ppompka Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Chciałbym dowiedzieć szię czy ktoś z was używał takiej ładowarki http://allegro.pl/item936579939_ladowarka_turnigy_z_balanserem.html i czy warto ją kupić za te 32 zł . Musze kupić sobię ładowarkę do lipoli, a narazie na nic leprzego nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 "max prąd ładowania:.......800mAh " :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 No, a co w tym dziwnego, zresztą do 1300 mAh pakietu nie potrzebuje 5A, Ten prąd jest automatycznie dobierany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 http://www.emodel.pl/dynam-ladowarka-23-lipo-balancer-p-88.html Bierz tą, mam, ładuje nią swoje narazie 3 pakiety od pół roku i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert. Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Jak na moje oko jest to odpowiednik tego co daje esky z lamą. Generalnie nie polecam tego typu ładowarek do większych pakietów. Miałem taką ładowarkę z lamy i rozwaliłem nią pakiet 2200 mah. Dopiero po około 7-8 cyklach accucellem 6 doszedł do 80% pierwotnej pojemności i opuchlizna prawie zeszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Ja również jestem przeciw polecam mikroprocesorowe ładowarki ! powiedziałem sobie nigdy więcej takiego badziewia ! ja jestem tego zdania że lepiej poczekać i kupić coś porządnego niż 10 razy ten sam badziew . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 To jest odpowiednie ładowarki E-sky, w podobnych cenach występowały w sklepach. Dobra, powolna i pewna ładowarka. Miałem takie dwie, nim się dorobiłem czegoś lepszego. Jak nie masz kasy to bierz tę, lub poszukaj E-sky. A zasilacz weź większy i mocniejszy, już z myślą o ładowarce 5A. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Baxter skoro mówisz że dobra to myslę że chyba warto wziać do 1 pakietu też turnigy. A czy ona odcina prąd po naładowaniu czy trzba siedzieć z miernikem ?? A i gdzie można znaleść który kabele do jakiej celi idzie w wtyczce balancera, tak zeby pomierzyc napięcie na poszczególnych celach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 A czy ona odcina prąd po naładowaniu czy trzba siedzieć z miernikem ?? Odcina. A i gdzie można znaleść który kabele do jakiej celi idzie w wtyczce balancera, tak zeby pomierzyc napięcie na poszczególnych celach? Masz w tej wtyczce od pakietu 4 takie..no nie wiem jak to nazwać. Popatrz na te cztery wgłębienia. Pierwszą cele sprawdzasz dotykając miernikiem pierwsze i drugie wgłębienie, drugą cele dotykając drugie i trzecie wgłębienie i trzecią cele to trzecie i czwarte. Zrozumiałeś coś z tego ? :wink: Bo nie wiedziałem jak to napisać. :wink: http://www.emodel.pl/product_thumb.php?img=products_images/Zippy_15C_3s_500mAh.jpg&w=300&h=229 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Zrozumiałem, dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Ten prąd jest automatycznie dobierany.Niestety ładowarka nie dobiera automatycznie prądu. Cały czas ładuje w okolicach 0,8A podobnie jak esky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Mi to akurat nie przeszkadza bo mam pakiet 1300mAh więc te 800 mA ładowarki może być spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Mi to akurat nie przeszkadza bo mam pakiet 1300mAh więc te 800 mA ładowarki może być spokojnie. Nie do końca... Lipole z reguły ładujemy prądem 1C pakietu. skoro masz 1300mAh to powinienes ładować prądem 1300mA. Nie masz kasy to poczekaj aż uzbierasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 A czy niecałe 25$ za Turnigy Accucel 6 to dużo :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 nie dużo zresztą można kupić w pl za 140zł sprzedaje kolega z forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Nie do końca... Lipole z reguły ładujemy prądem 1C pakietu. skoro masz 1300mAh to powinienes ładować prądem 1300mA. Ja to rozumiem tak, że nie powinno się przekraczać prądu 1C, ale może jestem w błędzie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 można przekraczać np producent podaje max prad ladowania 2C bo w warunkach np na lotnisku nie bede czekal 60min az sie naladuje tylko 30 rozumiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Chodzi mi o 'standardowe' pakiety. Wiadomo, że jeśli producent pozwala, to nie ma problemu. Mam tylko nadzieję, że nie ma problemu z ładowaniem pakietu prądem mniejszym niż 1C. Ładowarkę podłączam do zasilacza od lodówki turystycznej, który niestety wyrabia ledwo ok. 1,6A, a pakiet mam 2400mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Można mniejszym ładować ale dłużej to trwa, a urok polega na tym że na lotnisku nie chcemy czekać a wiec szukamy takiej jaka ładuje szybko. Nowa ładowarka ze sklepu wraz z zasilaczem i wysyłką kosztuje ~165PLN i mamy jeszcze ponad 200g wolne w paczce ... Niestety kosztuje to dużo ale należy na to spojrzeć tak jak na aparaturę, kupić raz a na lata, ta ładowarka posłuży jeszcze kilka lat zanim wymyślą jakieś nowe ogniwa z specjalistycznymi ładowarkami :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 a urok polega na tym że na lotnisku nie chcemy czekać a wiec szukamy takiej jaka ładuje szybko. Na jakim lotnisku, ja mam jeden pakiet i raczej bedzie latanie narazie okazyjne, więc nie musze mieć szybkiej ładowarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.