ziga Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Witam, mam pytanie do doświadczonych kolegów, czym można szpachlować popularny deprom aby go niepaliło? Buduję właśnie makietę SU-37 oraz F-18 ze stronki Parkjets, na której plany są przyzwoitym poziome :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Możesz to zrobić szpachlą do balsy, nie wypala depronu i łatwo się szlifuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziga Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 A mógłbyś podać nazwę tej szpachli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Nie podam Ci konkretnej nazwy, może to być np. Szpachlówka Hobbylite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Ja szpachluję szpachlówką do balsy, na mojej pisze MODAX, lub szpachlówką akrylową dostępną w sklepach malarskich. Te akrylowe są białe i kolorowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Polecam szpachlówki budowlane. W sieci Flugger można dostać wiaderko 1l za 32 zł. Preparat praktycznie niczym się nie rózni od lekkich szpachlówek modelarskich. Świetnie się też szlifuje. Pozdrawiam, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesQ Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Radzę, byś nie używał szpachlówek modelarskich do modeli plastikowych, typu humbrol, czy wamod. Rozcieńczalnik, wypala dziury w styropianie, to i zapewne w depronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Ja używam szpachli akrylowej do ścian, za 5kg zapłaciłem 15,50 PLN :wink: Jest względnie lekka. Ale co konkretnie i właściwie po co chcesz szpachlować :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.