diem Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Kwasiu to zalezy o ile chcesz przedluzyc i jak mocny silnik bedzie, wtedy trzeba "pi razy drzwi" dobrac kabel Podaj te dane to Ci napiszemy jaka grubosc na pewno starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 jak wpłyną na sprawność i wydajność silnika dłuższe kable od regulatora Zależy które. Tych biegnących do silnika nie przedłużamy. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 jak wpłyną na sprawność i wydajność silnika dłuższe kable od regulatora Zależy które. Tych biegnących do silnika nie przedłużamy. baxter Przedluzamy przedluzamy:) Np ja mam po 40cm poprzedluzane na 10A, kabel AWG20 starczy (choc uzywam awg16 dla pewnosci). Zalezy jakie obciazenie, wystarczy dobrac grubosc kabla i nie bedzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Czy jest możliwe, aby poprzez OSD z GPSem i jakiś program na laptopie uzyskać taki obraz jak na tym Ipaq? http://yoyosims.pl/Obrazki/Condor/Condor_kok.jpg Ciekawi mnie także, jaka jest dokładność wario w OSD z GPSem oraz jak kształtują się ich ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Oczywiscie, jak juz ktos wymysli takie OSD to bedzie taka mozliwosc. Na razie nie spotkalem sie wiec w symulatory bedziemy bawic sie dopiero w przyszlosci. Najtansze OSD na rynku dostepne jest u kolegi Remzibiego, dokladnej ceny nie znam - musialbys spytac na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś, więc uściślę; nie chodzi mi o widok kokpitu :wink: Jeszcze jedno pytanko. Jest taka możliwość, aby chmury przeszkadzały w transmisji obrazu/kontrolowaniu modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Nie maja zbytnio wplywu, tak samo jak nie ma wplywu mgła/snieg/deszcz na linie wifi. Pomijalny problem. Co do dokladnosci to musialby sie Remzibi wypowiedziec. To zalezy rowniez od ilosci zlapanych satelit, im wiecej tym dokladniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Cmury nie bedą przeskadzały bo z pewnoscią na początku nie odlecisz na 2000m w gore Jedynie co mogą zrobic chmury to zwilzyc Ci model i elektronike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 a jak bedzie podstawa chmur na 150 m? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Latanie nad chmurami tylko z gps'em - choc nie do konca mozna mu ufac. Mozesz byc wysmienitym pilotem fpv ale jak nie widzisz ziemi to umiejetnosci nic nie dają. Pamietac nalezy ze gdy wleci sie w chmure to mamy mokry model. Osobiscie jeszcze nad chmurami nie latalem, podstawe w zeszlym sezonie na 500m widzialem tylko raz, bylo to na zlocie FPV. Tam mialem jednak "strącenie" zanim zdazylismy sie rozgrzac : ) Na gornym slasku chmury nie chcą nisko latac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 We Wrocławiu też wysoko są te chmury... choć planuje je zdobyć :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Pytanie było inspirowane tym filmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Jedna z perełek. Moich ulubionych filmow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Mam takie pytanko, czy podczas lotu można wyłączać i włączać te cyferki OSD :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Zalezy od OSD. Jedne da sie wylaczac, drugie nie, trzecie trzeba przerobic zeby wylaczac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Tka dla ciekawych do czego dochodzi latając FPV Jako że rozkładanie masy elementów postanowiłem zrobić przenośną stacje Video No i można z tym szukać ewentualnie modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 A skarbów pod ziemią też można szukac? No powiedz. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefir Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Wszystko można tylko ciekawe jak policja mnie zobaczy czy nie zwiną mnie :rotfl: Jak by co powiem że z Delta Force jestem :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Nie no spoko - James Bond w nowym wydaniu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.