mazico Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Witam Ze względów transportowych chciałbym aby statecznik poziomy był demontowany.Może macie jakieś patenty jak to zrobić. W instrukcji dołączonej do modelu miejsce podparcia do wyważenia jest oznaczone X ile to jest. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Witam Środek ciężkości wypada dokładnie w miejscu dźwigara skrzydła jakim jest węglowa rurka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazico Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Witam Środek ciężkości wypada dokładnie w miejscu dźwigara skrzydła jakim jest węglowa rurka. Dzięki za odpowiedź. Miałem wrażenie że jest bliżej krawędzi natarcia. Za Twoja poradą pozostaje mi dobranie się do wkrętów mocujących silnik i czekanie na lepszą pogodę Ciągle pada. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Witam. Mam pytanie do wojcio69, jak ma Pan zamocowaną kamerę w AXN? Jeżeli można prosić o fotki, będę wdzięczny. Jestem pod wrażeniem filmów jakie Pan kręci z pokładu AXN i też chciałem spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Zbyszku zależy też jaką masz tą kamerkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Z tego co wcześniej wyczytałem to tą samą co wojcio69, (breloczek) coś takiego: http://allegro.pl/item1193074975_mini_kamera_brelok_720x480_16gb_pendrive_najtaniej.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Możesz zamontować gdzie Ci się tylko podoba Wystarczy umocować na taśmie dość mocno i gitarka Np. pod lewym skrzydłem, obiektyw na reszte skrzydła Albo na przodek modelu mocujesz kabince, czy nosku i latasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Witam Zbyszku mocowanie jest banalnie proste. Do kamerki od spodu przykleiłem taśmę dwustonnie klejącą o wymiarach 15mmx15mm (taśmę mam ok. 1mm grubości) Do tej taśmy przykleiłem taśmę tzw. rzepa ale ten z takimi "haczykami". Drugi taki sam kawałek taśmy dwustronnie klejącej przykleiłem na "nosie" AXN'a tuż przed zaczepem od kabiny. Do tego kawałka taśmy przykleiłem drugą część "rzepa" taką bardziej "pluszowatą". Jak idę latać z filmowaniem przyklejam na rzepa kamerkę i fruu... Jak nie chcę latać z kamerką, to zostawiam ją w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, powiem szczerze że spodziewałem się czegoś mocniejszego, jakoś rzepy się u mnie nie sprawdziły i lubią się luzować tym bardziej że powierzchnia nie jest płaska. Boję się trochę że w locie kamera może odpaść pod naporem powietrza. Ale spróbuję, zobaczymy jak to wyjdzie, mam rzepy samoprzylepne może się sprawdzą. Na wszelki wypadek dodam kawałek linki przez otwór w kamerce i otwory na nosie AXNa żeby nie szukać później kamerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobek Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 a ja mam takie pytanko czy powinno się lotki odciąć i ster wysokości i kierunku i zrobić na taśmę ? Czy zostawić tak jak jest lub jakość to wzmocnić bo nie wygląda zbyt solidnie to mocowanie ? i jak zabezpieczyć płaty przed wysuwaniem się ? Z góry dziękuje z pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 ja wszystkie stery zostawiłem tak jak są, nie odcinałem i nie wzmacniałem, po kilku lotach nic się z nimi na razie nie dzieje. Jeżeli chodzi o skrzydła to za poradą Cimka (mam nadzieję że dobrze odmieniłem jak nie to przepraszam) wkleiłem magnes neodymowy i nic już się nie wysuwa, sprawdź też czy wtyczki serw nie blokują Ci połączenia skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Zbyszku dobrze odmieniłeś Tak jak mówilem Dobek'u 4 pary magnesów i skrzydło będzie tak zamocowane że nic nie odleci , Co do odcinania sterow&Lotek narazie jak dobrze się trzymają nie odcinaj nic, możesz zrobić tak że po prostu naklej przezroczystą taśmę z obu stron, takie paseczki (dla bezpieczeństwa), w razie oderwania, po prostu zrobisz w późniejszym czasie na dyskietkę. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobek Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 ok dzięki za szybko odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Ja wkleiłem jeden magnes i blaszkę i trzyma wystarczająco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Panowie sprawdźcie jeszcze cały silnik , czy nie ma gdzieś luzów, magnes się czasem nie odkleja... bo lubią się pierniczyć te silniczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Mój silnik w locie wydaje dziwne trzaski jakby styropian pękał (ale porównanie ) ale nie zauważyłem niczego niepokojącego w jego budowie więc latam dalej i szukam takiego silnika w sklepach. Silniki z HC dedykowane do AXN'a mają o wiele mniejsze kV a z opisów na forum wynika też że nie dają takiego ciągu jak oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Witam Nie szukaj takiego samego silniczka jak jest w AXN'ie tylko kup E-Max CF 2812 i załóż śmigło 6x4. W tej konfiguracji mój AXN zasuwa lepiej jak z oryginalnym silnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Silnik ciekawy, Kv (1534) też ma mniejsze niż oryginał (2100) ale warto sprawdzić, mam śmigło 6x5 będzie jeszcze lepiej, ESC też powinien dać radę. Przy okazji zmienię też mocowanie śmigła na piastę samozaciskową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 jak przyjde do domku to pokazę Ci jak zasuwał mój focus, na emaxie 2812 ze smiglem 6x4 potworek maly piasta czy na prop saver, czy na samozaciskową to jest bez róznicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Witam Zbyszku jak dasz śmigło z większym skokiem to wzrośnie ci pobór prądu a regulator w AXN jest tylko 20A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.