darek_op Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 zamówić boków, żeberek i wręg ciętych laserem I to sie nazywa postęp technologiczny :rotfl: Jedrula kup ostry nożyk i arkusz papieru ściernego. Jest to na poczatek zdecydowanie lepsza (tańsza) metoda budowy. Zerknij na strone Motylastego ( adres strony jest w jego podpisie) tam jest naprawde bardzo dużo informacji o budowie modeli zobrazowanych zdjeciami.
Jedrula Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Opublikowano 12 Marca 2010 Nożyków mam sporo papieru też tylko wycinanie czasami wychodzi krzywo. :wink:
Motylasty Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Czy do Ciebie dociera "młody modelarzu" co inni sugerują ?
wojcio69 Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Witam Jedrula dawno się tak nie ubawiłem jak podczas czytania Twoich postów. Próbowałem sobie wyobrazić jak budujesz swój model i... przed oczami stanął mi obraz Jasia Fasoli budującego model samolotu RC. W Twoim wykonaniu wygląda to dokładnie tak samo. Może zamiast babrać się w pianki, wycinanki zaprenumerujesz wyjątkową okazję jaką przedstawiła firam De Agostini i zaczniesz składać ich Spitfire'a lub z nowej kolekcji Fokker'a trójpłatowego? Dostajesz gotowe powycinane elementy, tylko poskładać jak klocki lego i fruuu... w powietrze. Na Allegro ktoś sprzedaje całą kolekcję Spitfier'a.
darek_op Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Jędrula ciecie po lini prostej jest bardzo proste ;D Wystarczy linijka najlepiej metalowa. Popatrz na nasz konkurs i porównaj swoje prace z zamieszczonymi tam relacjami. Jestem przekonany, że wiele nauczysz się od kolegów w wieku podobnym do Twojego.
karlem Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Motylasty, Zmieniłeś się, trudno rozpoznać w Tobie tę niedawną blondynkę...
Motylasty Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 A bo nie stringi już w ...... uwierają. A tak na serio, to co zrobić z tym "młodym" i nie reformowalnym człowiekiem ?
wojcio69 Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Witam Niech młody zbuduje to swoje coś. Zamieści film z oblotu a potem... Szybciutko to przerzucić do folderu jak nie budować i nie latać modelami.
Slawek_9000 Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 hahah zastanawiam się, po co ten młody człowiek zamieścił posta w tym dziale: 1. nie po to żeby się pochwalić, bo zaiste nie ma czym 2. nie po to żeby zdobyć doświadczenie czy posłuchać cennych rad, bo wszystkie je ignoruje 3. chyba chciał rozweselić gawiedź przy nadchodzącym weekendzie, i to się chyba udało. A tak poważnie, Jędrula, to ja bym tę piankę wywalił i wypełnił skrzydła zaprawą cementowo-wapienną, latać i tak nie będzie a przynajmniej nauczysz się jak się miesza zaprawę.
Jedrula Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Opublikowano 12 Marca 2010 Eeee reformowalny to ja jestem tylko trochę ciężko. :wink: Tak na serio to nie mogę wybrać żadnego z tych modeli Wicherek, Toto0, Toto1 doradźcie, który, teraz posłucham.
wojcio69 Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Witam Jedrula nie ma znaczenie który z tych modeli wybierzesz. Weź ten, który najbardziej Ci się podoba. Pod względem budowy i właściwości lotnych są do siebie bardzo podobne.
Jedrula Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Opublikowano 12 Marca 2010 No to wybór pada na Toto0, rysunki na depron już wydrukowane.
sq2ajo Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Jedrula, bierz to co Motylasty ma na swojej stronie dobrze opisane. Ja bym robil ToTo 0. Chociarz moj RWD5 rozsypal sie. Teraz czeka na elektronike B52 bardzo prosta konstrukcja z depronu.
wojcio69 Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Witam Jedrula to czekamy na relację z budowy :wink:
RomanJ4 Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Myślę Panowie, że nie mamy się co martwić. Najszybciej człowiek nabiera rozumu jak doświadczy na własnej d.. Chyba, że słucha dobrych rad...
Jedrula Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Opublikowano 12 Marca 2010 No to trza tą relację jakoś zacząć więc zaczynam: Na razie posiadam kupę kartek zadrukowanych drukarka laserową.
sq2ajo Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 RomanJ4, trafiles w samo sedno. Wiem co pisze, bo sam tego doswiadczylem. Nie ma to jak wlasne.
Janosik72 Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Jedrula Wez poszukaj tematu Bzika Delta w dwie godziny czy jakos tak starczy Ci jedna plyta depronu lub tych podkladow pod panele co to wszyscy z tego rzezbia modele 2 serva jakis lichy silnik nawet 400 Ci to uciagnie koszta znikome , model fantastycznie latajacy , a co najwazniejsze dla Twojej cierpliwosci masz go zrobiony w kilka chwil Dodam jeszcze ze to naprawde ciezko zabic Pozdrawiam Jan i nie mecz juz nas takimi paskudztwami co pokazales na poczatku swoich tematow
Jedrula Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Opublikowano 13 Marca 2010 Już padło na Toto0 nie chcę więcej kombinować bo wyjdzie jakieś paskudztwo.
RomanJ4 Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 To życzymy powodzenia, a koledzy z pewnością nie odmówią pomocy... :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.