mjgajewski Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Michale a gdzie te filmiki?? Wzmocniony dziub daje rade Nie bardzo rozumiem pytanie? Linki do filmików są, a w każdym podpis (wszystkie nagrywane w Krakowie - jeden koło kopca Kościuszki, drugi jakies 3,5km na zachód - po środku jest Lasek Wolski). Wzmocnienia same mnie zadziwiły, zwłasza po doświadczeniach z wsześniejszym Focusem, którego dziób łamał się we wszystkie strony... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Alez ten filmik ukryłes. Nie zauwazylem tych linkow Poprawilem Twojego posta ;D Musisz zdecydowanie podniesc ta kamere poniewaz kadlub zajmuje Ci polowe ekranu. Lecac fpv masz zaslonieta najwazniejsza czesc ekranu. Gratulacje oblotow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 mjgajewski, czy nie zauważyłeś dziwnego zachowania modelu podczas drugiego lotu? Przecież pakiet przesuwa się wzdłuż chyba o 8 czy 10 cm (o całą długość pakietu)! Zmienia to totalnie wyważenie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjgajewski Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Musisz zdecydowanie podniesc ta kamere poniewaz kadlub zajmuje Ci polowe ekranu.Wiem, wtedy były to jeszcze testy - bez podglądu obrazu, kamerka ustawiona na "oko" i prowizorycznie guma modelarską przymocowana. Na przyszłość będe już wiedział, żeby linki do filmików bardziej eksponować. W poście na pierwszej stronie też jest filmik i poprawiłem już link, gdybyś też przeoczył. :wink: mjgajewski, czy nie zauważyłeś dziwnego zachowania modelu podczas drugiego lotu? Przecież pakiet przesuwa się wzdłuż chyba o 8 czy 10 cm (o całą długość pakietu)! Zmienia to totalnie wyważenie modelu. Jak już wyżej wspomniałem były to testy i wszystko na miejscu na "lotnisku" było składane do kupy, tak żeby model był dobrze wyważony. Pakiet upchałęm z przodu i wydawało się, że siedzi mocno - dopiero na filmiku zobaczyłęm jak mocno się rusza. Do wszystkich pakietów mam przyklejone rzepy, na których pakiet jest w modelu mocowany - w Focusie nie zdążyłem jeszcze wkleić rzepu. Pakiet nie był główną przyczyną, straciłem model ze wzroku, a później było już za późno... Człowiek całe życie uczy się na błędach... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Dokładnie PAKIET!! matko bosko jedyna, czemu nie umocowałeś go dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjgajewski Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Długo to trwało, aż nastał dzień moich pierwszych lotów FPV! :jupi: Zrobiłem pan\tilt do kamery wraz z mocowaniem do kadłuba oraz polutowałem wszystko w całość. Model prezentuje się tak: Podgląd i zapis na laptopie przy użyciu EasyCapa: Odbiornik ustawiłem na dachu (na zdjęciu w bagażniku). Pierwsze loty wyszły super, zaliczyłem nawet 2 udane lądowania w pełni FPV. Niestety podczas 3 lądowania zbyt gwałtownie uderzyłem o ziemie i urwało się mocowanie kamery (całość z balsy). Martwią mnie jednak duże zakłócenia w obrazie, czyżby wpływ wzmocnień z węgla? :? Pierwszy filmik - lot tradycyjny test Focusa z "balastem" Tutaj już lot w pełni FPV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.