Kwasiu Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Witam. Aby zdobyć 6 na koniec roku z zawodowych przedmiotów : mechaniki i wytrzymałości materiałów oraz materiałoznawstwa ogólnego i lotniczego muszę zrobić referaty. Nauczyciel dał mi wolną rękę i mogę sobie wybrać dowolne tematy, lecz mam z tym problem ponieważ za bardzo nic mi do głowy nie przychodzi :/ Może macie jakieś propozycje co do takich tematów do referatu związanych z tymi przedmiotami i lotnictwem?? Z góry dziękuje za pomoc Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Możesz zrobić mój temat marzenie: "Kształt zakończenia płata, a opór indukowany w modelarskim zakresie liczby Reynoldsa" Problem polega na tym, że to nie jest z mechaniki. Ja bym na Twoim miejscu zajął się rozpracowaniem dźwigara skrzydło, bo to jest bardzo ciekawy i rozległy temat. Nie dość, że masz rozległe pole do popisu w sprawie materiałów, to jeszcze pozostaje do rozpracowania kwestia różnych konstrukcji dźwigara. Fajan jest też sprawa wytrzymałości skrętnej skrzydeł, ale jest ona IMO troszke bardziej złożona i bałbym się jej w referacie podjąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Dźwigary fajny temat, w aerodynamikę nie chce sie na razie mieszać, bo i moje wiadomości na ten temat skromne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 http://www.wojtekbochniak.pl/models Proponuję zajrzeć do Wirtualnego warsztatu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Artykuł oczywiście już czytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?? Nie muszą być to jakieś wyrafinowane tematy tylko takie proste Miałem opisać silniki turbowentylatorowe ale kolega był szybszy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.