Miałczek Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 witam mam Odbiornik E_SKY 35 MHz i Nadajnik Pelikan 35MHz będą ze sobą działać i chcę go dać do spaliny jak go podłączyć pod zasilanie wystarczy tylko sam pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Tak, pod warunkiem że będziesz posiadał kwarce na tą samą częstotliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 tak mam dwa takie same kwarce nadawczy i odbiorczy Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 podłączyłem go pod pakiet i nie reaguje na nadajnik, serwa jak podłączam pod odbiornik to reagują co może być? może byc wina bateri w nadajniku że są za słabe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 podłączyłem go pod pakiet i nie reaguje na nadajnik a pakiet do odbiornika naładowany?sprawdz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 sorry, ale nie rozumiem Twojej wypowiedzi podłączyłem go pod pakiet i nie reaguje na nadajnik, serwa jak podłączam pod odbiornik to reagują co może być? może byc wina bateri w nadajniku że są za słabe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 1. Włączasz nadajnik 2. Podpinasz serwa 3.Podłączasz pakiet pod odb. Czy w takiej kolejności to robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 tak tak to robię i serwa się ruszą przy podłączeniu pakietu ale nie chcą reagować gdy ruszam drążkami w nadajniku nie wiem czy nadajnik nie ma za słabych baterie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 z pewnością w odbiorniku pakiet jest za słaby. Zmierz jakie ma napięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 w odbiorniku mam pakiet 6V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 "Masz" taki pakiet ,ale nie wiadomo jaki jest teraz jego stan. Zmierz jakie jest w nim napięcie w tym momencie. Ja miałem taki problem gdy miałem akumulator słabo naładowany, gdy dałem drugi, inny akumulator to działało bez zarzutów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 nie sprawdzę bo nie mam czym więc go naładuję i zobaczymy wtedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 nie sprawdzę bo nie mam czym więc go naładuję i zobaczymy wtedy Wyskocz do najbliższego sklepu z narzędziami i kup za 20zł multimetr. Przyda ci się jeszcze nie raz i nie dwa. :wink: Poza tym, czytając twoje posty, rodzi się pytanie czy "wiesz co czynisz"? Napaliłeś się na modelarstwo, budujesz Spita z gazetki, a jako pierwszy model do nauki latania, chcesz wziąść konstrukcyjnego, spalinowego akrobata. Raczej nie trzeba być wielkim prorokiem, żeby po poznaniu twojego zasobu wiedzy, raczej nie obstawiać sukcesu. Pomijam nawet to, że ładujesz do takiego modelu jeden z najtańszych i najgorszych odbiorników na rynku. To tak, jakbyś kupił nowe BMW i wlał mu Olej NONAME 10zł za litr. Jeśli już chcesz mieć spalinę, to zainwestuj najpierw w wyposażenie, które nie zabije ci modelu w pierwszym locie, z powodu swojej jakości. Może na razie daruj sobie tę katanę i zainteresuj się raczej elektrycznym trenerkiem klasy np. Toto-0, albo RWD-5, czy Zefir by PiotrP. A jeśli już koniecznie upierasz się na spalinę jako pierwszy model, to może na razie zbuduj sobie Wicherka. Inaczej raz, dwa zostaniesz bez modelu i wyposażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Przepraszam.. ale nie możesz zmieniać sensu pytania już po odpowiedzi (dotyczy pierwszego postu). Teraz moja odpowiedź jest nie na temat.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 I nie działa pakiet naładowany,wszystko podłączone i nic!? Może wie ktoś co może być i czy na pewno Nadajnik Pelikan 35MHz będzie działał z Odbiornikiem E_SKY 35 MHz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 A zmierzyłeś napięcie?! Jeżeli kwarce będą na takich samych częstotliwościach to powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Mialczek - sprawdz czy napewno masz wlasciwe kwarce. Czy ten w nadajniku to kwarc nadawczy a w odbiorniku - odbiorczy. I oba na tym samym kanale. Najlepiej napisz co na tych kwarcach napisano. Dokladnie. I wszystko powinno byc jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 kwarce musza być orginalne miałem ten sam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 mam dwa kwarce -FM TX 35.020 i kanał 62 Nadajnik -FM RX 35.020 i kanał 62 Odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 kwarc rx to jest odbiorczy a Tx nadawczy Czyli się zgadza, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.