klajmen Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Wygląda super profesjonalnie. Mam nadzieję, że się zmieści bez problemu pod obudową. Czy nie można tak profesjonalnie wykonać płytkę, która umożliwiłaby programowanie procesora tej aparatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Nie wnikam czy jest to możliwe, ale raczej nie ma sensu. Złącze programatora to po prostu jakieś gniazdo, ja zastosowałem PS/2 i 6 przewodów dolutowanych do płytki procesora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 jednym z następnych projektów będzie nakładka na procesor , która będzie zawierać wejscie programatora i karty SD ale to melodia dalekiej przyszłości. Rafit też zmierza zmienić hardware czyli płytkę i większy procesor . Oprogramowanie jest bardzo rozbudowane i ma niesamowite możliwości. Największą przeszkodą są dwustronne płytki SMD tego nie da się zrobić domowym sposobem. W tej chwili czekam na wykonanie płytek do adapterów SD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 zrobiłem inną wersje i działa super . Prędkości transmisji bliskie maksymalnej. Jeszcze muszę przeprojektować na plastra i będzie już OK. tak wygląda w aparaturze [/url] a że buzzer się nie mieścił to zmieniłem. Aparatura już zamknięta do dalszych testów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajmen Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Kibicując pracom chciałbym na sekundę odejść od głównego wątku i w ramach ciekawostek dotyczących tej aparatury podać namiary na jej nowe wcielenie jako: "JAMARA AIR JUMP 3" http://www.neuershop.jamara.com/Fernsteuerung-Air-Jump http://www.jamara-jump.de/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafit Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 249 EURO?? Za identyczną aparaturę jak Turnigy - nawet z tym samym oprogramowaniem - w obecnych czasach to przesada. Ale jakby ktoś reflektował to mogę za tyle sprzedać mu Turnigy po przeróbkach Przy okazji, jest nowa wersja RadioClone (z konfiguracją Trymerów przy mikserach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajmen Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Cena wysoka to prawda. Widocznie sława tej aparatury rośnie... Zadziwia mnie jak szybko znika ona z oferty HobbyKing i jak mała jest jej podaż w stosunku do zapotrzebowania. Wczoraj jej w ofercie HK jeszcze nie było, a dziś już jej nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 pewnie niedługo podrożeje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamN Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 No jestem szczęśliwym posiadaczem takowej i się nie dziwie że pomimo swoich wad i jakości wykonania będzie nr.1 na lotniskach czy modelarniach. Stosunek ceny do jakości i możliwości jest naprawdę niesamowity http://www.neuershop.jama...uerung-Air-Jump http://www.jamara-jump.de...id=13&Itemid=27 Chyba że się kupi tutaj to już mniej opłacalny interes. Ale to tylko widać w jaki sposób działają firmy że zysk przekładają ponad zadowolenie klienta. Mniej więcej koszt takiego radia to 20euro a sprzedają ją po 250 jest to przykre choć by mogli 150 cenę wystawić.No ale dzięki internetowi i sprzedaży wysyłkowej takie praktyki są widoczne i klient z towarem znajdą się nawzajem na całym globie. Pozdrawiam AdamN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Adam nawet nie wiesz jaki potencjał ma ta śmiesznie tania aparatura. Na razie orginalny soft jest średnio ciekawy a możliwości są naprawdę duże po zmianie softu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamN Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 wiem..... Mam problem z ogarnięciem podstawowego softu bez instrukcji a co dopiero z tym co wy tu zrobiliście Radyjko styknie mi na wiele wiele lat bez wymiany a jego możliwości są niesamowite i rozwojowe. Pozdrawiam AdamN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Adamie jeszcze zatęknisz za naszym softem tym bardziej że jest po polsku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Hm, a kiedy można będzie się spodziewać że w Polsce wypuści ktoś tą aparaturkę z ojczystym softem i ulepszeniami? Ewentualnie będzie można podesłać oryginalną do tuningu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 niebawem , pracujemy nad tym a jest to kwestia inwestycji w obudowę itp. Zaporą jest część mechaniczna a nie elektronika . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajmen Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Czy ja dobrze zrozumiałem: istnieje plan zbudowania na podstawie tej aparatury, nowego ulepszonego modelu w nowej obudowie? jeżeli tak, to zastanawia mnie koszt wykonania formy do wtrysku nowej obudowy. zwróci się on przecież po wyprodukowaniu dużej liczby aparatur. Czy należy mówić o bardzo poważnym projekcie uruchomienia produkcji polskiej aparatury? Czy zwyczajnie nie zrozumiałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Nie odwrotnie W obecnej obudowie może troszkę pozmienianej, będzie zmiana elektroniki poprzez dodanie interface SD , podświetlania wyświetlacza i zmiana softu. Koncowy efekt : do 12 kanałow proporcjonalnych , możliwości aparatury górnej półki jak np. Futaba 14 TZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajmen Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 No to dałem się zmylić Kibicuję i wdzięczny jestem za każdą informacje. To zajmujący projekt i mam nadzieję, że zostanie doprowadzony do końca. Polak potrafi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darzur Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Nie odwrotnie W obecnej obudowie może troszkę pozmienianej, będzie zmiana elektroniki poprzez dodanie interface SD , podświetlania wyświetlacza i zmiana softu. Koncowy efekt : do 12 kanałow proporcjonalnych , możliwości aparatury górnej półki jak np. Futaba 14 TZ Gdyby jeszcze udało się ominąć etap sygnału PPM to już byłoby cudo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 A w czym problem ? jaki chcesz ? Do 2,4 GHz używasz tylko PPM ,na 35 MHz sa futaby PCM , JR QPCM. Kwestia ramki , A jest możliwość zmian PPM nawet stwierdziliśmy poprawę zasięgu na 35MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darzur Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 A w czym problem ? jaki chcesz ? Do 2,4 GHz używasz tylko PPM ,na 35 MHz sa futaby PCM , JR QPCM. Kwestia ramki , A jest możliwość zmian PPM nawet stwierdziliśmy poprawę zasięgu na 35MHz. 2.4G bez pośrednictwa PPM. Tak żeby latency było tylko efektem opóźnień programu a nie ramki PPM. Jednym słowem dopiero przy serwie konwersja do PPM. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to raczej nie do zrealizowania, ale dopiero wtedy można byłoby powiedzieć że Turnigy jest lepsze od większości tego co jest dostępne na rynku. P.S. Żeby nie było - sam używam tej apki z alternatywnym softem i uważam, że naprawdę ciężko znaleźć coś o porównywalnej funkcjonalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.