Piotrfala Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 mały przedsmak zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Coś czuję, że link podrzucony przez Adama posłuży nie tylko do pokazania przejścia statecznika pionowego... http://f3a.sakura.ne.jp/radiocontroll/special/make/addction/addction_10.html Mam trochę racji? Podglądam relację cały czas i jestem ciekaw efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrfala Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 nooo i przez przypadek wyjdzie mi ten samo model tzn znałem juz te patenty wcześniej ale nie mogłem sie zmusic by je zastosowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrfala Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 no i kopyto mam juz gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekf3a Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Robota naprawde wre! Masz dobre tempo, godne podziwu:) P.S Musisz miec dobry odkurzacz, zeby ten artystyczny niełąd uprzatnac^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrfala Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 poszedłem od razu za ciosem i naciąłem maske silnika i wykonałem "rancik" do jej montażu a że ostatnio mam wiecej węgla niż szkła i chciałem wypróbować nowy materiał to tak wyszło jakoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrfala Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 no i tunel prawie skończony! jeszcze potem połączę go z dolną częścią maski i będzie gitara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekf3a Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Az miło popatrzec jak cos takiego powstaje:) Zebym ja mial teki zaparcie co do robienia modeli.... Byloby wspaniale, a jakos ostatnio mi sie nie chce:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrfala Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 a ja bym chciał miec tyle kasy zeby sobie kupić wszystko co najlepsze i nie rzeźbić ciągle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekf3a Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Ja latam zawodniczo F3A, a model na sezon 2011 jest rzezbiony z balsy, sklejki, styropianu i wegla ;] Moze po weekendzie wrzuce jakies fotki, to zobaczysz;) Nikt nie powiedział, ze trzeba miec od choroby kasy, zeby moc latac modelem F3A:) "Expert" temu troszku przeczy (patrzac pod katem cen zestawów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrfala Opublikowano 30 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 no i model w końcu stanął na podwoziu co prawda golenie są tylko wciśnięte pod styropian ale zawsze ;p niestety przez najbliższe 2 tygodnie nic wiecej nie zrobie bo wyjeżdżam na wakacje http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5841 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5842 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekf3a Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 No, no, no!! Ładnie sie prezentuje:) Naprawde fajna bryłka. Ciekaw jestem jak bedzie wygladac ze szkrzydłami^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrfala Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 generalnie mam pytanie do kolegów modelarzy. czy macie albo znacie jakieś fajne i "fikuśne " patenty do mocowania kabinki ? z przodu mam kołeczek węglowy który wchodzi we wręgę silnikową, ale nie mam pomysłu co dalej. śrubka z tyłu mnie raczej nie zadawala bo chciałem coś szybkiego w obsłudze co nie będzie miało luzów i takie tam. wiem ze są takie specjalne zamki do kabim ale to nie do końca mi odpowiada. Kolega Mirek ma coś fajnego ale nie wiem do końca jak to działa ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Polecam jednak taki zamek: http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=2175 Mam go w 2 modelach i jestem bardzo zadowolony- bez problemow sie zaklada i zdejmuje kabinke Szybkie i lekkie mocowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrfala Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 nie do końca o to mi chodziło ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Generalnie w kabince (w czesci, w ktorej jest kabinka) sa zamki, a w kadlubie pret, ktory, gdy jest prosty wchodzi w naciecie w zamku, a gdy jest odgiety, mozna spokojnie zdjac kabinke. Jak chcesz to moge to narysowac, zebys wiedzial o co chodzi. A najlepiej spotkajmy sie na wydziale i szybko odrecznie zrobie rysunek i wytlumacze. Taka wersje spotykalem najczesciej. W modelu Mirka jest to zrobione odwrotnie-zamki sa w kadlubie, a pret w kabince. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrfala Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 ja wiem jak to działa ;p mam być inżynierem !!! ;p chodziło mi o cos bardziej wyszukanego ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Nie rozumiem-podoba Ci sie to co ma Mirek, ale chcesz cos bardziej wyszukanego od niego? To wymysl cos bardziej wyszukanego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrfala Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 no bo myśłałem ze to co ma mirek to coś innego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekf3a Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Nie, nie, nie:p To dokladnie to co opisal chwile wyzej Boogie. Konstrukcja modelu (a dokladniej miejsce nakretek do mocowania skrzydla) jest przewidziana tak a nie inaczej, wiec z tego wzgledu pret nie mogł byc w modelu, to zrobilem to od d**** strony i jest na odwrot niz normalnie:) Piotrze, wydaje mi sie, ze nie masz co szukac bardziej wyszukanych metod, bo nie maja sensu. To jest sprawdzone mocowanie przez wielu zawodnikow, nikt sie ni skarzyl. Oczywiscie jezeli chcesz cos bardziej wyszukanego to OXAI produkuje taki fajne zapinki, ktore dzialaja podobnie, ale nie ma tego preta przez caly kadlub na wskros. Tylko, ze chyba nie dostaniesz samych zapiec, musisz kupic zestaw;pp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.