Drako_27 Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 witam czy ktoś może pomóc w parowaniu odbiornika z nadajnikiem przy SANWIE RDS 8000 kupiłem dwa odbiorniki dodatkowe do tej aparatury i robie wszystko jak podane jest w intrukcji i nic ?? EDIT: Dodam jeszcze że robie wszystko zgodnie z instrukcją http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=14131&postdays=0&postorder=asc&highlight=bindowanie+parowanie&start=75 i zauważyłem że po wciśnięciu na nadajniku przycisku BIND nic się nie dzieje to znaczy dioda powinna intesywnie mrugać a u mnie cały czas świeci. Czyżby nadajnik padł ? a żeby bylo ciekawiej podłączyłem odbiornik który miałem od początku i też przestał reagować Od Rob Mc Fly Korzystaj z możliwości edytowania postów zamiast pisać kolejne posty jeden pod drugim.
wojcio69 Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Witam Dokupiłem parę miesięcy temu dwa odbiorniki RX 841FS do tej Sanwy w sklepie riku.pl i nie było najmniejszego problemu z bindowaniem a robiłem to z tej samej instrukcji napisanej przez Swift'a. Jakie odbiorniki kupiłeś? Pokazało się ostatnio kilka typów od 4-kanałowych do 10-kanałowych.
Drako_27 Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Opublikowano 15 Marca 2010 dokladnie takie same kupilem ale to bedzie coś z nadajnikiem tak jak by nie wysylal sygnalu bindowania.Dioda nie mruga po naciśnięciu bind w nadajniku.
wojcio69 Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 Witam Poniżej podaję link do serwisu RC maści wszelakiej http://www.ektron.waw.pl/serwisRC.html Skontaktuj się z nimi może mają na Twą bolączkę jakieś antidotum.
Swift Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 Witam Było parę postów o słabym punkcie nadajników RDS8000, czyli urywających się czasem kabelkach do drążków, przełączników czy przycisków (delikatne i zbyt mocna naciągnięte przy montarzu). Jeżeli czujesz się na siłach zrobić to sam, to otwórz obudowę nadajnika i sprawdź wszystkie kablelki i punkty mocowania. Wzrokowo i omomierzem. Zakładam, że akumulatory nadajnika są w porządku. PP
Drako_27 Opublikowano 16 Marca 2010 Autor Opublikowano 16 Marca 2010 Aparatura została wysłana na gwarancje zobaczymy co bedzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.