Skocz do zawartości

Ubezpieczenie "modelarskie" OC - 20010-2011

elektryki_rc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie !

Zachęcony tym wątkiem :

http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=14747&postdays=0&postorder=asc&highlight=ubezpieczenie&start=0

Pragnę dowiedzieć się komu udało się ubezpieczyć w tym roku, u jakiego ubezpieczyciela, na jaką kwotę oraz jaki zapis na umowie.

Osobiście u mnie w mieście są z tym problemy na dzień dzisiejszy tak więc z chęcią pozna opinię ludzi którzy wykupywali takowe ubezpieczenie tylko i wyłącznie w tym roku ( a najlepiej nie dalej jak 2m-c temu ). Bardzo mile widziane skany umowy. Pozdrawiam i dziękuję za aktywność !

Opublikowano

Ja mam ubezpieczenie na sumę 40000 w Compensie. pakiet Rodzina i oprócz ubezpieczenia mieszkania i tym podobne. a w tym pakiecie jest jeszcze OC w życiu prywatnym z zawodniczym uprawianiem sportu, w postanowieniach dodatkowych mam sport modelarski. postaram się wrzucić wieczorem skany. składka roczna 100 złotych.

Opublikowano

Ja mam ubezpieczenie w Warcie na 200.000zł.

Jutro dam skan. Składka roczna 85zł.

Ja właśnie też jestem na etapie rozmowy z Wartą. Coś "brzdąknęli" o 65zł za 100tys oraz ciut ponad 200zł za 200tys ubezpieczenia. Aczkolwiek w chwili obecnej zostawiłem w oddziale głównym w moim mieście telefon i czekam na informację czy da się to załatwić czy nie ( żeby było z wpisem że dotyczy również modeli zdalnie sterowanych ).

Opublikowano

Coś "brzdąknęli" o 65zł za 100tys oraz ciut ponad 200zł za 200tys ubezpieczenia..

.. a czemu aż ponad 200zł za te 200.000 zł skoro ja to zrobiłem za 85 zł. :?:

Opublikowano

Coś "brzdąknęli" o 65zł za 100tys oraz ciut ponad 200zł za 200tys ubezpieczenia..

na razie nie wiem nic więcej... w hestii w ogóle nie chcieli ubezpieczyć. Bardzo pomocna byłaby tutaj Twoja umowa z Wartą ( dawno zawarta ?)

Opublikowano

Bardzo pomocna byłaby tutaj Twoja umowa z Wartą ( dawno zawarta ?)

z tydzień temu ;D

Opublikowano

No to ja już tego nie kapuję... w Warcie mi powiedzieli ze od tego roku takich ubezpieczeń warta wogóle nie prowadzi.... wiem ze bez sensu. coś sie mi wydaje ze co oddział to inaczej to wygląda...

Opublikowano

Pani po konsultacji wyżej stwierdziła że Twoje ubezpieczenie to samowolka ubezpieczyciela... ( a że na 100% w powiecie Krakowskim nikt tego nie może wystawić ). Jednym słowem kicha.

Opublikowano

ciekawe ale ja mam bardzo podobne też w warcie z dopiskiem

"Zakres ubezpieczenia obejmuje szkodzy osobow i rzeczowe wyrządzone przez zdalnie sterowane modele samolotów, śmigłowców , szybowców w ramach amatorskiego uprawania sportu"

i takie mam już od dwóch lat. kwota 200.000 składka 85PLN !

Opublikowano

Krzysztof poszukaj porządnego Brokera. Oni maja inne przełożenia na "panieniki" u ubezpieczyciela, ponadto wiedzą do kogo zadzwonić żeby uzyskać polisę jaka

Cię interesuje. Koszt ubezpieczenie jest taki sam nic ekstra nie płacisz. Broker ma

umowę z kilkoma towarzystwami i może wypytać które towarzystwo da lepsze.

Opublikowano

Pani po konsultacji wyżej stwierdziła że Twoje ubezpieczenie to samowolka ubezpieczyciela... ( a że na 100% w powiecie Krakowskim nikt tego nie może wystawić ). Jednym słowem kicha.

W takim razie powinien ją ktoś jak najszybciej zwolnić.

Samowolnie to ona udziela tak debilne informacje klientowi i wprowadza go w błąd.

Paranoja...

Nie ukrywam, że czekałem na decyzję około 2 tygodnie - lecz spowodowane to było "urlopem" jakiegoś regionalnego kierownika..

Jak się dziś dowiedziałem takie ubezpieczenia w zasadzie powinno się załatwiać od ręki jak wszyscy są na "miejscu" ;D

Opublikowano

Dzisiaj byłem u brokera. Dowiadywał się on jak to faktycznie wygląda.

Warta podobno wyklucza modelarstwo, ale HESTIA już nie. Niedługo podam szczegóły.

Opublikowano

Dzisiaj byłem u brokera. Dowiadywał się on jak to faktycznie wygląda.

Warta podobno wyklucza modelarstwo, ale HESTIA już nie. Niedługo podam szczegóły.

Co jeden to lepszy - jak wyklucza skoro wykupiłem to ubezpieczenie ????????????????

Opublikowano

ciekawe ale ja mam bardzo podobne też w warcie z dopiskiem

"Zakres ubezpieczenia obejmuje szkodzy osobow i rzeczowe wyrządzone przez zdalnie sterowane modele samolotów, śmigłowców , szybowców w ramach amatorskiego uprawania sportu"

i takie mam już od dwóch lat. kwota 200.000 składka 85PLN !

Pańskie też pokazałem co było na forum jako pierwsze i powiedzieli ze to też samowolka i ze z przed roku to w ogóle ( takie było na forum ). Ogólnie decyzję żeby nie wydać tej polisy dała jakaś babka co jest kierownikiem na powiat Krakowski i tyle...

Opublikowano

Co jeden to lepszy - jak wyklucza skoro wykupiłem to ubezpieczenie ????????????????

Nie unoś się tak. Tak powiedział mi broker. W piątek lub poniedziałek powinienem wiedzieć co i jak i dlaczego.
Opublikowano

Nie unoś się tak. Tak powiedział mi broker. W piątek lub poniedziałek powinienem wiedzieć co i jak i dlaczego.

heheh - pisałem o oddziale warty/brokerze - co jeden to lepszy.

Doszedłem po tych informacjach od was do wniosku, że większość z tych agentów to ludzie z przypadku nienadający się do tego typu wykonywanej pracy(jak na razie niedoinformowanie górą) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.