freekamil Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Silnik jak w temacie. Problemem jest to że silnik prawidłowo pracuje gdy na świecy jest grzałka po jej zdjęciu silnik na wolnych obrotach gaśnie na wyższych pracuje. Gdzie może być problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Za zimna lub zużyta świeca . Jakiego paliwa używasz ? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Miałem to samo gdy mieszanka była zbyt bogata. Próbuj zubożyć ją wkręcając igłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freekamil Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Używam świecy typu F, założę nową świecę jak nic nie pomoże to spróbuję regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Witam również od paru godzin jestem posiadaczem tegoż silnika. FS 70 Surpass 11,5 cm3. Mam pytanie jakie zastosować śmigło do tego silnika ?? Które zapewni najlepszy ciąg. Silnik będzie latał w akrobacie Giles 202. Jakie śmigło np trzy i dwułopatowe zapewni najlepszy ciąg ? Proszę o pomoc i pozdrawiam. Szkoda mi zakładać nowy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 W jaki sposob gasnie? Jezeli obroty maleja i silnik zdycha - za bogato ustawiona jest igla wolnych obrotow - wkrec ja 1/8 obrotu i sprobuj itd. Jezeli obrotki ida w gore i potem stop - odwrotnie. Zawsze - najpierw ustaw pelne obroty tak by silnik dawal co trzeba bez grzania sie czy tez zadymiania okolicy a potem ustawiaj wolne obrotki. Po zmianie ustawienia igly wolnych obrotow moze byc potrzebna korekcja polozenia przepustnicy na dole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Witam również od paru godzin jestem posiadaczem tegoż silnika. FS 70 Surpass 11,5 cm3. Mam pytanie jakie zastosować śmigło do tego silnika ?? Które zapewni najlepszy ciąg. A co powiedziały stronki sprzedawców tychże motorków lub też strona OS'a ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Właśnie mam problem, bo nie mogę znaleźć tego silnika w żadnym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Google, Google mily bracie . . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.