Y/F-22 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Witajcie. Posiadam tą aparaturę i się zastanawiam...ma ona 6 kanałów a odbiornik ma 8.....czy da się zrobic lotki na oddzielnych kanałach lub lotki na Y a na dwóch kanałach klapy ? Bo normalnie do każdego kanału idzie jedno serwo a nie widzę opcji miksowania np. 4 z 8 aby zrobic lotki na oddzielnych kanałach lub klapy...bo normalnie podłączam 6 serw...4 mam na drążkach a dwa na dwóch oddzielnych przełącznikach i jeszcze nie udało mi sie zrobic aby dwa serwa wychylały się w tą samą stronę (klapy) za pomocą jednego przełącznika....
bubu2 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Aby klapy Ci zadziałały na Y, musisz odwrócić kierunek działania jednego serwa klapowego lub zmienić jego ułożenie. Bo inaczej masz mało kanałów. pozdr
Adam G. Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Mariusz, no co ty??? :shock: Posiadasz, lub posiadałeś prawie wszystkie modele R/C, potrafisz udzielić „rady” w większości tematów na forum i zadajesz takie banalne pytanie??? Pozdrawiam
Y/F-22 Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Opublikowano 7 Maja 2010 Tak....ale nie mam jeszcze modelu z klapami A po drugie nigdy nie udzielałem się w tematach tej aparatury.....skoro pytanie jest banalne to bardzo Cię proszę o udzielenie odpowiedzi....bo ja nie wiem... Po trzecie bubu2 chodzi mi żeby serwa klap lub lotki były na oddzielnych kanałach...
Janosik72 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 to moze ogranicz swoje pisarstwo i rady do czasu az nabedziesz wiecej wiedzy z premedytacja nie podaje linkow do tego czego szukasz ,a co jest napisane na forum szukanie zajmie Ci tyle samo czasu co mnie Z powazaniem i nadzieja na poprawe Jan
Y/F-22 Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Opublikowano 7 Maja 2010 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=23491&highlight=hk-6x To jedyny temat o tej aparaturze który "szukaczka" znalazła....niestety nic nadal nie wiem... Lotki to mnie mało obchodzą bo pod Y i działa ale ludzie....co z klapami ? Czyż będę musiał zaopatrzyc się w kabel Y i w to ?
karambolis8 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 bubu2 napisał Ci rozwiązanie, nie o to chodzi?
Janosik72 Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Aby klapy Ci zadziałały na Y, musisz odwrócić kierunek działania jednego serwa klapowego lub zmienić jego ułożenie. Bo inaczej masz mało kanałów. pozdr Co tu wiecej pisac ? moze kolega by raczyl jednak zglebiac wiedze bo oprocz pisania wazna umiejetnoscia jest czytanie :rotfl: Jan
Y/F-22 Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Opublikowano 8 Maja 2010 O to...o to ale to najprostsze rozwiązanie....najprostsze nie znaczy najlepsze i dlatego pytam czy można zrobic tak aby klapy działały jeśli serwa są na innych kanałach np. 6 i 8...ale widac tak się nie da...
jary14 Opublikowano 8 Maja 2010 Opublikowano 8 Maja 2010 Zastanów się - masz aparaturę 6-cio kanałową i chcesz do niej podłączyć ósny kanał... Pojawia się pytanie - JAK ?? a no, widac tak się nie da...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.