symon5 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 jak w temacie , czy można jeszcze kupić gdzieś w polsce paliwo do samozapłonów , pytam bo nie mogę znależć takowego , a męczy mnie znajomy . na starość przypomniały mu się młode lata i chce paluchy pokaleczyc o śmigiełko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Na przyklad tutaj: http://hobby-model.pl/sklep/product_info.php/products_id/28244 A tak przy okazji, moze ktos wie czy mozna w Polsce kupić samozapłonowe paliwo Model Technics? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 chyba nie mozna. Ja pytałem kiedys w trzech czy czterech sklepach i nie było paliwa tej firmy :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 kupujesz coś takiego http://allegro.pl/item1017340881_samostart_silnika_k2_super_start_do_benzyna_disel.html w sklepie motoryzacyjnym do tego nafta i olej rycynowy z apteki i silniczki śmigają aż miło. Jak tylko zrobiło się ciepło (czyt. nikt nie potrzebował samostartu do diesla) w Kauflandzie była wyprzedaż samostartów, kupiłem sobie kilka po 2,50pln za sztukę :mrgreen: czyli ok 8pln za litr eteru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
da2rek Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Kolego jeśli mogę zadać pytanie,jaką nafte najlepiej dodać do tej mieszanki?Pytam bo czytałem niedawno,nie pamiętam czy na tym forum że nafta sprzedawana obecnie nie nadaje się do tych celów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Jet-A1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Czyli standardowe paliwo do śmigłowców Mi8, Mi17, Sokół, Mi24 itd., nie wiem gdzie można nabyć ale do zdobycia w każdej jednostce lotniczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Jet-A1 Czyli standardowe paliwo do śmigłowców Mi8, Mi17, Sokół, Mi24 itd Raczej dla wszystkich silników lotniczych (i nie tylko) gdzie spalanie paliwa odbywa się w sposób ciągły (turbiny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Ja dostałem od znajomego naftę do czyszczenia bezzapachową i takiej właśnie używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.