Skocz do zawartości

paliwo do samozapłonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie , czy można jeszcze kupić gdzieś w polsce paliwo do samozapłonów , pytam bo nie mogę znależć takowego , a męczy mnie znajomy . na starość przypomniały mu się młode lata i chce paluchy pokaleczyc o śmigiełko .

Opublikowano

kupujesz coś takiego http://allegro.pl/item1017340881_samostart_silnika_k2_super_start_do_benzyna_disel.html w sklepie motoryzacyjnym do tego nafta i olej rycynowy z apteki i silniczki śmigają aż miło. Jak tylko zrobiło się ciepło (czyt. nikt nie potrzebował samostartu do diesla) w Kauflandzie była wyprzedaż samostartów, kupiłem sobie kilka po 2,50pln za sztukę :mrgreen: czyli ok 8pln za litr eteru.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego jeśli mogę zadać pytanie,jaką nafte najlepiej dodać do tej mieszanki?Pytam bo czytałem niedawno,nie pamiętam czy na tym forum że nafta sprzedawana obecnie nie nadaje się do tych celów.

Opublikowano

Czyli standardowe paliwo do śmigłowców Mi8, Mi17, Sokół, Mi24 itd., nie wiem gdzie można nabyć ale do zdobycia w każdej jednostce lotniczej.

Opublikowano

Jet-A1

Czyli standardowe paliwo do śmigłowców Mi8, Mi17, Sokół, Mi24 itd

Raczej dla wszystkich silników lotniczych (i nie tylko) gdzie spalanie paliwa odbywa się w sposób ciągły (turbiny).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.