kojot Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 cześć, Uzgodniliśmy (lotniskowo) po długich bojach z Allianz warunki opcji ubezpieczenia OC dla modelarzy latających RC. Opis na stronie lotniska Parzniew . Uwaga - jest opcja dla modeli do 25kg! Może komuś się przyda. Lotniskowo rekomendujemy posiadanie OC. -- Pozdrawiam, Krzysiek "kojot" Choroszko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 O wreszcie ktoś pomyślał . Tylko mam pytanie bo umowy nie ma . -Czy dotyczy to też latających w miejscach nie oznaczonych np własna łąka? -Czy trzeba być gdzieś zrzeszonym . I co pisze drobnym drukiem ? Czyli najważniejsze w całej umowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 -Czy dotyczy to też latających w miejscach nie oznaczonych np własna łąka?-Czy trzeba być gdzieś zrzeszonym dotyczy, nie trzeba - OC jest ubezpieczeniem indywidualnym nic nie wiem o drobnym druku, ale niestety - to zawsze wychodzi w praniu :twisted: mamy na lotnisku 5-6 takich polis, może niestety kiedyś przetestujemy :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Ja niebawem ubezpieczam się w Allianz właśnie. Ubezpieczenie kosztuje o ile pamiętam 80zł i obejmuje szereg rzeczy jakie robi się w życiu (nie tylko latanie modelami). Jeśli chcecie, to na komputerze mam ogólne warunki tego ubezpieczenia - mogę udostępnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Air, z chęcią zobaczę warunki ubezpieczenia, już od dawna o tym myślałem...zawsze nie było po drodze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 ja też mam takie ogólne ubezpieczenie od prawie wszystkiego + zapis o modelach latających zresztą temat już był dwa razy poruszany i opisany dość szczegółowo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 zresztą temat już był dwa razy poruszany i opisany dość szczegółowo ! I należy go poruszać jeszcze raz ,jeszcze raz i jeszcze raz...... Wyjaśnię dlaczego. Nasze ubezpieczenia obejmują bardzo wąski zakres i niewielką kwotę w porównaniu do tego jakie szkody może wyrządzić model. W chwili obecnej najrozsądniejsze jest ubezpieczenie w Aianzz o którym pisał Kojot .Jednak gdy na ostatnich zawodach spadł model 30 cm !!! przed moim synem ,zainteresowałem się czy ubezpieczyciel wypłacałby rentę w przypadku niepełnosprawności syna .Owszem Alianzz by wypłacił ale jak byłbyś ubezpieczony w Niemczech.Tam organizacje modelarskie wynegocjowały ubezpieczenie 3000 000 euro od KAŻDEGO zdarzenia obejmując CAŁY swiat w tym również zawody.Sposób likwidacji szkody przetestował Piotrek Eciak kiedy Niemiec wleciał mu modelem w przyczepę na terenie Włoch.Zero problemów! Dlatego trzeba o tym pisać .Może to zmieni świadomość . W Polsce nie ma jednego karnetu na wszystkie stoki narciarskie w jednym paśmie gór więc i o wspólne ubezpieczenie trudno.Mój przytyk odnosi się do panów którzy mienią się reprezentacją wszystkich modelarzy.Podobnie się ma w moim ukochanym środowisu żeglarzy .Oficjalni "przedstwiciele" robią co mogą aby nam amatorom i armatorom uprzykrzyć pływnie i jeszcze na tym zarobić.Mieli n.p. pomysł obowiązkowego ubezpieczenia przez jedynie słuszną organizację. Dopiero oddolne ględzenie podobne do tego jakie tu w tej chwili uprawiam ,coś potrafiło wymusić na "leśnych dziadkach" na etacie.Może więc w modelarstwie też się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 ja wykupując OC miałem do dyspozycji czy OC jest na teren polski , UE czy All, naturalnie to był dodatkowy koszt rzędu ok 50PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.