piotr22 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam. Już w najbliższym czasie będę przymierzał sie do kupna jakiegoś akrobata. Miałem zamiar kupić go już jakiś czas temu ale musiałem sobie odpuścić . Jak narazie interesuje mnie model Katany 40 v2 , ale nie wiem czy warto go kupować gdyż do modeli sylwetkowych mam przeciętne zdanie. Bardzo prosiłbym o parę opinii i uwag na temat tego modelu. PS: Jeżeli zna ktoś jakiś ciekawy model akrobata w przedziale 300-450 zł , pod silnik 6,5 lub 7,5 to proszę o podesłanie linka . Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich. (tu jest foto katany : http://www.tmprousa.com/KatanaV2-46/topleftbig.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dertgh Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Przyłączam się do pytania. Też się zastanawiam nad taką Kataną. Pytanie jeszcze - gdzie ją można kupić ? W nastiku i w PerfectHobby są "chwilowo niedostępne". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr22 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Właśnie wiem jak narazie wszędzie są niedostępne. Moj kumpel ma ten model i nie narzeka ale mówił mi , ze raz udeżyl lekko o ziemie i złamał mu się kadłub . nie wiem czy to on tak dziwnie spadł ,ze sie polamal czy poprostu konstrukcja jest krucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Ostatnio widziałem taką na allegro tylko że białą. Poszukajcie w archivum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr22 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 wiem wiem to ta : http://www.allegro.pl/item1000808784_katana_v2_46_asp_65_fs_4_takt.html Ale ja potrzebuje sam model . I jeszcze nie wiem jakie ten model ma opinie i możliwe wady, wiec czekam na odpowiedź :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Moj kumpel ma ten model i nie narzeka ale mówił mi , ze raz udeżyl lekko o ziemie i złamał mu się kadłub . nie wiem czy to on tak dziwnie spadł ,ze sie polamal czy poprostu konstrukcja jest krucha. Kostrukcja nie jest pancerna, ale trzeba się postarać aby złamać kadłub. Np. cyrkla z pewnością nie wytrzyma. Moja katana: wiem wiem to ta : http://www.allegro.pl/ite..._fs_4_takt.html miała złamany kadłub jak ją kupiłem, naprawiłem i żadnych od tej pory problemów. Ale nie lądowałem nią "ciężko". Model raczej nie dla poczatkującego (choć z drugiej strony dość tani - więc może jako pierwszy spalinowy to tak). Jest to dobre rozwiązanie do nauki 3D lub do treningu nowych trudnych figur (ze względu na swą taniość - mniej żal przy nieplanowanym spotkaniu z ziemią). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr22 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 A tak sie spytam czy nie sprzedałbyś samego modelu ?? PS:a jak ten model lata i czy nie ma problemów z jego wyważeniem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 ja równiez latam taka Kataną i mogę polecić, bo bardzo dużo frajdy przynosi latanie 8) prosty model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr22 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Własnie kupiłem sobie Katanke mam nadzieje ze nie rozwale jej przy pierwszym locie i , że uda mi się nią fajnie poszaleć. Daje do niej silnik os max 46 ax wiec będzie miała trochę zapasu mocy. Martwi mnie tylko jedna rzecz , a mianowicie podwozie . Czy nie jest za slabe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Martwi mnie tylko jedna rzecz , a mianowicie podwozie . Czy nie jest za slabe?? jest ok, bo można wygiąć, nie wyłamuje się :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr22 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 mam problem. musze okleic jedno miejsce w mojej katance ale balsa w tym miejscu jest tłusta od oleju . jak moge dobrze odtłuscic ten fragment ?? . denaturat nie wiele pomaga . :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zmyć acetonem, podgrzać opalarką aż wypłynie olej, jeszcze raz zmyć acetonem i tak powtarzać aż do skutku. Jeśli balsa jest mocno zaolejona, to "skutek" może nie nastąpić. No i oczywiście należy zachować ostrożność z tą opalarką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr22 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 ok. Będe próbował Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.