Gość Anonymous Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Witam Ostatnio przeglądając internet napotkałem na konto dla młodzieży, Zainteresowało mnie to gdyż mam dość wypełniania tych bloczków, chodzenia na pocztę no i jeszcze płacenia 2,5zl za przelew. Tak więc mam do Was pytanie: Czy ma sens zakładanie takiego konta? Czy są brane za to jakieś prowizje- za samo prowadzenie konta internetowego? Czy te zera w ofercie są tylko haczykiem czy faktycznie nie ma żadnych odsetek za przelewy itp. izzyKONTO: * Konto bankowe dla młodzieży, od 13 roku życia * 0 zł za otwarcie i prowadzenie konta * 0 zł za przelewy przez internet * 0 zł za kartę Visa Electron do płatności bezgotówkowych i wypłat z bankomatów * 0 zł za wypłaty z ponad 3000 bankomatów sieci Euronet, BZWBK, eCARD, Cash4You Inteligo - Konto dla Młodzieży: * 0 zł za przelewy w ramach PKO BP * 0,99 zł za przelewy na konta prowadzone w innych bankach * 0 zł za prowadzenie konta * 0 zł za wypłatę gotówki w bankomatach PKO BP (ponad 1840) * 0 zł za wpłatę gotówki w oddziałach PKO BP Tutaj link do strony z tymi ofertami: http://bankowe-konta.info/dla-mlodziezy.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Sam miałem kiedyś dość długo izzy konto i zdecydowanie polecam. Jedyną opłatą było 1,7zł miesięcznie za ubezpieczenie karty (ale to opcja nieobowiązkowa). Żadnych ukrytych opłat, przynajmniej ja takich nie spotkałem. Odrazu weź też hasła smsowe Aha, i tak na prawdę jestes posiadaczem samego konta, potrzebujesz jeszcze pełnomocnika, np rodzica. Ale niekoniecznie ma on wgląd do Twoich operacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ja też mam izzyKonto, polecam! 0 opłat za wszystko karta jest za darmo, wypłaty w bankomatach też za darmo (oczywiście nie wszystkich). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ja mam konto młodzieżowe w banku PEKAO S.A. Płacę miesięcznie 1 zł i mogę robić przelewy przez internet, mam kartę do bankomatu ( jednocześnie mogę ją płacić w sklepach) Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Również mam izzyKonto Przelewy wewnętrzne i zewnętrzne darmowe (niestety zagraniczne nie są dostępne przez konto młodzieżowe). Karta darmowa (w przypadku uszkodzenia kilkanaście złotych za wyrobienie duplikatu). No i kartę da się powiązać z Paypalem (mimo że niektórzy twierdzą że się nie da, ja jakoś powiązałem, trzeba tylko ustawić limity na operacje kartą w internecie, inaczej odrzuca kartę ) Bardzo wygodne, niema żadnych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ja płacę kartą za przelewy zagraniczne Używam do tego celu paypala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Parę lat temu, kiedy nie miałem dowodu, założyłem normalne konto Inteligo na paszport. Było to pełnoprawne konto, nie dla młodzieży. Polecam taką opcję, nie trzeba się martwić, że za parę lat będzie trzeba zmieniać konto itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 izzykonto samo przekształci się w ekonto po ukończeniu lat 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 izzykonto samo przekształci się w ekonto po ukończeniu lat 18 Nie przekształci a jedynie dostaniesz je gratis jako drugie. Pani z banku zapewniła mnie, że mogę dalej korzystać z IzzyKonta. Więc tak też robię a eKonto siedzi nieużywane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 ups :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ok, dowiedziałem się co trzeba ;] Dzięki za pomoc. Wybiorę się do banku no i popytam lub założę konto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Pani z banku zapewniła mnie, że mogę dalej korzystać z IzzyKonta. Zgodnie z regulaminem jest ograniczenie wiekowe (chyba do ukończenia 26 lat). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ja mam w baknu ING. Nie płace za nic. No prawie za nic. tylko 5zł za karte bankomatowa i prowadzenie konta (2+3zł) co miesiąc. Ale na Twoim miejscu brałbym izzyKonto. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 A jaka jest zaleta posiadania konta dla młodzieży, w stosunku do zwykłego konta? Wszystkie opłaty w Inteligo to razem 0.99zł miesięcznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 A jaka jest zaleta posiadania konta dla młodzieży, w stosunku do zwykłego konta? Wszystkie opłaty w Inteligo to razem 0.99zł miesięcznie...Nie trzeba mieć 18 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Jak już wspominałem, w Inteligo też nie trzeba. Wystarczy paszport i o ile pamiętam 15 lat. EDIT: Można powyżej 13 lat. Źródło (pytanie 5 i 17): Inteligo FAQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.