krzychu-rc Opublikowano 23 Lutego 2010 Opublikowano 23 Lutego 2010 No i jak widać szykuje się następna. Kurcze jeszcze nie doszły do mej świadomości te wymiary o_O
Maciej Ritmann Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Maaaaaaaaaaaaaaaatuszko Moja!! Kibicuję!! Oj kibicuję!! Ojojojojoj JOJ!! Przewspaniale się zapowiada!! Będzie "Majsztersztyk"!!!! mmmmmmniam!!
Adam 10 Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam Odpisuję na pytanie Janka o model z podpisu. Jest to model samolotu Sopwith Triplane w skali 1:3,5. Rozp. 2,2, m. Napędzany był sinikiem Zenoa ZG -76 bokser, aktualnie MVVS -58cc. Latam nim w zawodach makiet F4G. Pozdr.A.Whttp://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4076
Tomek Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4072 Też małe zdjęcie , ale zawsze .
wichercat Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Dużo o nim słyszałem ale teraz mam pełny obraz... PIKNY Jest nim jakieś czarujące piękno musi być piękny w locie.....
Janek Opublikowano 24 Lutego 2010 Opublikowano 24 Lutego 2010 Rewelacja, nie ma to jak latająca etażerka PS Mocowanie górnego płata jest zadziwiające w tym samolocie.
MareX Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 W ten zupełnie prosty sposób zrobił się temat w temacie. Proponuję uprzejmie Koledze Adamowi założyć nowy temat w tym dziale dot. Sopwitha wraz z jakąś dokumentacją foto powstawania tego modelu i jego udziału w zawodach. Tutaj zostańmy wyłącznie przy "Biesie" i także prosiłbym o ew. wcześniejsze foty z początków rodzenia się tego pięknego modelu. Porządek w modelowaniu i na forum to jednak dobra sprawa, czyż nie? PS. Teraz zauważyłem dodaną dużą fotkę tej maszyny. Adamie! Wstawiamy nie większe foty niż 800 x 600 i jedno pod drugim, gdyż inaczej forum się nam "rozjeżdza". Jeśli założysz nowy temat, wszystko o Sopwithu zostanie przeze mnie tam przeniesione.
awiator Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam Adam ,coś nowego w sprawie podwozia,jestem ciekaw czy napęd coś ala Piotr Zawada,opis Modelarz,czy gotowiec.A co z silnikiem WN-3.
Adam 10 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Nad podwoziem pracuje Bogdan Małota, będzie zrobione "makietowo" z hamulcami i tu jest problem, ponieważ w oryginale przednie kółko było swobodne jak np.w Iskrze a oryginał skręcał poprzez manewrowanie hamulcami. Chcę zrobić to samo w modelu, tylko do tej pory nie widziałem modelu latajacego z przednim kółkiem swobodnym, tyko skręcanym serwem. Nie wiem jak to się sprawdzi w praktycznym kołowaniu rozbiegu i starcie, szczególnie z bocznym wiatrem, lub w jakiej fazie rozbiegu będzie większa skuteczność steru kierunku niż hamulców, ale chcę to zrobić, aby było tak jak w oryginale i na zawodach wszystko było OK. Trzeba będzie to sprawdzić praktycznie i nie wiem czy jest ktoś kto taką wiedzę mógłby mi przekazać. Jest tu pewne ryzyko ale tylko model z takim rozwiązaniem będzie mógł robić jak oryginał np. w czasie kołowania obrót o 180 st. wokół jednego zablokowanego koła. Odnośnie silnika to raczej tylko Moki a tu jest sprawa prosta, ponieważ trzeba się tylko zastanowić skąd wziąć pieniądze? he, he, he. Pozdr.
elektron Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Jak to skąd ?! Napadniemy razem na kwesture :rotfl: A tak na serio - widziałem biesa na wlasne oczy... robi wrażenie...
zoomek Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 I jak postępy nad modelem ? Szkoda by taki temat upadł. Miałem okazje zobaczyć tego giganta w wakacje i jestem pełen podziwu. Pozdrawiam i kibicuję budowie
Adam 10 Opublikowano 30 Września 2010 Autor Opublikowano 30 Września 2010 Wracam do budowy jesienią, ponieważ teraz kończę budowę modelu Hawker Tempest V jako model do klasy półmakiet. Pozdr. a.w.
mecenas Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Ale będzie bitwa w przyszłym sezonie Lajkonik z Generalnej Guberni z Foką, Tempest ze Szkoły Bombardowania, może by Radziu z Zaboru Pruskiego dołączył z jakimś myśliwcem Adaś, trzymam kciuki
Radek Oleksy Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 Ja ci dam ZABÓR PRUSKI !!!
Grzegorz Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 Dziedzic Pruski! Polski dziedzic...
Adam 10 Opublikowano 1 Października 2010 Autor Opublikowano 1 Października 2010 Radziu, Rób coś z krzyżmami, przecież w twoją genetykę jest zamieszany chyba trochę Gering. :devil: :devil: :devil: A.W.
karlem Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 Radziu, ...w twoją genetykę jest zamieszany ... chyba ... Gering. :devil: :devil: :devil: A.W. :shock: Ostatnie słowo do bicia... :wink:
kesto Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Wracam do budowy jesienią, ponieważ teraz kończę budowę modelu Hawker Tempest V jako model do klasy półmakiet. Pozdr. a.w. Tempest skończony, a co z Biesem? Są jakieś postępy, czy model pokrywa się kurzem?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.