Henio Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Tomuś jakiś Ty piękny. Za tydzień musisz być u Romka, muszę Ciebie zobaczyć na żywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Heniu u Romka to ja juz będę balował najpewniej od wtorku, najpóźniej od środy. Też się nie mogę doczekać aż zobacze wasze gęby Namówcie Kobylastego żeby się pojawił, a i niech Kolo się przygotuje na oblot spaliny, bo mam zamiar wziąść ze sobą FunFlaya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Tomek Kolo jest drogi , za oblot bierze czipsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbipok Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Witam Jesli jest ktoś zainteresowany to oficjalne otwarcie tarnogórskiego latania odbedzie się dnia 28.06.09 około 16:00 jeśli oczywiście pogoda nie pokrzyżuje planów. miejsce: pola pomiędzy ulicą Repecką i Brzozową, dojazd od ulicy repeckiej, polna droga za stawem w lewo jadąc w kierunku Rept. Zapowiedzał sie MMARKO oraz MOTYLASTA Pozdrawiam Zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 W KG mamy swiezo wykoszone, spalinką chce latac to na pola niezbyt mnie ciagnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Jak żaby nie będą lecieć z nieba, to też powinienem być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Dajcie znać kiedy i gdzie,chętnie poznam kolegów z okolicy.Oczywiście jeśli nie macie nic przeciwko temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 jano, czytać forum trzeba :-D http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=202210#202210 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Na razie umawiacie się .Ja czekam na konkrety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Ja czekam na konkrety Oto i konkrety :wink: : WitamJesli jest ktoś zainteresowany to oficjalne otwarcie tarnogórskiego latania odbedzie się dnia 28.06.09 około 16:00 jeśli oczywiście pogoda nie pokrzyżuje planów. miejsce: pola pomiędzy ulicą Repecką i Brzozową, dojazd od ulicy repeckiej, polna droga za stawem w lewo jadąc w kierunku Rept. Zapowiedzał sie MMARKO oraz MOTYLASTA Pozdrawiam Zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Jest tam jakis pas startowy dla spaliny? http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=Tarnowskie+G%F3ry,+Repecka&Submit=Szukaj&long=18.8155628&lat=50.4235872&type=3&scale=3 Ja tu stawu nie widze, prosze o wskazanie punktu, moze zawitam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Staw jest na 50°26'0.83"N, 18°49'19.43"E, a droga tuż poniżej niego (na południe). Wrzućcie sobie w Google Earth "STAW W STARYCH TARNOWICACH". Zaraz obok jest punkt "panorama outside town" oraz "pola przy parku GCR" - tam gdzieś jest ten teren do latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbipok Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Jest tam jakis pas startowy dla spaliny? http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=Tarnowskie+G%F3ry,+Repecka&Submit=Szukaj&long=18.8155628&lat=50.4235872&type=3&scale=3 Ja tu stawu nie widze, prosze o wskazanie punktu, moze zawitam Wystarczy przelączyć w ZUMI na widok " mapa" i staw jest widoczny, w widoku satelitarnym zasłaniają go drzewa. W ubiegłym tygodniu MMARKO startował i lądował Kataną na wykoszonym polu. Póki co pogoda nas nie rozpieszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbipok Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Jest szansa na pogodne popołudnie w niedzielę. http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=katowice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Miejmy nadzieję. http://pogoda.onet.pl/0,3709,38,,,tarnowskie_gory,miasto.html - przejaśnienia, możliwe słabe opady. Deszcz powinien zanikać. Przynajmniej tak twierdzi kilka serwisów pogodowych http://www.foreca.com/Poland/Tarnowskie_Gory http://pogoda.interia.pl/miasta?id=11961 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbipok Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Sezon tarnogórskiego latania można uznać za otwarty. Pogoda dopisala, uczestnicy również. Lądowań było prawie tyle samo co strtów. Niestety mój model motoszybowca poskladał sie w powietrzu i ladował bez mojego udziału. Spotkanie tarnogórskich modelarzy zostało uwiecznione na fotkach oraz video Po ocenzurowaniu zostanie zamieszczone na forum. Pozdrawiam nieobecnych i do zobaczenia na kolejnych wzlotach i ...... lądowaniniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Rano jeszcze było pochmurno, ale wbrew wszelkim prognozom przelotnych opadów, po południu zaczęło wyglądać słońce. I jak juz wyjrzało, tak też zostało. Wobec czego spakowałem swój modelarski dobytek, zabrałem rodzinę do samochodu i obrałem azymut na repeckie pola. Po niedługiej jeździe oczom moim ukazała się cytowana tu już "droga za stawem", prowadząca na, również cytowany wcześniej, nieużytek porośnięty trawą, p.o. lotniska. Nieopodal wzgórka za stawem zobaczyłem osobnika energicznie machającego do mnie ręką. Jak się za chwilę okazało, był to prowodyr imprezy czyli Zbyszek :-) Po chwili dołączył jeszcze Marek i Tomek, również z rodzinami. Rodziny zajęły się zajęciami w podgrupach a panowie zajęli sie pilotażem skutkiem czego w powietrzu panował czasem spory ścisk Koledzy wyposażeni we FlyCamy fotografowali i filmowali z powietrza, więc może zamieszczą jakieś zdjęcia. Toto-5 w wersji szpiegowskiej powraca z misji, w tle Park Wodny i podchodzi do lądowania Polatałem sobie Totem-0, wylatałem 2 pakiety, złamałem jedno śmigło i ogólnie jestem zadowolony z imprezy. Toto z uwagi na brak wzniosu wymagał ciągłego pilnowania w locie, więc nie można się nim "powozić na luzie". Co z jednej strony trochę meczy, ale z drugiej chyba daje lepsze wyniki w nauce latania - stres jest sporo większy niż na symulatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Lotocie tam co chopcy z Gor? Bym Was odwiedzil w niedziele o ile sie wybieracie. Jesli tak to o ktorej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam, czy można dołączyć do szacownego grona? Wprawdzie dopiero przymierzam się do budowy pierwszego modelu, ale chętnie popatrzę i wysłucham kilku dobrych rad. Czy w najbliższym czasie planowane jest jakieś spotkanie? Pozdrawiam, Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbipok Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Myślę , że na poczatku września mozemy się zorganizować. Wstępnie proponuję 5 lub 6 września. Z tarnogórskim pozdrowieniem Zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.