tylko to co się komu podoba :devil: Jak pomalujesz tak będzie. Jeśli nie chcesz, żeby było ciężkie to nie staraj się uzupełniać (wypełniać) wszystkich porów farbą. Mam kolegę, który pomalował samolot farbą olejną :crazy: Wyszło "ładnie" i spokojnie zmieścił się z wagą. A o malowaniu już było wcześniej:link[/uR]L Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian06adik Posted February 21, 2010 Author Share Posted February 21, 2010 a czym namalować czarne linie na kadłubie i skrzydłach :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelikan1500 Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Linie podziałowe blach zrobisz markerami do płyt CD o różnej grubości . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirolek Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 najlepiej foliopis-em ms Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebamor Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Sorki, że odkopuje temat, ale nie chciałem zakładac nowego na ten temat. Mam taki problem: Pomalowałem mojego ESA (F4U-Corsair) na granatowo od górnej strony, pomalowałem go białą farbą akrylową zmieszaną z granatowym atramentem. Tak, że wyszedł kolor jakiego oczekiwałem. Problem polega na tym, że nawet po wyschnięciu farby jak dotknę powierzchni to barwi palce na niebiesko :evil: Czy psiknąc to jakimś bezbarwnym lakierem w sprayu czy zostawic tak jak jest a z czasem przestanie zostawiac ślady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelikan1500 Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Raczej pozostaje Ci tylko pokryć to dodatkową warstwą jakiegoś lakieru bezbarwnego w spray-u , bo Twój pigment będzie ciągle barwił .Atrament nie nadaje się do takich zastosowań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebamor Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Ok, dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.