Wojtass_nt Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Chyba nie dowidzę lub na tej stronie nie ma nic o tym modelu. O modelach Zbyszka nic nie wiem więc nie wyobrażam sobie jak taki szybowiec może wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Modelu na stronie jeszcze nie ma bo dopiero wchodzi do produkcji. W ciągu jednego-dwóch tygodni pojawią się zdjęcia. No cóż... najwidoczniej nie byłeś na żadnym ze zlotów modelarskich, skoro nie widziałeś modeli Binia Bodaj na każdym z nich jest jakiś jego model. Obejrzyj inne modele na podanej stronie oraz poszukaj opinii w internecie. Mogę Cię zapewnić, że wszystkie modele Zbyszka (a widziałem bodaj każdy z nich) to dzieła sztuki. Z kolei, jak wygląda Komar? Zerknij na stronę innego znanego i zasłużonego modelarza: http://www.piotrp.de W dziale Bazy danych -> Polskie szybowce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Komarek jak wygląda to wiem Stronę Piotra już odwiedzałem nie jeden raz. Ciekawi mnie jednak wykonanie tego właśnie modelu. Poczekam spokojnie do ukazania się zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Spoko W każdym razie, nie będzie jakością odbiegać od pozostałych Zbyszkowych produktów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 niedowiarki niech popatrzą na ORLIKI i PWS 101 Binia wykonanie to są cudeńka !!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 hmmm . dzentelmeni nie rozmawiaja o pieniadzach ale.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Ostateczna cena będzie znana w ciągu paru dni. Dam znać jak tylko zostanie ustalona. Będą dostępne 3 lub 4 wersje: 1. W pełni wykonany (pokryty Oratexem - w końcu oryginał był kryty szmatą) oraz z serwami (cena nie przekroczy 2500zł) 2. Model gotowy (pokryty oratexem) bez wyposażenia 3. Model pokryty balsą i gotowy do pokrycia folią bądź tkaniną 4. Sam szkielet gotowy do pokrycia balsą i tkaniną. Zbyszek nie przewiduje zestawów typu tartak ze względu na trudności jakie może sprawić budowa modelu bez specjalnych stelaży. ------------------------------------------------------------------------- Aktualizacja z ostatniej chwili. Mam kilka, pierwszych fotek: Na stronie jest juz też informacja o modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 A jak rozwiązane będzie usterzenie poziome - jak zamocować je w pewny sposób aby wyglądało to makietowo :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Zbyszek z pewnością zrobi(ł) to tak, by było makietowo. Jak dostanę kolejne fotki to je tu wrzucę. Na razie nic więcej nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 ze względu na trudności jakie może sprawić budowa modelu bez specjalnych stelaży. A mnie interesują te stelaże. Jest możliwość zobaczenia jak wyglądają, czy to tajemnica firmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 To już raczej pytanie bezpośrednio do Zbyszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 dajcie troche czasu na relacje :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 i ciąg dalszy photo-story z budowy prototypu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 I tutaj widzę ten drobny problem Z tego zdjęcia wynika że o ile statecznik poziomy ma łącznik to raczej na pewno nie jest nim jedna rura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Poczekaj do końca. Jak widzisz, Zbyszek jeszcze nie dotarł do tego etapu więc nie wiadomo jak to rozwiąże. Poza tym, to może nie być jedyne odstępstwo od oryginału W tym przypadku model także nie będzie miał .... pilota Na dodatek stery będą poruszane serwami zamiast cięgnami od drążka i orczyka ok, kolejna porcja fotek na stronie producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Właśnie dzwonił do mnie Zbyszek. Model jest gotowy do pokrycia i jak dobrze pójdzie, w przyszłym tygodniu będzie oblot. Na stronie, oczywiście, kolejna porcja fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Byłem u Binia i model robi piorunujące wrażenie -to jest jednak klasyka szybowca nieporównywalne z produktami fabryki Chin i innych produktów laminatowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Byłem u Binia i model robi piorunujące wrażenie -to jest jednak klasyka szybowca nieporównywalne z produktami fabryki Chin i innych produktów laminatowych Porównywanie drewnianej konstrukcji i płótna do laminatu i kosmicznych technologi w tym wypadku to nie jest dobry pomysł Jedno i drugie jest niesamowite i wyjątkowe w swoim rodzaju. Ale fakt faktem, że pięknie prezentuje się na zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Rozmawiałem właśnie ze Zbyszkiem o możliwości wypuszczenia serii tego Komara ale w skali 1:12 (czyli ok. 1.5m rozpietości), w wersji nielatającej lecz z zachowaną mechaniką (ruchome lotki, stery, hamulce). Zbyszek mówi, że jeśli znajdzie się min. 5-6 chętnych to może taką wersję opracować. Niestety, nie potrafił jeszcze określić ceny. Byłaby to wersja drewniana. W dodatku na tyle mocna, że można by ją pokryć folią, papierem czy tkaniną. Przy rozpiętości 1.5m to mogłoby nawet latać (co prawda nie tak dostojnie jak większy brat, ale zawsze...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Przy rozpiętości 1.5m to mogłoby nawet latać (co prawda nie tak dostojnie jak większy brat, ale zawsze...) _________________ wiec jaki sens??? Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.